Copytrade EssenceFX 5-20% monthly by Master ZhangFE

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.12915
USD / JPY
109.594
GBP / USD
1.26655
USD / CHF
0.96225
USD / CAD
1.34217
EUR / JPY
123.749
AUD / USD
0.69682

CG Sponsors




hani85

Super Active Member
Joined
Oct 24, 2010
Messages
6,820
Reaction score
256
Points
91
hani ko sebelum ni buat UTC kan..
jadi ib dengan broker yg lama kat sini, xde kena sontot


dah lama tau pasal essence ni..... yg promot pun bukan calang2 org...org lama kat cg dan forex jgk...tu ramai yg yakin join.
sistem copytrade dia ni lain dari broker regulated lain..buat sangsi nak join...
Aku tak pernah ada niat nak jadi IB pun. Pernah copytrade di beberapa broker sebelum ni tapi semua MC haha. Tapi those broker okay, tak da masalah. Masalah paling utama aku nampak ialah nak cari fund manager yang konsisten.

So bila aku dengar pasal Essence ni aku pun seriau jugak. Sebab ada baca kes pasal FXUnited, Igofx etc. Tapi yang buat aku yakin ialah si Jay ni la. Especially reputation dia as broker killer, supertrader etc. Dari tahun 2012 dulu aku dah dengar tapi x pernah jumpa dia. Masa pi kelas2 Forex pun ada beberapa cikgu porex dok citer pasal hebatnya si Jay ni. Aku pun ingat betul lah. Even di kalangan non trader, yang aktif join2 gathering dulu pun naratif si Jay sebagai supertrader digembar gemburkan.

Jujurnya mmg itulah sebab sebenar aku join Essence. Memang serious aku tak faham macam mana naratif supertrader tu disebarkan dan macam mana dia bermula. Siapa yang start, apa motifnya? Paling pelik ramai otai CG pun yang percaya naratif tu dulu.

Dan, ramai jugak actually clients, tapi bukan clients aku lah, yang dipengaruhi untuk join skim ni atas naratif yang sama, "broker killer" dan "supertrader."

Seriously, kau tahu macamana naratif ni bermula?
 
Sponsored Post

Tokera

Elite Member
Platinum Member
Joined
Dec 31, 2005
Messages
11,280
Reaction score
154
Points
123
Super Trader
Aku tak pernah ada niat nak jadi IB pun. Pernah copytrade di beberapa broker sebelum ni tapi semua MC haha. Tapi those broker okay, tak da masalah. Masalah paling utama aku nampak ialah nak cari fund manager yang konsisten.

So bila aku dengar pasal Essence ni aku pun seriau jugak. Sebab ada baca kes pasal FXUnited, Igofx etc. Tapi yang buat aku yakin ialah si Jay ni la. Especially reputation dia as broker killer, supertrader etc. Dari tahun 2012 dulu aku dah dengar tapi x pernah jumpa dia. Masa pi kelas2 Forex pun ada beberapa cikgu porex dok citer pasal hebatnya si Jay ni. Aku pun ingat betul lah. Even di kalangan non trader, yang aktif join2 gathering dulu pun naratif si Jay sebagai supertrader digembar gemburkan.

Jujurnya mmg itulah sebab sebenar aku join Essence. Memang serious aku tak faham macam mana naratif supertrader tu disebarkan dan macam mana dia bermula. Siapa yang start, apa motifnya? Paling pelik ramai otai CG pun yang percaya naratif tu dulu.

Dan, ramai jugak actually clients, tapi bukan clients aku lah, yang dipengaruhi untuk join skim ni atas naratif yang sama, "broker killer" dan "supertrader."

Seriously, kau tahu macamana naratif ni bermula?

Saya cakap terus terang lah ya...
Sebagai salah seorang forumer yang berada agak lama juga dalam CG ni...
Saya x pernah sesekali anggap atau iktiraf sapa2 yg terlibat dalam bidang Forex Trading ni sebagai Mahaguru/Sifu/Masta atau Otai Forex terkenal atau Super Trader tersohor jika mereka masih lagi berharap dengan komisen/affiliate dari klien..masih harapkan imbuhan..
Lagi lah bila jenis yg suka duk sembang melangit manjang..
broker killer lah.. super trader malaya lah..

Saya bukan iri hati ya...
hanya nak perbetulkan persepsi....

Saya kerja di belakang tabir dalam brokerage sebelum ni.... ramai je saya jumpa masta2 tersohor yg korang duk puja ni dan sanjung ni ada byk ragam... ada yg tidak pernah trade tapi hanya makan affiliate klien di bawah akaun dia.. ada masta yg korang sanjung ni dulu pernah bukak tutup ponzi scheme/money game..
ada masta porek yg korang duk puja dan damba ni nak kira rebate affiliate pun tak reti.. tp masih sembang kencang... cukup haul , wd rebate senyap2 makan sorg.. 😬😬😬

Mcm2 style dan kerenah lagi saya jumpa mereka2 yg duk ngaku sifu/master forex ni selama saya duk bergelumang dalam dunia forex sebelum ni..
chat log dan record masih saya simpan kemas.. cuma takde la kita nak bongkar secara terbuka....
Saya jadikan sebagai pengajaran dan teladan untuk diri saya..
 

