Covid-19 : Artis masa senang, ada job, tak nak menyimpan

CG Sponsors




Latest Threads General Chat

cek mek molek

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Jun 3, 2013
Messages
62,517
Reaction score
9,819
Points
1,746
Fizo Omar nak saman


FIZO Omar. FOTO Rosela Ismail

FIZO Omar. FOTO Rosela Ismail


PELAKON Fizo Omar tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang kepada mereka yang menuduh dirinya meminta bantuan daripada pihak kerajaan

Fizo berkata, tuduhan yang dilemparkan itu adalah satu fitnah besar hingga mencemarkan nama baik dirinya dan keluarga.

“Ingin saya tegaskan saya tidak pernah meminta bantuan daripada kerajaan atau mana-mana pihak seperti yang didakwa di media sosial.

“Itu adalah satu fitnah besar terhadap diri saya. Saya tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang jika perkara ini berlarutan termasuklah komen kata-kata kesat di media sosial yang boleh menjatuhkan maruah atau mencemarkan nama baik saya dan keluarga,” katanya menerusi satu rakaman video yang dimuat naik di Facebook.

Kekecohan ini mula tercetus ketika Fizo meninggalkan komen pada video pelakon sensasi Zarina Anjoulie hingga mengundang kecaman.

Berang dengan komen itu, Zarina memuat naik satu rakaman video yang ditujukan kepada Fizo.

Perkongsian Zarina mendapat sokongan daripada pengikutnya hingga menegur semula Fizo.

Menurut Fizo, dia ingin tegaskan apa yang berlaku membabitkan dirinya hanyalah salah faham dan berharap mana-mana pihak yang mencaci dirinya agar menarik semula tuduhan tidak berasas itu.

“Saya yakin apa yang berlaku sebelum ini adalah disebabkan salah faham dan sebab itulah memberi kesan kepada saya dan keluarga hingga menerima komen negatif, cacian, makian dan hinaan.

“Saya maafkan anda semua dan berharap siapa yang terbabit sila tarik semula tuduhan sebelum saya mengambil tindakan sewajarnya kepada semua.

“Berkaitan hal ini saya sendiri bercakap dengan selebriti yang terbabit. Sebenarnya hasrat mereka adalah meminta pertimbangan daripada pihak kerajaan untuk memberikan bantuan kewangan kepada penggiat industri seni.

“Maksud mereka adalah memberi fokus kepada kru di belakang tabir dan juga artis-artis veteran terutama yang uzur dan tiada punca pendapatan. Itu maksud mereka.

“Tapi ada pihak tidak bertanggungjawab memanipulasikan dan menyalah erti hasrat mereka, malah difitnah secara berleluasa di media sosial,” katanya.

Artikel ini disiarkan pada : Rabu, 1 April 2020 @ 5:39 PM


 
Sponsored Post

dloanman

Legendary Member
Joined
Apr 15, 2012
Messages
18,886
Reaction score
1,443
Points
206
Klu Artis yg bijak mgkn smpn bnyk duit. Yg melepek adalah kru blkg tabir yg gaji Hari. Kawan den bisnes production house ngadu Tak dapek byr staff sbb Tak dapek payment. Shooting xleh jln, pymt sangkut. Producer ado yg bungkus sbb sangkut dgn situasi skg. Kesian bro
 

biomedik2

Active Member
Joined
Jan 19, 2020
Messages
2,464
Reaction score
942
Points
71
Klu Artis yg bijak mgkn smpn bnyk duit. Yg melepek adalah kru blkg tabir yg gaji Hari. Kawan den bisnes production house ngadu Tak dapek byr staff sbb Tak dapek payment. Shooting xleh jln, pymt sangkut. Producer ado yg bungkus sbb sangkut dgn situasi skg. Kesian bro
Semiga Allah melindungi kita semua. Covid ni bagi kesan kepada semua.

Ya Allah ampunilah kami
 

dloanman

Legendary Member
Joined
Apr 15, 2012
Messages
18,886
Reaction score
1,443
Points
206
nasihat yg baik dpd ex artis zul yahya

 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Mar 15, 2010
Messages
279,278
Reaction score
11,354
Points
2,376
Klu Artis yg bijak mgkn smpn bnyk duit. Yg melepek adalah kru blkg tabir yg gaji Hari. Kawan den bisnes production house ngadu Tak dapek byr staff sbb Tak dapek payment. Shooting xleh jln, pymt sangkut. Producer ado yg bungkus sbb sangkut dgn situasi skg. Kesian bro
Warigh den ado jugak geng belakang tabir
Hadapi situasi ni
Mereka lagi kesian sebab tak dapat payment
Mereka ni macam kita jugak
Gaji mereka ikut job
Gaji takde la masyuk macam retis
Payah nak sustain dengan keadaan sekarang
Jadi bila ada tabungan sendiri tu
Dapat la jugak buat survive buat sementara waktu sampai ekonomi kembali pulih
Tu pun harap cukup lah
 

syamsoulcc

Super Active Member
Joined
Apr 30, 2014
Messages
9,523
Reaction score
2,133
Points
151
alhamdulillah...aku pun ada ambil insuran + saving plan....rm250 sebulan...

sebab dh dengar banyak dh pengalaman orang yg TIDAK MENYIMPAN, akhirnya hidup susah
 

izaf505

Active Member
Joined
Oct 25, 2011
Messages
1,894
Reaction score
34
Points
45
Kecoh drama terbaru yg ade Ogy diboikot netizen...dahsyat tu.
 

kainlangsir

Legendary Member
Joined
Jul 24, 2006
Messages
12,445
Reaction score
266
Points
141
time duit banyak tak nak bayar cukai...bila duit takde...boleh pulak mintak bantuan khas kerajaan....banyaakkkk cantekkkk....
 
Sponsored Post
Top
Log in Register