DAP Mula Edarkan Risalah "Hapuskan Politik Melayu"

CG Sponsors




akudotcom

Legendary Member
Joined
Jun 17, 2007
Messages
11,491
Reaction score
2,008
Points
201
Politik Melayu jadikan bangsa lemah
MUKHRIZ MAT HUSIN | | 15 Disember 2020
Ahad | 20 Disember 2020
913002.jpg

SHAH ALAM - Politik Melayu tidak menguntungkan rakyat sebaliknya meletakkan bangsa mereka pada kedudukan yang lemah dan tanpa haluan jelas.

Timbalan Presiden UMNO, Datuk Seri Mohamad Hasan berkata, rakyat sudah jemu dengan agenda politik yang sama sekali tidak mengutamakan kepentingan mereka sebagai bangsa Melayu.
"Rakyat kebanyakan telah sangat bosan, muak dan jelik dengan pelbagai kenyataan, perlakuan dan pertembungan ahli politik bangsa Melayu terutamanya.
"Semua ini tidak menguntungkan bangsa. Semua ini meletakkan kedudukan bangsa Melayu pada kedudukan yang lemah dan tanpa haluan yang jelas," katanya menerusi satu hantaran di Facebooknya pada Isnin.

Menurutnya, keadaan politik masih kucar-kacir walaupun sudah 10 bulan berlalu sejak UMNO menyokong pembentukan kerajaan baharu.
Jelas beliau, Malaysia memerlukan kaedah baharu jika ingin mengubah kedudukan Melayu pada tahap yang lebih tinggi.
"Mungkin yang diperlukan oleh bangsa Melayu bukan lagi gagasan. Tetapi pencerahan tentang jalan bagaimana bangsa Melayu itu akan jadi lebih baik dan maju.

"Mungkin yang diperlukan oleh Malaysia itu bukan lagi perikatan politik demi perikatan politik. Tetapi dasar, idea dan kecerdikan baru untuk menjayakan Malaysia yang maju," katanya.

© 2018 All Rights Reserved • Karangkraf Group • © 2018 Hakcipta Terpelihara • Kumpulan Karangkraf
 
Sponsored Post

matramlee

Active+ Member
Joined
Apr 6, 2012
Messages
3,234
Reaction score
269
Points
41
Politik Melayu jadikan bangsa lemah
MUKHRIZ MAT HUSIN | | 15 Disember 2020
Ahad | 20 Disember 2020
View attachment 324201
SHAH ALAM - Politik Melayu tidak menguntungkan rakyat sebaliknya meletakkan bangsa mereka pada kedudukan yang lemah dan tanpa haluan jelas.

Timbalan Presiden UMNO, Datuk Seri Mohamad Hasan berkata, rakyat sudah jemu dengan agenda politik yang sama sekali tidak mengutamakan kepentingan mereka sebagai bangsa Melayu.
"Rakyat kebanyakan telah sangat bosan, muak dan jelik dengan pelbagai kenyataan, perlakuan dan pertembungan ahli politik bangsa Melayu terutamanya.
"Semua ini tidak menguntungkan bangsa. Semua ini meletakkan kedudukan bangsa Melayu pada kedudukan yang lemah dan tanpa haluan yang jelas," katanya menerusi satu hantaran di Facebooknya pada Isnin.

Menurutnya, keadaan politik masih kucar-kacir walaupun sudah 10 bulan berlalu sejak UMNO menyokong pembentukan kerajaan baharu.
Jelas beliau, Malaysia memerlukan kaedah baharu jika ingin mengubah kedudukan Melayu pada tahap yang lebih tinggi.
"Mungkin yang diperlukan oleh bangsa Melayu bukan lagi gagasan. Tetapi pencerahan tentang jalan bagaimana bangsa Melayu itu akan jadi lebih baik dan maju.

"Mungkin yang diperlukan oleh Malaysia itu bukan lagi perikatan politik demi perikatan politik. Tetapi dasar, idea dan kecerdikan baru untuk menjayakan Malaysia yang maju," katanya.

© 2018 All Rights Reserved • Karangkraf Group • © 2018 Hakcipta Terpelihara • Kumpulan Karangkraf
Mmg betul pun....tak habis2 gaduh...
 

Megat Al Fateh

Fun Poster
Joined
May 6, 2019
Messages
975
Reaction score
443
Points
41
bagi aku.. tak patut pun kalau nak kaitkan nama Melayu tu sendiri dengan apa2 pun yg lemah / buruk

takde diajar pun dlm budaya agama kita pun benda2 tak elok ni.. individu tu sendiri yg memandai buat perangai..

kalau bangsa lain pun buruk juga style politik dia.. kita je tak tau sbb tak faham berita dlm tulisan diorang

kat luar negara lagi haru.. siap upah orang untuk tembak wakil rakyat.. bunuh org yg buat report pasal rasuah

aku rasa takde lagi dlm msia ni kes extreme mcm tu..

tp biasalah, bab nak play victim bab nak self hatred blaming mmg nombor satu.. dah mcm sakit mental pun ade aku tgk.. ;)
 
Sponsored Post
Top
Log in Register