• Forum search currently under maintenance...

Dari CWA ke MAAKL Mutual..why??Let's experience people talk about this...

Recommended Brokers


syafali

Fun Poster
Joined
Dec 28, 2007
Messages
421
Reaction score
0
Points
10
Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Saya pasti some of the viewers di forum carigold ini kenal dgn saya ketika bersama dgn CIMB Wealth Advisors(CWA) dan sekarang saya ingin beritahu saya tidak lagi bersama CWA sejak Disember 2010.:D

Sekarang saya bersama dgn MAAKL Mutual sbb offer yg ditawarkan kepada saya lebih baik,memudahkan kerja saya dan juga tidak menyusahkan client saya.Everything in MAAKL Mutual is in a fabulous way!!!Alhamdulillah,client2 saya di CWA semuanya turut berhijrah bersama saya kerana mereka tahu servis saya dan saya telah byk membantu client2 saya generate return dgn sukses walaupun dlm keadaan market yg tidak bagus ketika tahun 2008.

Selama 3 tahun saya bersama CWA dan byk ilmu yg ditimba.Ramai consultant yg lari ketika ekonomi down namun begitu saya tetap berdiri bersama client saya.Apa yg saya cari adalah kejujuran antara saya dan client dan juga bagaimana kita membantu client utk maximum kan keuntungan pelaburan dari KWSP mahu pun cash.

Jadi dgn ini jika ada para pelabur kurang jelas dgn MAAKL Mutual,ialah salah satu company unit trust dimana ia bernaung dibawah MAA.Sudah 11 tahun MAAKL Mutual di pasaran saham amanah.Byk company UT yg berkejar2 menang award,MAAKL juga ada menang anugerah utk fund2 yg dimenangi.

Namun begitu,jangan obses dgn award..obses lah dgn cara konsultant anda monitor investment anda.Ada yg buat pelaburan berdasarkan anugerah company itu menang,tp masih rugi pelaburannya atau x capai target,kenapa???Ini kerana cara consultant yg tidak cekap membuat monitoring.

Jadi jika ada antara pelayar carigold yg ingin membuat pelaburan melalui simpanan KWSP anda atau cash boleh hubungi saya seperti di bawah...i'm looking forward to see you.Will put some information regarding MAAKL Mutual later.Cukuplah sekadar posting utk pengenalan...terima kasih.:D
 
Sponsored Post

syafali

Fun Poster
Joined
Dec 28, 2007
Messages
421
Reaction score
0
Points
10
Waalaikumsalam...Maakl punya ahli lembaga pengarah memang ada yg melayu antaranya Yang Mulia Tunku Dato Yaacob..Tunku juga merupakan presiden FiMM(pengeluar lesen unit trust) dan juga encik muhammad omar.mereka tak ada masa award ceremony ni,lg pun xperlu ramai2 utk amik award atas stage.

mana2 company pun ada bangsa cina,malah CWA punya ceo pun bangsa cina,begitu juga Public Mutual.
 

DanielAriffin

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Jan 16, 2007
Messages
7,042
Reaction score
25
Points
75
Waalaikumsalam...Maakl punya ahli lembaga pengarah memang ada yg melayu antaranya Yang Mulia Tunku Dato Yaacob..Tunku juga merupakan presiden FiMM(pengeluar lesen unit trust) dan juga encik muhammad omar.mereka tak ada masa award ceremony ni,lg pun xperlu ramai2 utk amik award atas stage.

mana2 company pun ada bangsa cina,malah CWA punya ceo pun bangsa cina,begitu juga Public Mutual.
Salam...
Saya means pengiat.. bukan director2..
 

syafali

Fun Poster
Joined
Dec 28, 2007
Messages
421
Reaction score
0
Points
10
pengiat??atau penggiat???atau pingat????
 

taza

Active+ Member
Joined
Mar 1, 2007
Messages
3,298
Reaction score
0
Points
20
Salam Bro

Lama tak jumpa:)cgrock:)cgrock
Aku nak join ko boleh???
 

metaaura

Super Active Member
Joined
Feb 25, 2007
Messages
6,737
Reaction score
3
Points
65
jgn lupo kan edenn.. ekekek.. kita bakooo
YES to maakl ;)
YES to safali ekek
 
Sponsored Post
Top
Log in Register