Covid-19 : Artis masa senang, ada job, tak nak menyimpan

CG Sponsors




faizzudin

Freshie
Joined
Mar 28, 2020
Messages
3
Reaction score
1
Points
3


Dato Hans Isaac pernah di temuramah mengenai kurangnya kesedaran pengiat seni untuk menyimpan bagi menghadapi masa susah. perlu di ingat, temuramah ini berlaku 6 bulan lepas.

Datuk A Aida, Elizabeth Tan, Ramlah Ram turut memberi pandangan mengenai isu ini

Sememangnya ramai yg lupa diri, bila dapat duit, ratus2 ribu, berbelanja sakan tak menyimpan untuk masa depan.

Bila dah tak ada job, mula mengelabah minta bantuan, ada yg minta lebih mewah dari org kais pagi makan pagi
 
Last edited:
Sponsored Post

Megat Al Fateh

Fun Poster
Joined
May 6, 2019
Messages
762
Reaction score
303
Points
41
rakyat marhaen biasa pun ramai yg tak menyimpan

pernah terbaca satu article yg kata ada peratusan yg tinggi rakyat malaysia yg takde saving / kurang dari 2K

satu masalah mmg kesedaran, tp pada masa yg sama ramai yg just live month to month on paycheck..

kais bulan makan hujung bulan ...
 

kopirait

CG Top Poster Club
Joined
Apr 18, 2010
Messages
34,879
Reaction score
2,043
Points
206
rakyat marhaen biasa pun ramai yg tak menyimpan

pernah terbaca satu article yg kata ada peratusan yg tinggi rakyat malaysia yg takde saving / kurang dari 2K

satu masalah mmg kesedaran, tp pada masa yg sama ramai yg just live month to month on paycheck..

kais bulan makan hujung bulan ...
years of being underpaid.
isu lama yang menghantui sampai hari ini.
 

accessive

Active Member
Joined
Feb 17, 2014
Messages
1,105
Reaction score
213
Points
43
Dapat job belas ribu puluh ribu, lusa dah habis belanja.
 

extremeagro

Active Member
Joined
Mar 11, 2008
Messages
1,326
Reaction score
54
Points
40
kiter tak diuji lagi seperti mereka. takut nnt bila diuji akan jd lebih teruk dari mereka. ramai org kata takkan la tak blh menyimpan? biler dah byk duit mmg susah nak menyimpan. ada je yg kata nak gak merasa pakai brg mahal2.
 

pemain

Active+ Member
Joined
Jul 10, 2008
Messages
2,551
Reaction score
375
Points
51
Pendek kata semua rakyat / warga dunia terkesan dgn wabak Covid ni.
 

TamingSari

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jun 28, 2006
Messages
25,463
Reaction score
158
Points
138
bulan ni dapat 100k x semestinya bulan2 akan dtg ko dpt 100k gak.. so sama2 lah kite beringt
 

opin

Active+ Member
Joined
Apr 4, 2012
Messages
2,876
Reaction score
182
Points
43
artis pun rakyat malaysia kan. Pm kata semua rakyat Malaysia yg layak dapat bantuan. mohon j lah.
 

maxpda

Super Active Member
Joined
Jan 15, 2007
Messages
6,894
Reaction score
81
Points
80
Kalau layak, mohon la bantuan...
Tapi betul la kena beringat bila ada duit...
Sekali job 20k-60k...setahun berapa job?..dah sama pendapatan B40/M40 setahun...

Simpan la sikit..mana boleh cut tu cut la dulu...golongan B40 ni dah sampai xde benda nak cut untuk survive..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register