BTC USD 37,446.5 Gold USD 1,797.62
Time now: Jun 1, 12:00 AM

CUEPECS Dana Restu (Great Eastern)

adela1183

Active+ Member
Joined
Apr 14, 2006
Messages
2,723
Reaction score
32
Points
30
Sape tau, pasal skim ni..utk kakitangan kerejaan besanye..
aku dah masuk, skang nak withdraw duit..Bukan takaful ni..

Ni detail nye..

Mati biasa - RM30,000
36 CI - RM30,000
Kemalangan - RM30,000
Elaun hospital - RM30

p/s:Bukan pomot aaa..aku pun nak quit ni..
 
Last edited:
Sponsored Post

brodean

Active+ Member
Joined
Jul 9, 2007
Messages
3,636
Reaction score
73
Points
30
Sape tau, pasal skim ni..utk kakitangan kerejaan besanye..
aku dah masuk, skang nak withdraw duit..Bukan takaful ni..


brapa hengget ko byr bulan2?

Dah tgk coverage dia? Cover kritikal illness..masuk spital, byr dulu..claim kemudian..kalau bil RM20ribu, mana nak cekau?
 

fdhm2u

Active Member
Joined
Jul 15, 2007
Messages
2,053
Reaction score
1
Points
25
Sape tau, pasal skim ni..utk kakitangan kerejaan besanye..
aku dah masuk, skang nak withdraw duit..Bukan takaful ni..

Ko dah masuk berapa lama? Berapa bayar sebulan?
nak withdraw ke atau nak surrender?
 

esohor

Active Member
Joined
Jun 12, 2008
Messages
1,524
Reaction score
0
Points
20
Sape tau, pasal skim ni..utk kakitangan kerejaan besanye..
aku dah masuk, skang nak withdraw duit..Bukan takaful ni..

x silap kawe yg ni bukan IL produk - kalau sblm 2 thn, x da cash value....

salam...

haris

ps : Ceupac yg skim ni tak bising pulak - gomen nak buat Critical illness melalui EPF bising dan sekat pulak !!! mcm ada kepentingan peribadi je org2 kat ceupac tu :mad::mad:
 

Kuntau

Junior Member
Joined
Mar 27, 2008
Messages
65
Reaction score
0
Points
6
selalunya kalau insuran cuepacs ni tak tinggi premiumnya. dia jual kat kakitangan kerajaan, jadi senang nak jual yang murah2 je, tapi benefit very minimal.

aku ada client amik insuran cuepacs ni, rm38 sebulan, cover death 10k, critical illness 10k, accident 10k, lebih kuranglah.
 

adela1183

Active+ Member
Joined
Apr 14, 2006
Messages
2,723
Reaction score
32
Points
30
yg aku masuk ni murah je RM33..
CI, Accident ade..
rasenye dah 2 tahun lebih aku masuk..
agen tu cakap, masa aku mula2 masuk tu..
ade panel syariah, tp bukan takaful..ade ke?

syarat nak keluar duit kecemasan, mesti menyumbang
12 bulan..aku dah lebih tempoh tu dah..tu
yg nak withdraw masuk takaful lak..or buat bisnes lain
tp byk mane la kan..
 

Nizam Safuan

Account Locked as requested
Joined
Aug 29, 2008
Messages
919
Reaction score
51
Points
20
yg aku masuk ni murah je RM33..
CI, Accident ade..
rasenye dah 2 tahun lebih aku masuk..
agen tu cakap, masa aku mula2 masuk tu..
ade panel syariah, tp bukan takaful..ade ke?

syarat nak keluar duit kecemasan, mesti menyumbang
12 bulan..aku dah lebih tempoh tu dah..tu
yg nak withdraw masuk takaful lak..or buat bisnes lain
tp byk mane la kan..

Salam,

Nak beli insurans macam tu Prudential pun bleh offer tp yang paling penting sbnrnya Medical card tu. Kalo xde medical card cubo cito cmano nk byr bil hospital bang? kena bil 30k habis duit pampasan Critical Illness hospital sebat. Itupun kalo Critical Illness, klo bkn cmano nk tolong...

Alhamdulillah hari ni dapat close 3 case kat kastam kelana jaya total RM450 sebulan. Syukur rezki Allah bagi.

Ismanizam Sapuan
013.7011.443
[email protected]
Prudential Assurance M Berhad
Prudential BSN Takaful Berhad
(Protection+Saving+Medical)
 

brodean

Active+ Member
Joined
Jul 9, 2007
Messages
3,636
Reaction score
73
Points
30
yg aku masuk ni murah je RM33..
CI, Accident ade..
rasenye dah 2 tahun lebih aku masuk..
agen tu cakap, masa aku mula2 masuk tu..
ade panel syariah, tp bukan takaful..ade ke?

syarat nak keluar duit kecemasan, mesti menyumbang
12 bulan..aku dah lebih tempoh tu dah..tu
yg nak withdraw masuk takaful lak..or buat bisnes lain
tp byk mane la kan..

ada ke saving? aku doubtful betul laaa dgn budak ceupacs yg promote kat cikgu2 nie..kdg2 ada info terselindung
 

fdhm2u

Active Member
Joined
Jul 15, 2007
Messages
2,053
Reaction score
1
Points
25
Salam,

Nak beli insurans macam tu Prudential pun bleh offer tp yang paling penting sbnrnya Medical card tu. Kalo xde medical card cubo cito cmano nk byr bil hospital bang? kena bil 30k habis duit pampasan Critical Illness hospital sebat. Itupun kalo Critical Illness, klo bkn cmano nk tolong...

Alhamdulillah hari ni dapat close 3 case kat kastam kelana jaya total RM450 sebulan. Syukur rezki Allah bagi.

Ismanizam Sapuan
013.7011.443
[email protected]
Prudential Assurance M Berhad
Prudential BSN Takaful Berhad
(Protection+Saving+Medical)

off topic : Bro Ko selalu main area Kastam Kelana Jaya tu ke?
macam mana sambutan?
Dulu aku kerja kat sana laa...sape agaknya ko close tu ekk..ntah-2 kawan-2 aku gak hehehe:)cgrock
 

fdhm2u

Active Member
Joined
Jul 15, 2007
Messages
2,053
Reaction score
1
Points
25
Aku dulu ada gak ambil kelompok Great Eastern punya nih..
Sebulan RM33 gak...
kalau nak withdraw aku tak pasti laa..
but aku dah surrender polisi 3 bulan lepas.
Dapatlah RM 1100. Polisi tu aku pegang selama 8 tahun lebih...
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register