Dengarnya ... Kalau bercinta, mengaku sajalah..betui ker...???

CG Sponsors
alisha_qistina

Super Active Member
Joined
Jun 27, 2008
Messages
6,407
Reaction score
256
Points
81


KALAU benar bagai dikata, Cik Normah nak ucapkan tahniah kepada Scha Alyahya dan teman baiknya, Awal Ashaari kerana mereka kini dalam peringkat mengenali hati budi.

Iyalah, masing-masing pun sudah solo. Tak salah pun kalau nak bercinta atau saling mencintai antara satu sama lain.

Cik Normah tengok mereka pun sepadan, sama lawa dan tampan. Masing-masing muda. Scha dan Awal dalam kenyataan akhbar sisipan B*Pop pada 10 Januari lalu secara terbuka ada meluahkan kenyataan berkaitan dengan hati dan perasaan mereka.

Awal Ashaari sendiri juga tidak berselindung dan mengharapkan perkembangan yang baik dalam hubungan mereka.

Cik Normah suka nak petik kenyataan Scha dalam B*Pop berbunyi: “Nak kata kami bercinta... belum lagi, tapi tujuan perhubungan kami memang ke arah itu (bercinta).

“Berilah kami sedikit masa. Saya tak mahu kesilapan yang sama berulang lagi. Risikonya tinggi. Namun, sekiranya suatu hari nanti kami jatuh cinta, alhamdulillah.” Itulah kata Scha.

Memanglah sebenarnya bukan saja Scha yang sudah putus cinta dengan Fahrin Ahmad. Awal juga melalui perkara yang sama kerana Cik Normah diberitahu jejaka kelahiran Kampung Baru itu juga sebenarnya mengalami pengalaman cinta yang tidak kesampaian.

Terdahulu, sebelum rapat dengan Scha, kalau ada yang masih ingat, Awal pernah mengeluarkan kenyataan bahawa dirinya juga sudah menemui gadis pilihan.

Bagaimanapun, Cik Normah dapat tahu perhubungan itu tidak kekal lama kerana difahamkan gadis terbabit tidak dapat membiasakan diri dengan apa yang dilalui Awal.

Pada saat hubungan mereka mula berkembang, muncul pula gosip kononnya Awal Ashaari menjadi punca keretakan hubungan Scha dan Fahrin pula. Sedangkan semua itu hanya gosip dan kenyataan yang sebenarnya, Scha putus cinta sebab sikap Fahrin sendiri.

Kiranya, Awal dan Scha melalui keperitan dalam bercinta tapi ada rahmat di sebalik apa yang terjadi, bertaut pula perasaan di antara mereka. Soal perasaan bukan sesuatu yang boleh dipaksa, cinta datang tanpa diundang.

Apa pun, Cik Normah penat mendengar cerita kisah cinta di kalangan artis. Kadang-kadang mereka ini berlakon saja kerana yang sebenarnya memang tak bercinta pun. Yang bercinta pula mengaku berkawan. Memang Cik Normah boleh kata artis kita tidak telus dalam soal peribadi ini. Masih cuba nak berselindung.

Tapi yang Cik Normah jadi agak meluat apabila kisah cinta mereka yang tidak ke mana-mana, kerja mereka sama ada jadi pelakon, pengacara TV atau penyanyi pun, sentiasa kelabu saja. Tak menonjol. Tidak menjadi sebutan. Sesetengahnya kalau hilang dalam pentas hiburan, memang Cik Normah tak kisah pun, kecuali bagi mereka yang betul-betul berbakat dan jujur dengan bidang yang diceburinya. Yang ini, memang Cik Normah akan cuba bantu.
 
Sponsored Post

azmi_tshirt

Super Active Member
Joined
Nov 2, 2007
Messages
5,624
Reaction score
19
Points
65
bercinta ke tak bercinta ke, takda untung rugi kat aku....
 

CL's

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Apr 28, 2009
Messages
14,094
Reaction score
246
Points
128
muka lawa tapi perangai artis....cenggini ler....suka sgt menipu peminat....:(scam
 
Sponsored Post
Top
Log in Register