BTC USD 56,860.6 Gold USD 1,770.99
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Dah x boleh masuk xp ke?

selambeyaya

Super Active Member
Messages
5,101
Joined
Mar 29, 2008
Messages
5,101
Reaction score
13
Points
65
Assalamualaikum..

aku nak tanye korang semua, aku ade laptop compaq presario model CQ40-126AU.

sekarang ni aku nak install windows xp.

tapi masalahnye dah x boleh nak install windows xp sebab aku boot, x detect untuk xp ni. bile run terus blue screen.

so aku try search dekat web hp/ compaq nih.

dekat web tuh cume ade sediakan driver untuk vista sahaja.

so camne?

aku nak masukkan windows xp jugak nih.

:eek::-?
 
Sponsored Post

akecema

CG Top Poster Club
Messages
23,893
Paid Membership
Joined
Jan 26, 2007
Messages
23,893
Reaction score
3,018
Points
206
SATA problem tu bro
ko kene modi cd win XP dgn masukkan SATA drive
dah ader byk prob tu kat sini
cuba search
 

akecema

CG Top Poster Club
Messages
23,893
Paid Membership
Joined
Jan 26, 2007
Messages
23,893
Reaction score
3,018
Points
206
ni link ko nak buat MODI cd winXP
http://forum.ugly racist toilet/index.php?showtopic=501772&hl=sata+drive
 

nashburn

Super Active Member
Messages
6,374
Joined
Mar 8, 2008
Messages
6,374
Reaction score
68
Points
70
SATA problem tu bro
ko kene modi cd win XP dgn masukkan SATA drive
dah ader byk prob tu kat sini
cuba search

kalau problem sata hdd
pakai software nlite
masukkan driver terus dlm cd tu
pastu buat bootable cd
baru dia leh detect cd xp tu
 

selambeyaya

Super Active Member
Messages
5,101
Joined
Mar 29, 2008
Messages
5,101
Reaction score
13
Points
65
aku dah try cari sata driver untuk laptop nih, tapi x jumpe lah plak. mane lagi aku nak cari eh?
 

akecema

CG Top Poster Club
Messages
23,893
Paid Membership
Joined
Jan 26, 2007
Messages
23,893
Reaction score
3,018
Points
206
aku dah try cari sata driver untuk laptop nih, tapi x jumpe lah plak. mane lagi aku nak cari eh?

kat link aku bg tu kan color merah DriverPack
kat situ ader
 

selambeyaya

Super Active Member
Messages
5,101
Joined
Mar 29, 2008
Messages
5,101
Reaction score
13
Points
65
eh ade beze x sata driver untuk intel dgn amd? aku pakai amd nih.
 

akecema

CG Top Poster Club
Messages
23,893
Paid Membership
Joined
Jan 26, 2007
Messages
23,893
Reaction score
3,018
Points
206
ko wat dulu .ISO
jgn burn terus
lagi satu burn dulu kat CD-RW kalo bleh
nnt rugi satu CD kalo salah
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register