Daily Scalp

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.08617
USD / JPY
108.927
GBP / USD
1.23984
USD / CHF
0.97185
USD / CAD
1.40148
EUR / JPY
118.313
AUD / USD
0.62350

CG Sponsors




darkkiller

Super Active Member
Joined
Jun 1, 2007
Messages
8,311
Reaction score
573
Points
111
Assalammualaikum dan hi semua.
Daripada pembacaan aku dengan teknik-teknik orang lain dengan kaedah pending buy High daily dan pending sell Lower daily seperti link dibawah

aku telah menemui kaedah yang mudah dan aku telah menterjemahkan kepada indicator.Indicator ini pada asalnya adalah indicator Spudfibo tapi aku telah buat sedikit editing untuk mana-mana trader yang berminat kaedah ini melihatnya lebih mudah.

Cara nak guna:
1.Buka semua pair yang anda minat dengan timeframe H1
2.Baca doa dan pending Buy dan Sell mengikut apa yang telah diberitahu oleh indicator
3.Letak stoploss mengikut maklumat yg diberikan oleh indicator.
4.Take profit juga ikut apa yang indicator beritahu.
5.Moneymanagement ikut disiplin sendiri

Garisan-garisan indicator ini berdasarkan apa?
1.BUY dan SELL adalah Daily High dan Daily Low candlestick hari sebelum.
2.Take profit berdasarkan kiraan fibonacci iaitu 0.236.
3.Stoploss pula berdasarkan kiraan fibonacci juga iaitu 0.768 dan 0.236.Ratio untung rugi adalah sama iaitu 1:1.Untuk lebih jelas lagi seperti contoh dibawah

Kenapa buat kaedah begini?
Kaedah ini direka utk mereka yang tak selalu mengadap pc,dan nak kerja jadi mudah tanpa susah-susah tarik-tarik trendline dan tgk price sudah berada diparas mana.Ini lebih kepada kaedah mekanikal,fikiran otak tak guna sangat kecuali guna otak untuk sanggup menerima jumlah loss yang sudah sedia tahu pada paras stoploss tersebut.

Kenapa nama dia DailyScalp?
Sebab aku tak reti nak scalp kat timeframe kecil sangat,jadi buat camni tp berdasarkan fibo 20 pip tu kira scalp ah bagi aku..heheh

Apa kelebihan yang ada pada indicator atau kaedah ini berbanding kaedah yang sudah wujud diatas tu?
Kelebihannya adalah datang dari kekurangan yang ada pada sistem pada link tersebut iaitu
a)tak tahu berapa pip nak ambil.Jadi kita gunakan fibonacci/nature yg kirakan untuk kita.
b)tak tahu nak letak stoploss berapa banyak

Apa tujuan dicipta kaedah ini?
Tujuan disini untuk berkongsi dan dimantapkan lagi jika ada yang sudi untuk memantapkan kaedah ini.:D

Macammana aku nak backtest sistem ni?
Senang je,ko nampak garisan merah kat template tu pastu ko tarik berdasarkan daily high dan low kat hari-hari yang lain.Garisan kotak (indicator range) dapat membantu ko lihat paras high dan low dia.

Soalan cepumas,kenapa ko suka buat banyak-banyak sistem?
Sebab ni dah jadi hobi aku dekat setahun:D

lagi apa ko nak tanya
Aku nak tanya apa ko nak?
Aku nak orang buatkan EA utk ni..boleh?hehehe

Progress of DKDS (DarkKiller Daily Scalp)

1. Sistem asal DKDS




2. DKDS V1

 

Attachments

Last edited:
Sponsored Post

onetarmizi

Elite Member
Platinum Member
Joined
May 30, 2006
Messages
4,154
Reaction score
678
Points
76
Thank you DK coz kongsi sistem yg mudah ni. Tapi rasanya utk make sure price sudah breakout dr previous day high atau low kita kena consider spread juga masa buat pending. Mungkin better kita letakkan beberapa baki pips lg utk elakkan daripada terkena double top atau double bottom terjadi dgn hari sebelumnya.
 

darkkiller

Super Active Member
Joined
Jun 1, 2007
Messages
8,311
Reaction score
573
Points
111
Thank you DK coz kongsi sistem yg mudah ni. Tapi rasanya utk make sure price sudah breakout dr previous day high atau low kita kena consider spread juga masa buat pending. Mungkin better kita letakkan beberapa baki pips lg utk elakkan daripada terkena double top atau double bottom terjadi dgn hari sebelumnya.
Sistem ni kaedah mekanikal kira kene accept loss yg sudah diberitahu.Aku ada terfikir nak letak spread tapi tak reti pula camne.Ada cara lain contoh
High tu aku tambah 2pip utk UJ.Tapi kene buat banyak indicator utk setiap pair..Kalau dapat auto punye kiraan spread memang best ahh..Untuk sell tak perlu tolak spread

kalau ada sesiapa sudi codingkan sangat2lah berterima kasih
 

onetarmizi

Elite Member
Platinum Member
Joined
May 30, 2006
Messages
4,154
Reaction score
678
Points
76
Mungkin boleh letak baki pips utk semua pair pending buy (+10pips ke ats dpd garis high semalam) dan utk pending sell (+2pips ke bawah garis low semalam). Just cadangan.
 

darkkiller

Super Active Member
Joined
Jun 1, 2007
Messages
8,311
Reaction score
573
Points
111
Mungkin boleh letak baki pips utk semua pair pending buy (+10pips ke ats dpd garis high semalam) dan utk pending sell (+2pips ke bawah garis low semalam). Just cadangan.
alamak tak reti pula,aku dah tambah kat nombor fibo tu..tapi tak jadi..huhu..kene minta dari expert

Pending Buy: spread+1pip
Pending Sell: -1pip sahaja
 
Last edited:

onetarmizi

Elite Member
Platinum Member
Joined
May 30, 2006
Messages
4,154
Reaction score
678
Points
76
Kalau kita tgk indicator kotak breakout asian session ada satu garis putus2 utk entry slps ia pertimbangkan spread tak silap ler. Mungkin boleh rujuk indicator tu.
 

darkkiller

Super Active Member
Joined
Jun 1, 2007
Messages
8,311
Reaction score
573
Points
111
Kalau kita tgk indicator kotak breakout asian session ada satu garis putus2 utk entry slps ia pertimbangkan spread tak silap ler. Mungkin boleh rujuk indicator tu.
xdapat nak fikir buat masa ni,nanti akan dicuba.Aku ada buka kat tsd,kot2 ada yg buatkan senang sikit.:D
 

zaimi2

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Mar 21, 2008
Messages
15,045
Reaction score
390
Points
131
huhuhuhuhu susah gak!!!
 

onetarmizi

Elite Member
Platinum Member
Joined
May 30, 2006
Messages
4,154
Reaction score
678
Points
76
Nampak gaya skydart ada buat sedikit modified dgn mengubahkan level SL sistem asal sebagai PO utk Buy dan Sell di tsd. So dari sini entry lebih awal dan utk TP1 better pd previous day high & low (kerana consider mungkin price buat pattern double top/bottom) dan TP2 after breakout previous day pd garis fibo yg seterusnya (dgn consider price akn membentuk peak or valley yg lebih tggi dr semalam).
 

onetarmizi

Elite Member
Platinum Member
Joined
May 30, 2006
Messages
4,154
Reaction score
678
Points
76
Pada bro Darkkiller, merujuk pada post #1 image telah hilang dan ini mungkin telah di delete atau server image hosting bermasalah. So next time saya prefer bro gunakan imageshack supaya gambar yg di attach tdk hilang sebagai reference.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register