Daging **** dijual secara terbuka di Pulau Pinang

CG Sponsors




AMICO66

Super Active Member
Joined
May 5, 2008
Messages
9,629
Reaction score
258
Points
91
Daging **** dijual secara terbuka di Pulau Pinang

kosmo.com.my

GEORGE TOWN - Selamba saja mereka jual daging **** di tepi jalan.

Itulah keadaan yang berlaku di sepanjang jalan utama pasar Paya Terubong di sini sejak tiga dekad lalu.

Peniaga di situ seolah-olah kebal daripada sebarang tindakan oleh pihak berwajib.

Apa yang menjadi kebimbangan penduduk beragama Islam di situ adalah kedudukan gerai-gerai menjual daging itu dibina kira-kira 100 meter dari Masjid Jamek Paya Terubong.

Tinjauan Kosmo! ke pasar itu mendapati hampir 10 gerai daging **** segar dijual di kiri dan kanan bahu jalan dan mereka mula beroperasi seawal pukul 4 pagi hingga 12 tengah hari.

Difahamkan, kebanyakan peniaga di situ tidak mempunyai lesen perniagaan.

baguzzzzzzzzzzz, apa kira janji orang melayu tak beli udah la

..
:eek:
 
Sponsored Post

S.Y.E.D

Banned
Joined
Jun 6, 2008
Messages
18,685
Reaction score
588
Points
161
Daging **** dijual secara terbuka di Pulau Pinang

kosmo.com.my

GEORGE TOWN - Selamba saja mereka jual daging **** di tepi jalan.

Itulah keadaan yang berlaku di sepanjang jalan utama pasar Paya Terubong di sini sejak tiga dekad lalu.

Peniaga di situ seolah-olah kebal daripada sebarang tindakan oleh pihak berwajib.

Apa yang menjadi kebimbangan penduduk beragama Islam di situ adalah kedudukan gerai-gerai menjual daging itu dibina kira-kira 100 meter dari Masjid Jamek Paya Terubong.

Tinjauan Kosmo! ke pasar itu mendapati hampir 10 gerai daging **** segar dijual di kiri dan kanan bahu jalan dan mereka mula beroperasi seawal pukul 4 pagi hingga 12 tengah hari.

Difahamkan, kebanyakan peniaga di situ tidak mempunyai lesen perniagaan.

baguzzzzzzzzzzz, apa kira janji orang melayu tak beli udah la

..
:eek:

kite mesti piley lagi nex elction ~ sebaik la duk panta timor kalau x tataw nak kate hape daa..
 

tebbaloi

Legendary Member
Joined
Mar 4, 2009
Messages
13,457
Reaction score
444
Points
131
GEORGE TOWN - Selamba saja mereka jual daging **** di tepi jalan.
jalan tu bapak dia punya.. dah lama jual daging banggg...? mana g penguatkuasa?
 

alberq

Legendary Member
Joined
Apr 7, 2009
Messages
11,738
Reaction score
37
Points
120
dah lama la bro..dah berpuloh tahun kat penang diorg gantung2 bab 1 ni....paper baru nak kecoh2 skrg....
 

puyong

Super Active Member
Joined
Jan 29, 2007
Messages
6,474
Reaction score
15
Points
65
Daging **** dijual secara terbuka di Pulau Pinang

kosmo.com.my

GEORGE TOWN - Selamba saja mereka jual daging **** di tepi jalan.

Itulah keadaan yang berlaku di sepanjang jalan utama pasar Paya Terubong di sini sejak tiga dekad lalu.

Peniaga di situ seolah-olah kebal daripada sebarang tindakan oleh pihak berwajib.

Apa yang menjadi kebimbangan penduduk beragama Islam di situ adalah kedudukan gerai-gerai menjual daging itu dibina kira-kira 100 meter dari Masjid Jamek Paya Terubong.

Tinjauan Kosmo! ke pasar itu mendapati hampir 10 gerai daging **** segar dijual di kiri dan kanan bahu jalan dan mereka mula beroperasi seawal pukul 4 pagi hingga 12 tengah hari.

Difahamkan, kebanyakan peniaga di situ tidak mempunyai lesen perniagaan.

baguzzzzzzzzzzz, apa kira janji orang melayu tak beli udah la

..
:eek:
bende dah 3 dekad...baru nak sibuk sekarang??:-?#:-S
alahai...
 

heavenly_king

Fun Poster
Joined
Jul 22, 2007
Messages
874
Reaction score
0
Points
10
bende dah 3 dekad...baru nak sibuk sekarang??:-?#:-S
alahai...
Adus..... kadang2 paper ni xlogik jgk.... 3dekad, selama ni, krajaan dacing xwat apa2 ke? Kalau yg sekarang ni, faham2 jelah.... Mmg mkn binatang lahanat ni....... Yg dacing, siap bekas PM Adahari dulu kat sana, tido je ke?:-?
 

bojed

Active Member
Joined
Oct 31, 2007
Messages
1,930
Reaction score
25
Points
30
Laaa baru skrg nak kecoh ke?

Dah lama dah benda ni, orang Penang dah lali pun. Aku duduk kat Penang sampai 1989, kalau lalu georgetown memang tak sah la kalau tak nampak [email protected] segar gantung. Kalau korang gi jalan chowrasta, ada satu kedai nasi kandar sedap gila. Dalam 50 meter dari situ ada pasar [email protected] Harap2 bukan [email protected] tu la penyedap lauk2 situ hahaha.

1990 aku pindah duduk Shah Alam. Rasa pelik lak tak nampak [email protected] gantung tepi jalan hahaha.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register