Movie COVID-19 : Manap Karaoke mula ditayangkan di Astro First mulai 7 Mei

CG Sponsors
TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Mar 15, 2010
Messages
279,188
Reaction score
11,350
Points
2,376
WhatsApp_Image_2020-05-03_at_9.50.31_PM_1588552212.jpg


Antara adegan dalam filem Manap Karaoke yang akan ditayangkan di Astro First mulai 7 Mei ini. Foto Ihsan Mamat Khalid

KUALA LUMPUR : Pengarah filem, Mamat Khalid menyahut seruan kerajaan agar rakyat membiasakan diri dengan kehidupan normal baharu dengan menayangkan filem Manap Karaoke di Astro First.

Mamat berkata, langkah itu diambil berikutan pawagam masih belum dibenarkan beroperasi selepas kerajaan melonggarkan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) fasa keempat.

"Filem Manap Karaoke sudah lama siap. Namun, faktor kesibukan membuatkan tontonan terpaksa ditangguhkan. Apabila kami bersedia menayangkannya, tiba-tiba kerajaan menguatkuasakan PKP.

"Bagaimanapun, tawaran Astro untuk menayangkan filem ini di saluran Astro First ibarat sinar buat kami. Daripada filem ini terus terperap, lebih baik ditayangkan di saluran berkenaan," katanya kepada BH Online.

Filem komedi Manap Karaoke yang membariskan pelakon terkenal seperti Joey Daud memegang watak Manap, Pekin Ibrahim (Rauf Bogiba) dan Mona Allen (Jamizan), akan mula ditayangkan di Astro First pada 7 Mei ini.

Mamat berkata, tawaran Astro tepat pada masanya kerana penerbit tidak sabar menayangkan filem berkenaan kepada penonton.

"Secara tidak langsung, kami menyahut saranan kerajaan untuk membiasakan diri dengan kehidupan normal baharu apabila memilih menayangkan filem ini di saluran berkenaan.

"Sebelum ini, kita tayang di pawagam diikuti saluran berkenaan," katanya.

Mamat berkata, inisiatif itu diharap dicontohi penerbit lain sebagai alternatif filem ditayangkan terus kepada penonton.

"Dalam situasi hari ini, di mana kita tidak tahu apa yang akan berlaku kepada masa depan industri perfileman, langkah menayangkan filem di Astro First dapat mengelak penerbit rugi.

"Bagaimanapun, usaha ini ada risikonya, iaitu muat turun secara haram. Sebelum ini pun pernah berlaku. Kita tidak boleh halang kerana perkembangan teknologi menggalakkan perbuatan itu terus berleluasa.

"Kita cuma boleh beri kesedaran pada penonton. Namun, jika itu berlaku, kita akan siasat. Mereka yang melakukan jenayah itu akan dibawa ke muka pengadilan," katanya.

Filem Manap Karaoke mengisahkan Manap yang mendapat idea membuka pusat karaoke bergerak. Pelbagai insiden lucu berlaku termasuk rasa tidak puas hati pesaingnya, Rauf Bogiba dipaparkan dalam filem ini.


 
Sponsored Post

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Mar 15, 2010
Messages
279,188
Reaction score
11,350
Points
2,376
[
]

Manap Karaoke - Official Trailer
 
Last edited:

underscore

Legendary Member
Joined
Sep 20, 2008
Messages
11,454
Reaction score
4,234
Points
196
Bergosip atas kubur rupanya, ingat kan manap yg mati.
Taktik x mau bayar hutang guna nama [email protected] .
Rindu nak dengar bunyi window xp:)
 
Sponsored Post
Top
Log in Register