DBKL Beku Serta Merta Permohanan Baru Lesen Jualan Minuman Keras

CG Sponsors




TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster Of Month
Joined
Mar 15, 2010
Messages
279,394
Reaction score
11,361
Points
2,376
FB_IMG_1591074096906.jpg

MAKLUMAN AWAM

Berkuatkuasa 2 Jun 2020 Permohonan Baharu
Lesen Minuman Keras Dibekukan Serta Merta oleh DBKL.

Tindakan penguatkuasaan akan dilaksanakan ke atas premis yang menjalankan aktiviti tanpa lesen.

#SayangiKualaLumpur
#WeLoveKualaLumpur
#KualaLumpurKitaPunya
#klwbc2020
#wilayahcakna
#stayathome

DBKL
 
Sponsored Post

amieshoro

Active+ Member
Joined
Mar 21, 2009
Messages
2,569
Reaction score
95
Points
40
tapi 7eleven buka 24 jam jual...
 

mac_osXX

Fun Poster
Joined
Nov 30, 2010
Messages
367
Reaction score
0
Points
10
Ni untuk permohonan baru sahaja kan..yg dah sedia ada diluluskan beroperasi seperti biasa
 

logammaut

Super Active Member
Joined
Dec 12, 2009
Messages
9,549
Reaction score
337
Points
81
Langkah pertama yg bijak. Next step bekukan pulak permohonan renew lesen jual arak.
 

pemain

Active+ Member
Joined
Jul 10, 2008
Messages
2,524
Reaction score
366
Points
51
Marah lah geng2 play victim yg suci bersih nnti..
Last2 disalahkan pas kenapa tak haramkan.
What a 🧠
 

cek mek molek

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Jun 3, 2013
Messages
62,517
Reaction score
9,819
Points
1,746
#Kualalumpur Jabatan Pelesenan dan Pembangunan Penjaja DBKL akan mengenakan tindakan tegas ke atas mana-mana peniaga yang ingkar.
https://www.hmetro.com.my/…/dbkl-terawal-beku-lesen-minuman…


DBKL terawal beku lesen minuman keras



DEWAN Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) membekukan semua permohonan baharu lesen minuman keras di ibu negara berkuat kuasa serta-merta.

Dalam kenyataan dikeluarkan hari ini, DBKL menerusi Jabatan Pelesenan dan Pembangunan Penjaja memaklumkan, akan mengenakan tindakan tegas ke atas mana-mana peniaga yang ingkar.

"Tindakan penguatkuasaan akan diambil terhadap mana-mana premis yang menjalankan aktiviti penjualan minuman keras tanpa lesen," kata kenyataan itu.

Menteri Wilayah Persekutuan, Tan Sri Annuar Musa semalam, menciap di Twitter dengan memberi bayangan akan membekukan semua aktiviti membabitkan pengeluaran dan penjualan arak berikutan kekerapan kemalangan jalan raya membabitkan pemandu mabuk termasuk menyebabkan mangsa maut.

Annuar berkata, tindakan pembekuan wajar diambil selagi tiada garis panduan dan semakan perundangan dibuat dalam isu terbabit.

Berita berkaitan:

Artikel ini disiarkan pada : Selasa, 2 Jun 2020 @ 12:46 PM

 

cek mek molek

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Jun 3, 2013
Messages
62,517
Reaction score
9,819
Points
1,746
majlis perbandaran/pbt lain mana yg nak follow, nak tengok sikit
 

Mata_Pena

Active+ Member
Joined
Oct 22, 2008
Messages
4,280
Reaction score
1,261
Points
101
take 1 step at a time
to curb drunk & driving problem.

I hope DAP and its allies would stop policticking this issue like a kindergarten kid
by supporting this social illness in the society that has no benefit to anyone or anybody whosoever what so ever.
 

SMI6

Active Member
Joined
Jan 3, 2016
Messages
2,460
Reaction score
494
Points
46
nasib baik DBKL tak tutup lesen sekolah tahfiz ataupun lesen permit show room jual kereta, dgn used car.
 

Arluth

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Jul 1, 2009
Messages
9,622
Reaction score
374
Points
91
Nanti dbkl kena tuduh mencabuli hak asasi manusia cmna
 
Sponsored Post
Top
Log in Register