BTC USD 55,395.9 Gold USD 1,777.28
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Wanted [Dah Settle] UNIFI installer area tmn puncak jalil. URGENT!!!

bintang4

Super Active Member
Joined
Mar 4, 2007
Messages
8,528
Reaction score
332
Points
81
Spt tajuk thread..sila pm ambe / tinggalkn phone no di thread ni.

Aku nak ubah box unifi kt luar , nak naik/ tinggi kn dlm 600mm nk renovate umah sikit.
Dah call unifi, derang nak RM300, punya la mahal.

lakaran lebih kurang..

8412503433_cfa0aa2e7b_z.jpg


UPDATE:

Thanks Bro..
Aku dah selamat mengalihkan kotak FTB tu,
mmg dlm kotak tu ada lagi bergulung dlm 3ft,
aku suruh wak indon tu cabut socket, alih kotak dan sambung semula..
kije itu macam senang unifi nak caj rm300..siyot jer..


P/s: TQ kepada semua yg bagi cadangan. Masalah dah selesai :)cgrock
 
Last edited:
Sponsored Post

bintang4

Super Active Member
Joined
Mar 4, 2007
Messages
8,528
Reaction score
332
Points
81
Xde ke installer yg nk side income...
 

bintang4

Super Active Member
Joined
Mar 4, 2007
Messages
8,528
Reaction score
332
Points
81
terpaksa gak kuar rm300 ..
xde geng siji yg jadi installer unifi upernyer..:(:)((
 

sayid83

Active Member
Joined
Jun 8, 2012
Messages
2,223
Reaction score
2
Points
35
aku up tuk tt..sape yg boleh tlg nie
 

luqalief

Super Active Member
Joined
Feb 8, 2011
Messages
6,277
Reaction score
30
Points
70
Kurang publisiti thread bro nie
Tkpe, tolong bump for TT
 

advanzato

Active+ Member
Joined
Apr 28, 2008
Messages
3,298
Reaction score
13
Points
25
Apa maksud nak tinggikan tuh...? Bro nak alih FTB tuh ke..? Takde melibatkan cabling baru kan...? Nak naikkan 2 kaki..?
 

bintang4

Super Active Member
Joined
Mar 4, 2007
Messages
8,528
Reaction score
332
Points
81
Apa maksud nak tinggikan tuh...? Bro nak alih FTB tuh ke..? Takde melibatkan cabling baru kan...? Nak naikkan 2 kaki..?

Nak alih kotak putih tu..dari tpt asal aku nak adjust kasi naik lagi 2 kaki tinggi..kable dari tiang luar tak payah usik atau tambah rasanyer..
tapi kabel dari kotak luar ke kotak dlm umah kena tambah, tapi aku ada spare dlm 1.5 meter kalau x silap..
 

advanzato

Active+ Member
Joined
Apr 28, 2008
Messages
3,298
Reaction score
13
Points
25
Nak alih kotak putih tu..dari tpt asal aku nak adjust kasi naik lagi 2 kaki tinggi..kable dari tiang luar tak payah usik atau tambah rasanyer..
tapi kabel dari kotak luar ke kotak dlm umah kena tambah, tapi aku ada spare dlm 1.5 meter kalau x silap..

Bro...yg tuh kabel kaler putih kan..? Yg tuh fiber bro... Mana bole main tambah2... Kena tarik baru semula dari FTB ke Termination Box dlm umah tuh....

Tapi kalau ikutkan rasanya setakat naik 2 kaki takyah rewiring balik kot sebab dalam kotak tuh dah ada reserve dalam 2 kaki kot kabel digulung.... Cer bukak kotak tuh tengok....
 

bintang4

Super Active Member
Joined
Mar 4, 2007
Messages
8,528
Reaction score
332
Points
81
Bro...yg tuh kabel kaler putih kan..? Yg tuh fiber bro... Mana bole main tambah2... Kena tarik baru semula dari FTB ke Termination Box dlm umah tuh....

Tapi kalau ikutkan rasanya setakat naik 2 kaki takyah rewiring balik kot sebab dalam kotak tuh dah ada reserve dalam 2 kaki kot kabel digulung.... Cer bukak kotak tuh tengok....

kabel putih tu aku ada spare dlm 5 kaki..
masa pasang budak unifi tu kasi extra..

8412411336_4f2b650eb0_z.jpg
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register