BTC USD 28,085.6 Gold USD 1,966.39
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Dap amat bimbang dengan gelombang hijau melanda negara.

lau_kau

CG Top Poster Club
gem
Messages
31,698
Top Poster #4
Joined
Aug 2, 2007
Messages
31,698
Reaction score
6,826
Points
481
Awards
1
kat Sabah skang Hajiji pun dah goyang .. dulu dia khianat PN .... skang dia kena balik dgn BN + Warisan tgh nak un-seat Hajiji ..
kalau jadi la game tu .. aku ucapkan padan muka GRS pun kena game dgn BN + Warisan

Umno lak Pemilihan Presiden ni kalo Zahid terciduk ... masak la Anwar PMX ... silap2 jadi PM terpaling pendek bila camp Umno pro-PN menang pemilihan
Pmx xbergantung ngn umno dh skg bang Sabah Sarawak yg penentunya
 
Sponsored Post

cek mek molek

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgemgemgem
Messages
128,469
Paid Membership
Top Poster #2
Joined
Jun 3, 2013
Messages
128,469
Reaction score
21,989
Points
2,866
Awards
1

Tiga perkara mampu halang gelombang hijau PN – Kit Siang​


6 January 2023

View attachment MGF06112019_KIT-SIANG-SEMBANG-KOPITIAM16-681x454.jpg.webp

Lim Kit Siang


KUALA LUMPUR – Gelombang hijau yang didakwa boleh mengubah Malaysia menjadi sebuah teokrasi dapat dihalang sekiranya tiga perkara berlaku dalam enam pilihan raya negeri (PRN) akan datang.

Veteran DAP, Lim Kit Siang berkata, perkara pertama dan kedua adalah kegagalan Perikatan Nasional (PN) merampas Selangor dan Negeri Sembilan.
Perkara ketiga pula, gabungan Pakatan Harapan (PH) dan Barisan Nasional (BN) menang lebih daripada tiga kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) di Kedah.

“Tetapi, tiga perkara ini adalah matlamat yang terlalu rendah, sebaliknya, kita perlu menetapkan sasaran yang lebih tinggi,” katanya dalam kenyataan media, hari ini.

Beliau mengulas kenyataan Setiausaha Agung PN, Datuk Seri Hamzah Zainudin dan Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Muhammad Sanusi Md. Nor baru-baru ini mengenai peluang PN untuk merampas Selangor dan Negeri Sembilan serta mempertahankan Kedah pada PRN yang dijangka diadakan sebelum pertengahan tahun ini.Gelombang hijau dipercayai merujuk kepada fenomena yang berlaku pada PRU-15 di mana sebahagian besar pengundi Melayu dan Islam khususnya golongan muda memberi sokongan terhadap PN khususnya Pas.

Kit Siang percaya enam PRN tersebut mempunyai kepentingan khas kerana ia akan dilihat sebagai pilihan raya umum (PRU) mini.

Beliau menambah, enam PRN itu akan menjadi pembuka kepada PRU-16 dan menguji sama ada Kerajaan Perpaduan mempunyai kestabilan politik untuk bertahan selama lima tahun. – MalaysiaGazette
 
Sponsored Post

Top
Log in Register