Covid19 : BNM umum ansuran pinjaman bank ditunda 6 bulan mulai 1 April

CG Sponsors




kariffin

Fun Poster
Joined
Jul 10, 2010
Messages
420
Reaction score
35
Points
20
Sponsored Post

!rF4N

Fun Poster
Joined
Jan 10, 2012
Messages
656
Reaction score
9
Points
15
yang dah bayar advance loan payment cammana erk.. contoh dah byr sampai bulan 10/2020. tak de info pasal ni.
 

Dspbullion

Junior Member
Joined
Dec 12, 2019
Messages
61
Reaction score
28
Points
16
yang dah bayar advance loan payment cammana erk.. contoh dah byr sampai bulan 10/2020. tak de info pasal ni.
kalau mbb boleh withdraw balik untuk yg dah bayar waktu moratorium subject to rm25. point 20 faq mbb.
 

!rF4N

Fun Poster
Joined
Jan 10, 2012
Messages
656
Reaction score
9
Points
15
kalau mbb boleh withdraw balik untuk yg dah bayar waktu moratorium subject to rm25. point 20 faq mbb.
kalau x withhdraw.. automatik extend ke cammana. @ start byr balik pada bulan 5/2021
 

fuhrer_69

Active Member
Joined
Sep 18, 2013
Messages
1,795
Reaction score
130
Points
43
aku baru call maybank tadi tanya pasal asb loan.

1. Staff tu bagi tau bayar je macam biasa bagi sesiapa yang tak nak penangguhan.
2. Berkenaan keperluan isi borang kalau kita tak nak penangguhan tu pulak, staff tu cakap diorang belum dapat sebarang update lagi.
3. Sama jugak hire & purchase, bayar macam biasa bagi sesiapa yang tak nak penangguhan.
4. Kalau setuju nak buat penangguhan, tak payah bayar.

ni untuk asb loan dan hire & purchase dgn maybank ye, bank lain aku xpasti
 

Panji hitam putih

Active Member
Joined
Nov 6, 2016
Messages
2,271
Reaction score
761
Points
81
Bersabar ye tuan - tuan, puan - puan.
Angkasawan memang mengambil masa sikit untuk mendarat di bumi
Imej mungkin mengandungi: teks


582
 

Panji hitam putih

Active Member
Joined
Nov 6, 2016
Messages
2,271
Reaction score
761
Points
81
Imej mungkin mengandungi: teks
Free ke moratorium ni?
Tak sebenarnya.. Anda akan ada 3 pilihan selepas 6 bulan nanti.
1. Jumlah bayaran bulanan yang sama seperti sebelumnya, tetapi interest yang terkumpul 6 bulan itu akan ditambah dalam principal dan tempoh bayaran akan lebih lama. Of course akan bertambah lebih daripada 6 bulan.
2. Bayar semua interest yang terkumpul selama 6 bulan tu sekali gus. Bayaran bulanan sama seperti sebelumnya dan tempoh pinjaman kekal sama.
3. Bayaran bulanan lebih tinggi sebab interest 6 bulan tu dah masuk dalam principal, tetapi tempoh pinjaman kekal sama.
Faham ke? Ringkasnya bank tak rugi apa pun dan ianya bukan free money.
Hutang tetap kena bayar
Saya pilih no 1 lah.. anda pilih apa?
Sekian
 
Sponsored Post
Top
Log in Register