Designel Media Sdn Bhd (732051-T) - MyResume2009

CG Sponsors




elhirud

Fun Poster
Joined
Jan 17, 2007
Messages
960
Reaction score
144
Points
23
Salam,



saya ada buat usaha baru untuk tolong anda semua dalam mempertingkatkan mutu hidup anda dengan MyResume2009 - usahasama Designel Media Sdn Bhd dengan Wawasan Paradigma Sdn Bhd.

Untuk Maklumat lanjut, sila ke www.mcv.me .
 
Sponsored Post

gengjawa

CG Top Poster Club, XM Official, Introducing Broke
Platinum Member
Joined
Dec 22, 2006
Messages
33,087
Reaction score
200
Points
123
mmg menarik nie, tp maklumat kita akan jd sumber terbuka,mcm mana yer?
 

may4ver

Legendary Member
Joined
Jul 17, 2006
Messages
13,700
Reaction score
225
Points
128
TT cuba terangkan lebih detail lagi...
 

adil2604

Super Active Member
Joined
Jun 13, 2008
Messages
7,146
Reaction score
153
Points
73
tt dah hilang...office dekat mana????ni bukan tagermedia punya ker???
 

elhirud

Fun Poster
Joined
Jan 17, 2007
Messages
960
Reaction score
144
Points
23
Untuk pertanyaan, sila gunakan borang e-mel di laman "Hubungi Kami" di www.mcv.me.

Servis ini straightforward, langgan resume, dapat resume, kemudian gunakan resume itu untuk dapatkan job interview by forwading URL MyResume2009 anda ("anda.mcv.me"). Kemudian, jika dipanggil interview, print lah version printable yang disediakan untuk di bawa bersama.
 

elhirud

Fun Poster
Joined
Jan 17, 2007
Messages
960
Reaction score
144
Points
23
mmg menarik nie, tp maklumat kita akan jd sumber terbuka,mcm mana yer?
URL anda (cth:dyana.mcv.me] hanya akan didedahkan kepada orang yang anda berikan URL tersebut. Pihak kami tidak akan mempromosikan MyResume2009 anda di laman web kami, kecuali dengan kebenaran anda.

MyResume2009 boleh mempertingkatkan mutu ketrampilan anda kepada bakal majikan anda. Ianya juga boleh membuatkan aktiviti mencari kerja anda lebih convenient - sambil-sambil anda minum teh tarik di cafe dan membaca ruangan iklan kerja, anda terjumpa satu job opening yang sesuai bagi anda, anda boleh sms dahulu URL anda kepada bakal majikan itu (cth: dyana.mcv.me), sebelum anda balik ke pc anda untuk tulis resume hardcopy anda. Dengan MyResume2009 juga anda boleh sertakan printable version untuk disertakan dengan resume anda itu.

Selain itu, dengan MyResume2009, anda juga boleh buatkan orang-orang lain teruja, sperti bakal mak/pak mentua, awek/boya yang anda minat tu, etc.

Cubalah MyResume2009 sekarang di www.mcv.me.

Rugikah anda jika mendapatkannya? Atau rugi jika tidak mendapatkannya?
 

elhirud

Fun Poster
Joined
Jan 17, 2007
Messages
960
Reaction score
144
Points
23
MyResume2009 bertujuan untuk menaikkan peluang anda dalam mencari pekerjaan, atau naik pangkat. Dengan rekabentuk MyResume2009, majikan atau bakal majikan akan lebih ingat resume anda daripada resume-resume yang lain.

