Deposit Ke Forex Guna TT

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.1662
USD / JPY
105.499
GBP / USD
1.28299
USD / CHF
0.92491
USD / CAD
1.33780
EUR / JPY
123.034
AUD / USD
0.70674

CG Sponsors




worm

Fun Poster
Joined
Jul 29, 2008
Messages
485
Reaction score
18
Points
15
Aku nak tanya pendapat korang, nak TT (wire transfer) ke platform forex, bank mana di Malaysia ni yang tak banyak songeh?

Semalam, aku ke CIMB bank nak TT ke platform luar Malaysia. Amount kurang dari RM50k. Tapi banyak betul songehnya. Aku tipu nak hntar kat kawan pun (aku cuba tipu bank, hntar kat kawan), banyak songeh juga.

Platform tersebut tidak akan menerima jika kita gunakan 3rd party untuk deposit. So, platform tersebut nak terima deposit ke akaun kita hnya dari akaun bank kita sendiri sahaja. (platform ni berdaftar dengan NFA).

Ada sesapa yang ada idea untuk depo ke bank luar Malaysia dari Bank tempatan dengan tidak banyak/kurang songeh?
 
Sponsored Post

anuarinvestor

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Dec 13, 2007
Messages
10,529
Reaction score
143
Points
123
broker mana main tu

semua bank x bynk songeh..tapi above 3kusd sediakan invoice anda...
 

anuarinvestor

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Dec 13, 2007
Messages
10,529
Reaction score
143
Points
123
Jika ditanya oleh Pegawai Bank..so pandai2lah kona..:D
 

worm

Fun Poster
Joined
Jul 29, 2008
Messages
485
Reaction score
18
Points
15
broker mana main tu

semua bank x bynk songeh..tapi above 3kusd sediakan invoice anda...
CMSFX bro. aku nak depo dalm 12k. so, kalau buat 4 kali, ok la kot? tak lebih 3kusd, selamat la ye?
 

anuarinvestor

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Dec 13, 2007
Messages
10,529
Reaction score
143
Points
123
Jika bawah 3kusd..tu no hal...TT kan aja..tapi prosedur broker tu kena paham..so kalau lambat masuk kat akaun trade anda..jgn marah lak..:D
 

darwisy

Forex Moderator
Joined
Dec 2, 2008
Messages
831
Reaction score
927
Points
61
Aku nak tanya pendapat korang, nak TT (wire transfer) ke platform forex, bank mana di Malaysia ni yang tak banyak songeh?

Semalam, aku ke CIMB bank nak TT ke platform luar Malaysia. Amount kurang dari RM50k. Tapi banyak betul songehnya. Aku tipu nak hntar kat kawan pun (aku cuba tipu bank, hntar kat kawan), banyak songeh juga.

Platform tersebut tidak akan menerima jika kita gunakan 3rd party untuk deposit. So, platform tersebut nak terima deposit ke akaun kita hnya dari akaun bank kita sendiri sahaja. (platform ni berdaftar dengan NFA).

Ada sesapa yang ada idea untuk depo ke bank luar Malaysia dari Bank tempatan dengan tidak banyak/kurang songeh?
Salah satu cara jgn TT sekaligus 12k tu. TT berperingkat-peringkat.
 

worm

Fun Poster
Joined
Jul 29, 2008
Messages
485
Reaction score
18
Points
15
Jika bawah 3kusd..tu no hal...TT kan aja..tapi prosedur broker tu kena paham..so kalau lambat masuk kat akaun trade anda..jgn marah lak..:D
act, sblm ni aku penah TT. 2-3 hari dah masuk. tapi ni nk masuk sekaligus dlm jumlah yang bnyak, 1st time aku ke kaunter. gugup gak la ke kaunter nih. #:-S
 

darwisy

Forex Moderator
Joined
Dec 2, 2008
Messages
831
Reaction score
927
Points
61
ok. tQ mod! :)cgrock
Kalau berperingkat2 amount tu nmpk tak byk sgt so pihak bank takkan byk tanya.

Better buat TT secara online jer takyah nak mengadap pegawai bank. Planning lah byk mana sehari nk TT.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register