BTC USD 24,289.9 Gold USD 1,801.89
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Dakwaan gangguan seksual dalam LRT, RapidKL sahkan terima laporan

akudotcom

CG Top Poster Club
gem
Messages
28,630
Top Poster #4
Joined
Jun 17, 2007
Messages
28,630
Reaction score
3,828
Points
261
Awards
1
Dakwaan gangguan seksual dalam LRT, RapidKL sahkan terima laporan

FMT ReportersJuly 1, 2022 11:50 PM

RapidKL menjelaskan, pasukan tindakan khas, polis bantuan Prasarana sedang giat meneliti rakaman kamera litar tertutup (CCTV) bagi mengesahkan dakwaan tersebut.
PETALING JAYA: RapidKL hari ini mengesahkan pihaknya menerima laporan daripada seorang penumpang wanita yang didakwa mengalami gangguan seksual ketika berada dalam tren LRT laluan Kelana Jaya seperti tular di media sosial, semalam.

Dalam kenyataan di Facebook, RapidKL menjelaskan, pengadu menaiki tren dari stesen LRT Pasar Seni, jam 7 malam, mendakwa kurang selesa dengan tindakan seorang lelaki yang berdiri rapat di belakangnya.

Katanya, susulan kejadian itu, satu laporan polis telah dibuat di Balai Polis Pantai oleh pengadu hari ini.

“Pasukan tindakan khas, polis bantuan Prasarana sedang giat meneliti rakaman kamera litar tertutup (CCTV) bagi mengesahkan dakwaan tersebut. RapidKL akan memberikan kerjasama sepenuhnya kepada pihak berkuasa dalam menjalankan siasatan,” katanya.

RapidKL menyeru pengguna rel dan bas yang berhadapan dengan sebarang situasi cemas atau kurang menyenangkan agar terus menghubungi khidmat pelanggan di talian 03-78852585.

Semalam, tular di Twitter seorang wanita menceritakan rakannya berdepan detik cemas ketika menaiki tren LRT di Pasar Seni.

Dalam ciapan di Twitter, dia mendakwa lelaki itu berdiri rapat di belakang rakannya sebelum wanita itu lari ke arahnya dalam keadaan menggigil dan menangis.
 
Sponsored Post

TXT

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgemgemgem
Messages
370,513
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
370,513
Reaction score
22,841
Points
2,836
Awards
1
Dakwaan gangguan seksual dalam LRT, RapidKL sahkan terima laporan

FMT ReportersJuly 1, 2022 11:50 PM

RapidKL menjelaskan, pasukan tindakan khas, polis bantuan Prasarana sedang giat meneliti rakaman kamera litar tertutup (CCTV) bagi mengesahkan dakwaan tersebut.
PETALING JAYA: RapidKL hari ini mengesahkan pihaknya menerima laporan daripada seorang penumpang wanita yang didakwa mengalami gangguan seksual ketika berada dalam tren LRT laluan Kelana Jaya seperti tular di media sosial, semalam.

Dalam kenyataan di Facebook, RapidKL menjelaskan, pengadu menaiki tren dari stesen LRT Pasar Seni, jam 7 malam, mendakwa kurang selesa dengan tindakan seorang lelaki yang berdiri rapat di belakangnya.

Katanya, susulan kejadian itu, satu laporan polis telah dibuat di Balai Polis Pantai oleh pengadu hari ini.

“Pasukan tindakan khas, polis bantuan Prasarana sedang giat meneliti rakaman kamera litar tertutup (CCTV) bagi mengesahkan dakwaan tersebut. RapidKL akan memberikan kerjasama sepenuhnya kepada pihak berkuasa dalam menjalankan siasatan,” katanya.

RapidKL menyeru pengguna rel dan bas yang berhadapan dengan sebarang situasi cemas atau kurang menyenangkan agar terus menghubungi khidmat pelanggan di talian 03-78852585.

Semalam, tular di Twitter seorang wanita menceritakan rakannya berdepan detik cemas ketika menaiki tren LRT di Pasar Seni.

Dalam ciapan di Twitter, dia mendakwa lelaki itu berdiri rapat di belakang rakannya sebelum wanita itu lari ke arahnya dalam keadaan menggigil dan menangis.