Ini adalah kerana:

1. penggunaan imej lebih berkesan untuk wujud dalam memori seseorang. Kita dilahirkan untuk lebih mengingati imej berbanding teks - malahan, kanak-kanak mengenalpasti huruf-huruf sebagai imej terdahulu, sebelum memahami konsep teks itu yang sebenar. Oleh itu, MyResume2009 mengambilkira prinsip ini dalam rekaannya untuk membantu anda;

2. lebih ramai majikan makin ingin mengenali peribadi calon-calonnya - MyResume2009 mengetengahkan personaliti anda untuk tujuan ini;

3. MyResume2009 mengambilkira juga personaliti majikan atau bakal majikan anda. Kebanyakkan majikan adalah "Choleric" iaitu cenderung kepada "Straight to the point"; ada juga yang "Melancholic", yang sukakan aturan; ada pula yang "Sanguine", iaitu yang sukakan warna dan ketrampilan (Dr Florence Littauer, Personality Plus). MyResume2009 direka dengan pengetahuan ini untuk membantu anda tarik perhatian ketiga-tiga jenis personality ini (personaliti yang ke-empat adalah "Phlegmatic" - orang jenis ini biasanya akan setuju sahaja dengan apa yang diusulkan).

Ramai yang boleh buat resumenya sendiri, tetapi MyResume2009 kami ketengahkan bagi mereka yang tidak ada kemampuan untuk berbuat demikian. Ianya adalah satu servis yang bertujuan untuk membantu individu-individu yang mempunyai masalah kewangan dalam masa krisis ekonomi sekarang ini, tetapi tidak berpeluang untuk melanggan servis-servis seperti yang disediakan oleh pihak kami melalui MyResume2009 kerana biasanya servis-servis sebegini adalah jauh lebih mahal.

Apa alternatif anda selain MyResume2009?

1. buat sendiri dengan MS Word atau perisian yang seumpama - cara ini adalah paling murah, dan paling ramai orang menggunakan cara ini. Oleh itu, dalam setiap 10 permohonan, 9 daripada resume itu akan kelihatan sama.

2. beli template layout yang menarik - anda boleh beli template-template yang ada, atau gunakan saja template yang free. Boleh guna cara ini jika anda tahu bagaimana nak mengubahsuaikan template-template tersebut.

3. buat multimedia resume sendiri, kemudian langgan web hosting sendiri, dan upload sendiri - boleh juga cara ini, tetapi langganan domain + hosting sendiri adalah lebih kurang sama harga dengan MyResume2009 (tahukah anda untuk langgan domain name .me adalah RM150 setahun, tidak termasuk hostingnya?). MyResume2009 menawarkan anda sebuah online resume yang unik dan professional, dan juga hosting .me dengan nama anda (nama_anda.mcv.me).

4. Upah orang lain untuk buat website anda ala MyResume2009 - boleh juga, cuma pengalaman kami, harga servis ini adalah dalam lingkungan RM700 hingga RM3,000. Kami boleh tawarkan harga RM150 kerana kami ada sistem rapid development dan business model tersendiri untuk meringankan beban kewangan anda.

Harap telah dapat membantu. Silalah ke www.mcv.me !
 

elhirud

Fun Poster
Joined
Jan 17, 2007
Messages
960
Reaction score
144
Points
23
Salam,

Dengan sukacitanya kami telah memperkenalkan beberapa feature menarik di www.mcv.me untuk korang semua. Antaranya adalah:

1. [email protected] - korang gunalah shoutbox ni untuk iklankan diri sendiri... mana la tau ada majikan yang berkenaan. Nak iklankan produk pun boleh... kat shoutbox tu free je... korang-korang yang level boss tu boleh le postkan job opening ke... atau saje nak luahkan perasaan - asal boleh diterima masyarakat umum dan tidak haram....

2. Pelan Insentif Pelanggan - panjang benor nak cerita kat sini... baca je lah kat www.mcv.me . Siap dengan income potential calculator....

3. Pelan Rakan Niaga - ni lagi panjang. Lagi la korang kena baca kat www.mcv.me . Dengan income potential calculator gak, tapi lebih elaborate...

4. What? You don't understand what I wrote above? Don't worry! There's an English version now at i.mcv.me .

:) :) ;)
 
Sponsored Post
Top
Log in Register