Copytrade EssenceFX 5-20% monthly by Master ZhangFE

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.09855
USD / JPY
107.479
GBP / USD
1.23335
USD / CHF
0.96518
USD / CAD
1.37874
EUR / JPY
118.071
AUD / USD
0.66540

CG Sponsors




Tokera

Elite Member
Platinum Member
Joined
Dec 31, 2005
Messages
11,280
Reaction score
154
Points
123
Saya bagi pandangan ya...

1-Register company sahaja. Alamat opis boleh dibuat secara virtual office.. boleh share byk company pada satu alamat. Boleh upah pekerja utk buat hotline melalui sistem Voip.. Support Customer melalui perisian berbayar seperti kayako dan hire sorg dua pekerja utk jaga support...broker asal punya opis seperti kenyataan di atas ..
Boleh berada di mana2..
Jika opis itu ada di sini ianya
dipanggil branch seperti di Malaysia..

2-Jika market hanya bertumpu di Malaysia, maka owner broker adalah kemungkinan besar orang tempatan kerana limitation klien dan bukan worldwide market..... silap2 server dia boleh diletakkan di mana-mana sahaja even di bawah meja dalam rumah mereka seperti yg berlaku pada satu broker yg agak popular dulu iaitu Broco Brokerage..

3.Pemindahan wang berlaku di antara pendeposit dengan akaun bank siapa?
LE/LD ke atau direct ke Akaun Bank Brokerage.? Jika LE/LD akan masuk ke akaun syarikat/semasa/persendirian milik LE/LD terbabit maka itu adalah illegal money taking...
Hint paling mudah,
Bila adenya bezatara antara depo dan withdrawal itu adalah FIX (Komisen @Caj) maka itu adalah keputusan dari LD @ Owner Local Brokerage.. Bukannya decision dari brokerage luar negara kerana setau saya mereka (Owner luar negara ) akan terima duit dari LD/Manager sama ada secara TT atau menggunakan medium lain seperti BTC/Netteller dengan kadar rate semasa...(Floating Rate)
Broker terima bayaran duit kerana [email protected] token yg dimasukkan sebagai ke dalam MT4/MT5 itu adalah milik broker dan bukannya FREE.

Cerita pasal perjalanan broker saya x mau sentuh bab MT4/MT5 atau LP dan Data Feed .. A Book ke.. B Book ke yg digunakan sebab saya bukannya pemilik broker.. Saya hanya pernah menjadi sebahagian dari staff broker.. So, tak mau ambil campur la dlm hal ni..
Tamat dan Jangan Tanya berkaitan apa yg broker buat di belakang..

Pengambilan deposit klien tanpa kebenaran dan lesen dari BNM ini terletak di bawah Akta AMLA dan BAFIA. Tiada sebarang lesen pengambilan deposit klien dikeluarkan secara individu oleh BNM melainkan kepada Pihak Bank @ Company Pelaburan berdaftar dengan SC @ BNM... Koperasi2 dan Money Changer yg mendapat lesen dr BNM untuk menjalankan aktiviti penerimaan wang dan pengeluaran/pertukaran wang pelanggan.

4-Kenapa memilih registration brokerage di kepulauan Vanuatu/Rhodes Island/BVI/Panama?
Mudah dibuka dan tidak perlukan urusan dan proses yang rumit..silap2 boleh bayar secara bulk .. complete semua siap...termasuk virtual opis dan sijil register broker.
Fee yang agak rendah dikenakan oleh negara terbabit.
Tiada kawalan yang ketat oleh Badan Autoriti Negara terbabit..
Dari 2005 lagi tempat2 sebegini dikenali sebagai tempat pengumpulan dana2 tidak betul..
Dan lain-lain lagi...istilah sopan dia money laundring lah..😬

p/s:Kenapa X Register di Tempat2 yg mempunyai badan autoriti yang sangat ketat seperti FSP di NZ , Asic di Aussie, FSA dan lain2?
1-Fee dan Levi yg tinggi.
2-Bon Jaminan yg agak besar.. broker cap ayam mmg takkan sanggup nak hold deposit kat sini.
3-Kawalan ketat oleh Bank Negara/Regulator.
4-Dll yg kawan dah lupa.. minta maaf byk2.

Semoga dapat membantu menambah ilmu pasal brokerage...
Jika salah sila perbetulkan sebab dah lama x bersembang pasal dunia brokerage..
 
