BTC USD 56,935.9 Gold USD 1,778.90
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Da’i Syed Rosakkan Anak Dara Orang, Bawa Balik Gadis Ke Rumah ?

Sponsored Post

mrvx

Legendary Member
Joined
Feb 20, 2009
Messages
11,000
Reaction score
705
Points
171
Dai Syed idola sayer...
sy bukan idola beliau.. tapi sebagai orang Islam dan lelaki.. kita kena faham fitnah akhir zaman dimulakan drp mulut perempuan.. sbb itu dajjal suka dengan perempuan yg lidah tak reti nak jaga... asal bengkok.. terus bengkok
 

eizzbizz

Super Active Member
Joined
Sep 2, 2009
Messages
8,805
Reaction score
661
Points
116
Kena belajar cakap arab baru cukupp syarat
syarat utama kena afda :-
1. BMW
2. Ilmu Teknik Pemasaran (Kelas Malam)
3. Kediaman berkonsepkan SOHO


Kalau pandai menari utk future wife tu kira advantage la..
 

mrvx

Legendary Member
Joined
Feb 20, 2009
Messages
11,000
Reaction score
705
Points
171
syarat utama kena afda :-
1. BMW
2. Ilmu Teknik Pemasaran (Kelas Malam)
3. Kediaman berkonsepkan SOHO


Kalau pandai menari utk future wife tu kira advantage la..
lojik akal ikut jantan pergi rumah dia tgh2 mlm.. mak bapak takder ke? ke anak yatim piatu?
 

shah_ae

Legendary Member
Joined
Oct 27, 2008
Messages
15,511
Reaction score
658
Points
161
lojik akal ikut jantan pergi rumah dia tgh2 mlm.. mak bapak takder ke? ke anak yatim piatu?

Ikut balik rumah pun bkn lesen besar utk buat hubungan seks... 🤪
 

AbdulFakar

Fun Poster
Joined
Jun 16, 2019
Messages
232
Reaction score
36
Points
30
time main sama2 sedap. bila dah clash sibuk nak tuduh rogol. tak bole pakai punya perempuan 🤣
 

eizzbizz

Super Active Member
Joined
Sep 2, 2009
Messages
8,805
Reaction score
661
Points
116
Ikut balik rumah pun bkn lesen besar utk buat hubungan seks... 🤪
bukan ikut balik rumah... tu dia pegi kelas malam belajar ilmu penasaran..
mcm jaman dulu2 .. kelas MLM kan buat mlm2 ..


lagi pun bukan rumah .. itu kan SOHO
 

GamezStar

CG Top Poster Club
Joined
Jul 1, 2008
Messages
31,861
Reaction score
1,628
Points
201
Hasif Hasan

4j ·
CORETAN PEGUAM

Kisah membabitkan seorang celebriti dalam tuduhan rogol menarik minat saya untuk berkongsi satu kes di sebuah mahkamah sesyen beberapa tahun lepas.

A seorang wanita mengenali B melalui media sosial. A tertarik dengan B dan mula berhubungan secara serius apabila merasakan B calon
terbaik untuk dijadikan teman lelaki.

Oleh kerana di lamun cinta dan kata manis B, A telah bersetuju untuk bermalam di sebuah hotel bersama teman lelaki beliau, B.

Mereka akhirnya melakukan hubungan seks dan kejadian berlaku beberapa kali.

A tidak pernah membuat sebarang laporan polis untuk menyatakan dirogol atau melakukan hubungan seks tanpa persetujuan. Tambahan pula A sudah dikira dewasa kerana berusia lebih 16 tahun.

Satu hari A telah mendapat tahu B mempunyai ramai teman wanita dan seorang buaya darat.

A telah bergaduh besar dengan B. A menuduh B mengambil kesempatan ke atas diri beliau.

A membuat laporan polis dan menyatakan telah dirogol oleh B.

B telah dituduh di mahkamah bagi kesalahan rogol di bawah Seksyen 376 Kanun Kesiksaan yang membawa hukuman penjara sehingga 20 tahun jika disabitkan.

Apabila kes dibicarakan di mahkamah, peguam B telah bertanyakan kepada A, sama ada beliau merelakan hubungan seks dengan B.

Jika beliau tidak merelakan kenapa A tidak membuat laporan polis dengan kadar segera atau kenapa kejadian hubungan seks berlaku berulang kali dan kenapa beliau masih ke hotel untuk bermalam bersama B.

Kenapa beliau tidak melaporkan kepada pekerja hotel yang beliau telah dirogol.

Adakah A membuat laporan polis kerana mengetahui B adalah buaya darat dan mempunyai ramai teman wanita?

Mungkin peguam B akan menghujahkan di mahkamah bahawa B tidak merogol A kerana A merelakan perhubungan seks antara mereka berdua.

Semasa berlaku hubungan tersebut, segala tindak tanduk A penuh kerelaan namun A hanya menyatakan dirogol apabila mengetahui B buaya darat dan mempunyai ramai teman wanita dan merasa amat marah kerana dipermainkan.