Ada kena gesel-gesel gamaknya
 

akudotcom

CG Top Poster Club
gem
Messages
28,630
Top Poster #4
Joined
Jun 17, 2007
Messages
28,630
Reaction score
3,828
Points
261
Awards
1
Kene buat keretapi patuh syariah

Kerajaan kene tubuhkan pasukan jihad skuad badar
Budak2 tahfiz byk tade kije tu
 

GamezStar

CG Top Poster Club
gem
Messages
39,002
Joined
Jul 1, 2008
Messages
39,002
Reaction score
3,584
Points
261
Awards
1
mangsa pakai skirt ke.??
 

makcikcomei

Active+ Member
Messages
2,513
Joined
Dec 3, 2010
Messages
2,513
Reaction score
675
Points
81
Kene buat keretapi patuh syariah

Kerajaan kene tubuhkan pasukan jihad skuad badar
Budak2 tahfiz byk tade kije tu
Rasanya dah pernah ada gerabak pink untuk wanita. Tak ingat lah untuk komuter atau LRT. Maselahnya ada jantan tak paham bahasa. Depa naik jugak gerabak pink tu
 

cek mek molek

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgemgemgem
Messages
112,683
Paid Membership
Top Poster #3
Joined
Jun 3, 2013
Messages
112,683
Reaction score
18,205
Points
2,566
Awards
1

Traffic Info Crew

21j ·

1f4cc.png
Wanita Alami Gangguan Sexual Dalam LRT

RAPID KL SIASAT ADUAN PENGGUNA LRT LALUAN KELANA JAYA

KUALA LUMPUR, 1 Julai – Rapid KL ingin mengesahkan bahawa telah menerima laporan daripada seorang penumpang wanita yang mendakwa dihimpit rapat oleh seorang lelaki ketika berada di dalam tren LRT Laluan Kelana Jaya.

Pengadu yang menaiki tren dari Stesen LRT Pasar Seni kira-kira pada jam 7.00 malam, mendakwa kurang selesa dengan tindakan seorang lelaki yang berdiri rapat dibelakangnya.

Satu laporan polis telah dibuat di Balai Polis Pantai oleh pengadu pada 1 Julai 2022. Pasukan Tindakan Khas (SAT), Polis Bantuan Prasarana sedang giat meneliti rakaman kamera litar tertutup bagi mengesahkan dakwaan tersebut. Rapid KL akan memberikan kerjasama sepenuhnya kepada pihak berkuasa dalam menjalankan siasatan.

Rapid KL menyeru kepada pengguna rel dan bas yang berhadapan dengan sebarang situasi cemas atau kurang menyenangkan agar terus menghubungi talian khidmat pelanggan di 03-78852585.
Sumber – Rapid KL


1656765766691.png
1656765777761.png
1656765787328.png
1656765796293.png
1656765805688.png
 

TXT

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgemgemgem
Messages
370,513
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
370,513
Reaction score
22,841
Points
2,836
Awards
1
Kene buat keretapi patuh syariah

Kerajaan kene tubuhkan pasukan jihad skuad badar
Budak2 tahfiz byk tade kije tu

Sebelum ni Komuter yang wujudkan koc khas wanita
LRT tak pasti
 

TXT

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgemgemgem
Messages
370,513
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
370,513
Reaction score
22,841
Points
2,836
Awards
1
Rasanya dah pernah ada gerabak pink untuk wanita. Tak ingat lah untuk komuter atau LRT. Maselahnya ada jantan tak paham bahasa. Depa naik jugak gerabak pink tu

Rasanya untuk komuter yang tu sis
 

puyol

CG Top Poster Club
gem
Messages
26,694
Joined
Jun 28, 2011
Messages
26,694
Reaction score
3,180
Points
261
Awards
1
Sebelum ni Komuter yang wujudkan koc khas wanita
LRT tak pasti
Komuter je ada gerabak wanita sahaja. LRT dgn MRT takda.
 

TXT

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgemgemgem
Messages
370,513
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
370,513
Reaction score
22,841
Points
2,836
Awards
1
Komuter je ada gerabak wanita sahaja. LRT dgn MRT takda.

Jadi betul lah tu LRT pun kena wujudkan koc khas wanita
Cuma kena ada tambahan koc pulak la
 
Sponsored Post

Top
Log in Register