Sponsored Post

Tokera

Elite Member
Platinum Member
Joined
Dec 31, 2005
Messages
11,280
Reaction score
154
Points
123
Pasal brokerage dapat award tu ..
ikhlas nak cakap..
tu hanyalah kisah khayalan semata-mata.. lakonan dunia..

No Woman No Cry..

No Money No Award..
😅😅😅😅😅
 

Tokera

Elite Member
Platinum Member
Joined
Dec 31, 2005
Messages
11,280
Reaction score
154
Points
123
Kuliah Mukadimmah Ustaz Firul ..
Seorang X Trader Forex Trading Online satu masa lalu. Berhenti sepenuhnya ketika sedang berada di puncak.

Kuliah pertama beliau dengan tajuk Haramnya Khamar dan Haramnya Riba.
Salah satu sesi kuliah secara LIVE FB oleh Ustaz Firul melalui perkongsian Ilmu dari Laman FB Ustaz Lariba @ Ustaz Abd Aziz Md Noor malam tadi berkaitan dengan Haramnya Arak dan Riba.

Fasa-fasa peringatan dan keputusan muktamad dari Allah SWT akan bahayanya Riba dalam kehidupan manusia melalui turunya ayat-ayat Makkiyah dan Madaniah yg telah disampaikan kepada Nabi Rasulullah SAW

 

thump_up

Fun Poster
Joined
Jun 23, 2011
Messages
616
Reaction score
36
Points
20
Eh bukan kepala dia broker killer, supertrader ke? Susah-susah cari trader lain buat apoooo 🤣🤣🤣

Screenshot_2020-04-13-12-47-36.png
 

Fight me

Freshie
Joined
Mar 16, 2020
Messages
22
Reaction score
8
Points
13
Eh bukan kepala dia broker killer, supertrader ke? Susah-susah cari trader lain buat apoooo 🤣🤣🤣

View attachment 223979
Game is On!🤭

Super trader kalu equity pun dah 100K Usd.

Buat per nak trade kat Vanuatu nyer Broker?

Skali dia buat hal
Abis nama ko sendiri terpalit.

Bak kata PRamlee

Bab Pecah amanah

"Sekali orang x percaya kat aku, sampai mati pun orang percaya"
 

thump_up

Fun Poster
Joined
Jun 23, 2011
Messages
616
Reaction score
36
Points
20
Game is On!🤭

Super trader kalu equity pun dah 100K Usd.

Buat per nak trade kat Vanuatu nyer Broker?

Skali dia buat hal
Abis nama ko sendiri terpalit.

Bak kata PRamlee

Bab Pecah amanah

"Sekali orang x percaya kat aku, sampai mati pun orang percaya"
Joe Kedah pun ada buat copytrade bro... Masa eMAM Zhang tengah lebat, dia close dia punya copytrade untuk korporat ni... Sekarang dia buka balik lepas Zhang dah lingkup...

Nak follow kena ada USD1.6 million weihhhh.... 🤣🤣🤣
 

Fight me

Freshie
Joined
Mar 16, 2020
Messages
22
Reaction score
8
Points
13
Joe Kedah pun ada buat copytrade bro... Masa eMAM Zhang tengah lebat, dia close dia punya copytrade untuk korporat ni... Sekarang dia buka balik lepas Zhang dah lingkup...

Nak follow kena ada USD1.6 million weihhhh.... 🤣🤣🤣

Ada 2 level sini

1.ada 1.6 mil Cash nak invest utk Forex.
bg orang jaga Level-DEWA

2.Ada teknik Trading super from unverified source. Sanggup nak trade untuk orang lain.
Pkai Broker Cam ayam.Level-DEWA PAWAKA
 

thump_up

Fun Poster
Joined
Jun 23, 2011
Messages
616
Reaction score
36
Points
20
Makin pecah tembelang Essencefx ni... Sesapa yang berminat nak tahu cerita boleh la search kat Essencefx scam kat Telegram... Macam2 hadoooo
 

Fight me

Freshie
Joined
Mar 16, 2020
Messages
22
Reaction score
8
Points
13
Makin pecah tembelang Essencefx ni... Sesapa yang berminat nak tahu cerita boleh la search kat Essencefx scam kat Telegram... Macam2 hadoooo
Ada lagi kaki letak signal kat Group. Dieorang nak cari client ke caner?

X cukup cukup lagi. Spam kat FB. Asal sempat jek. Letak signal.🤣
 
Sponsored Post
Top
Log in Register