BTC USD 41,674.7 Gold USD 1,775.91
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Others Dengki tengok manusia lebih berjaya lebih kaya lebih bahagia dari kita

dausbiz

CG Hardcore Club
Paid Membership
Joined
Apr 27, 2015
Messages
52,008
Reaction score
1,722
Points
596
Salam semua

Ada tak anda kadang rasa cam meluat orang lagi kaya lagi hebat dari kita

Perasaan tue pernah saya rasa

Tapi ada sesuatu peristiwa ubah terus

Cerita dia start camnie

Dalam hidup kita bila kita tengok

Orang ada banglo ada kereta mewah

Ada bini arab russia yang cun

Kita akan timbul rasa dengki

Nape kita tak dapat apa yang dia dapat

Rasa kadang meluat

Nak dijadikan cerita

Saya masuk hospital la kena denggi

Dan time tue

Terjumpa pesakit yang sakit teruk

Dalam seminggu cam tue dah balut dah masuk kubur


Ada keluarga dia cerita kat saya

Masa si polan nie hidup dia memang gila biz gila keja

Last tiba tiba kena penyakit teruk

Dan dia bagitau menyesal atas dosa yang dia lakukan

Rasa kalau dia leh hidup balik dia tak nak jadi gila duit harta baik dia beribadat juga buat baik pada manusia haiwan semua dalam dunia

Tapi mana leh putar balik dah

Dia menyesal sangat

Jadi kesimpulannya

Kalau ada manusia lebih kaya lebih berharta lebih bahagia dari kita

Jangan la kita meluat dengki

Kita tak tau apa ujian Allah yang dia dapat dalam hidup

Meskipun nampak dia bawa keta mewah dengan bini arab russia dia yang cun
 
Sponsored Post

TT

CG Super Hardcore Club
Top Poster #3
Joined
Jan 13, 2009
Messages
158,451
Reaction score
21,620
Points
1,671
Best ke bini arab russia ni
 

simplest_box

Super Active Member
Joined
May 21, 2012
Messages
5,375
Reaction score
318
Points
91
Tgk org kaya aku ok. Kalau ada bini rusia aku dengki
 

dausbiz

CG Hardcore Club
Paid Membership
Joined
Apr 27, 2015
Messages
52,008
Reaction score
1,722
Points
596
Best ke bini arab russia ni
Hanya yang ada leh tau best ke tak

Sama yang kaya raya

Hanya yang kaya jer tau

Yang miskin mana tau apa yang kaya rasa
 

playermmc

Active+ Member
Joined
Sep 23, 2009
Messages
2,719
Reaction score
28
Points
40
hahaha bini rusia tak tahan tu aku rasa sama je cuma layanan orang lain2..
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register