Peguam B turut berhujah sekiranya A tidak mengetahui B ini buaya darat dan mempunyai ramai teman wanita nescaya A tidak akan membuat laporan polis.

Mahkamah mungkin akan melihat hujahan peguam B adalah berasas kerana semasa berlaku hubungan seks, A tidak menolak dan dipaksa dan tindak tanduk A selepas kejadian jelas menunjukkan kerelaan A untuk melakukan hubungan itu.

Apabila mahkamah melepaskan B daripada pertuduhan merogol, yang menjadi mangsa adalah A. Bukan hanya hilang maruah diri tetapi menjadi mangsa lelaki yang tidak bertanggungjawab.

Nasihat saya, berhati hatilah wanita di luar sana.

A journey a thousand miles begin with the first step.

Sekian.

kenape lawyer x leh defen perempuan tu dgh mengatakan perempuan itu rela tapi bersyarat... sama situasi beli brg.. kita bayar dulu brg dapt kemudian... kita memang rela membeli.. tapi brag klu tak dapat consider menipu dan memanipulasi


contoh lain.. klu laki tu kasa nova atau penipu la kan.. duk jumpe perempuan ajak asmara maybe 100 org.. adakah perempaun tu relakan tampa mengetahui laku tu penipu + progol bersiri?
 

dell

Super Active Member
Joined
Apr 29, 2007
Messages
8,158
Reaction score
97
Points
80
kenape lawyer x leh defen perempuan tu dgh mengatakan perempuan itu rela tapi bersyarat... sama situasi beli brg.. kita bayar dulu brg dapt kemudian... kita memang rela membeli.. tapi brag klu tak dapat consider menipu dan memanipulasi


contoh lain.. klu laki tu kasa nova atau penipu la kan.. duk jumpe perempuan ajak asmara maybe 100 org.. adakah perempaun tu relakan tampa mengetahui laku tu penipu + progol bersiri?

pompuan rela bersyarat..hehe...x pernah dengar lagi ni

dia mcm ni senang cita

manusia ada mcm2 jenis

ada yg mmg baik, ada yang nakal, yg jahat, mcm2 lain la

saya dulu masa muda2 pun x la baik, kwn2 semua jenis clubbing, ada yg dok sewa kondo

so mmg ada lifestyle cmtu , kuar club, kalau dapat pompuan bawa balik tu kira bonus,

pompuan yang ikut jantan balik ni bukannya kategori yang baik pun,,mmg suka sama suka..bende sedap, paling2 pun kapel la kejap 2 3 bulan cmtu

ada juga member yg senyap,,semayang jagax tak gi club..tapi nasfu kuat

dok main chat..MIRC cari awek..main TAGGED,,,selalu juga kwn saya tu check in hotel

bagi saya , x de issue perempuan tu di manipulasi ke , di tipu ke

bende ni semua mmg sebab nafsu2..dua dua nak

lelaki cm biasa la..kene la payung ,,,belanja hotel...makan..wayang

pompuan keje dia ikut je
 

akudotcom

Legendary Member
Top Poster #3
Joined
Jun 17, 2007
Messages
13,245
Reaction score
2,163
Points
201
Menteri agama jumpa selebriti ‘dakwah’ esok susulan Da’i Syed dikaitkan jenayah seks
Faiz ZainudinDecember 23, 2020 4:26 PM
FMT-DR-ZULKIFLI-MOHAMAAD-AL-BAKRI-SUMBANGAN-KRISMAS-NON-MUSLIM-JAWI-04.jpg
PETALING JAYA: Menteri di Jabatan Perdana Menteri Zulkifli Mohamad akan mengadakan pertemuan dengan selebriti ‘dakwah’ esok bagi menyampaikan mesej kerajaan dan menjaga nama baik agamawan.

Pertemuan itu susulan seorang selebriti ‘dakwah’, yang juga seorang peserta program realiti TV, Syed Shah Iqmal Syed Mohammad Shaiful atau Da’i Syed, didakwa di mahkamah atas tuduhan seks luar tabii dan merogol melibatkan beberapa mangsa.

Pertemuan akan diadakan di sebuah hotel di Sepang petang esok.

“Banyak perkara boleh dibincangkan bersama dan mendengar pandangan mereka disamping kita juga dapat memberi nasihat untuk kita sama-sama ingat mengingati,” katanya ketika ditemui pemberita selepas menghadiri program agihan sumbangan COVID-19 kepada bukan Islam di Majlis Wilayah.

Menteri juga menyambut baik gesaan Pengerusi Majlis Dakwah Negara (MDN), Mahmood Zuhdi Abd Majid, supaya program realiti televisyen yang mencungkil selebriti ‘dakwah’ dikaji keberkesanannya supaya tidak menempelak imej agamawan dan ustaz tradisional.

Mahmood juga menyarankan selebriti ‘dakwah’ mendapatkan latihan lanjut dan bimbingan sebaik sahaja tamat program realiti TV, dan bukannya dibiarkan sesuka-hati berdakwah.

“Terima kasih atas buah fikiran yang baik,” katanya.
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register