Fight me

Freshie
Joined
Mar 16, 2020
Messages
22
Reaction score
8
Points
13
Super Trader



Saya cakap terus terang lah ya...
Sebagai salah seorang forumer yang berada agak lama juga dalam CG ni...
Saya x pernah sesekali anggap atau iktiraf sapa2 yg terlibat dalam bidang Forex Trading ni sebagai Mahaguru/Sifu/Masta atau Otai Forex terkenal atau Super Trader tersohor jika mereka masih lagi berharap dengan komisen/affiliate dari klien..masih harapkan imbuhan..
Lagi lah bila jenis yg suka duk sembang melangit manjang..
broker killer lah.. super trader malaya lah..

Saya bukan iri hati ya...
hanya nak perbetulkan persepsi....

Saya kerja di belakang tabir dalam brokerage sebelum ni.... ramai je saya jumpa masta2 tersohor yg korang duk puja ni dan sanjung ni ada byk ragam... ada yg tidak pernah trade tapi hanya makan affiliate klien di bawah akaun dia.. ada masta yg korang sanjung ni dulu pernah bukak tutup ponzi scheme/money game..
ada masta porek yg korang duk puja dan damba ni nak kira rebate affiliate pun tak reti.. tp masih sembang kencang... cukup haul , wd rebate senyap2 makan sorg.. 😬😬😬

Mcm2 style dan kerenah lagi saya jumpa mereka2 yg duk ngaku sifu/master forex ni selama saya duk bergelumang dalam dunia forex sebelum ni..
chat log dan record masih saya simpan kemas.. cuma takde la kita nak bongkar secara terbuka....
Saya jadikan sebagai pengajaran dan teladan untuk diri saya..
Saya sangat setuju dengan hat makan affliate tuh.

Bagi saya seorang Traders yang betul betul power supersaiya punya level.

Takda makna nya dia nak ngajar orang.
-Buang masa-
-Buat pening kepala-

Traders yang betul betul power. Dia sengapp jer. Dia trade sendiri duk umah. Kurang kurang pun. Sejuta setahun.

Dia x Flex. Sebab dia x nak cari pelanggan pun.

Yang duk cari follower semua ni.

Satu sebab jer.
Dia pun x power mana.
Dia mahukan leverage.
Incase trade gone Bad, which back to actual reason because

-Dia x cukup Power-

.Simple.
 

teapear

Active Member
Joined
Jan 25, 2009
Messages
1,780
Reaction score
152
Points
43
Dulu ada satu IG perempuan SG atau malay aku tak pasti.

Ni mmg super trader. Dia selalu share tips di IG dia. Akaun juta2. Trade gold je.

Dia tak buat apa2 affiliate dan kelas mahupun copytrade.

Btw, aku x salahkan juga yg buat affiliate dan kelas. Sbb forex tu adalah business dan skopnya terlalu luas. Yang jadi issue adalah bila ia dibuat utk scam orang.
 

hani85

Super Active Member
Joined
Oct 24, 2010
Messages
6,820
Reaction score
256
Points
91
Dulu ada satu IG perempuan SG atau malay aku tak pasti.

Ni mmg super trader. Dia selalu share tips di IG dia. Akaun juta2. Trade gold je.

Dia tak buat apa2 affiliate dan kelas mahupun copytrade.

Btw, aku x salahkan juga yg buat affiliate dan kelas. Sbb forex tu adalah business dan skopnya terlalu luas. Yang jadi issue adalah bila ia dibuat utk scam orang.
Yes exactly.

Saya share tentang keluarga terdekat saya, makcik saya sendiri. Kahwin dengan kerabat diraja Arab. Saya boleh cakap, dia ni dah already super rich. Tidur atas duit hari-hari. Jauh lagi kaya dari founder eMAM.

Tapi kalau dia dengar apa-apa peluang nak buat duit banyak dan cepat, dia akan cepat nak join. Padahal kalau ikutkan dia dah cukup kaya dah pun. Duit tak habis 7 keturunan. Tapi kenapa masih gila nak cari duit gak? Itu psychology orang yang "suka duit" yang ramai orang tak faham. Mungkin mereka tak pernah jumpa orang yang betul-betul kaya begini, tapi masih rasa duit tak cukup.

Orang suka duit ni, tak kisah lah dia dah ada 10 billion ke, 100 billion ke, tapi kalau dia tahu ada peluang untuk dia make more money, dia akan buat.

Dan exactly juga saya setuju dengan bro, tak ada masalah pun nak komisen affiliate ni semua, yang penting tak scam orang.
 

thump_up

Fun Poster
Joined
Jun 23, 2011
Messages
616
Reaction score
36
Points
20
Dah agak dah benda ni scam.... Geng-geng tayang kereta mewah, rumah mewah, post ala-ala pakar motivasi padahal perangai macam setan... 😪
 

Fight me

Freshie
Joined
Mar 16, 2020
Messages
22
Reaction score
8
Points
13
Dah agak dah benda ni scam.... Geng-geng tayang kereta mewah, rumah mewah, post ala-ala pakar motivasi padahal perangai macam setan... 😪
So apa update depa la ni??

Xdak promote dah ka? Last dengaq ada promosi kereta percuma bagai.

Uihhh lumayan
 

pijoe

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Jun 11, 2008
Messages
13,219
Reaction score
1,179
Points
221

lepas tu gi tanya company ni

siapa yg guna nama untuk register company di vanuatu tu... kot kot rezeki koorang dapat tau empunya company ni.

walau pun semua maklum dah tau siapa owner tapi untuk bukti yg lanjut pandai2 koorang la cari .. aku bukan mato2 nak cari bukti ahahah...

hidup ni terlalu sekejap untuk koorang hidup menipu makan harta orang.

satu hari nanti ko akan tengok macam ni panjang beratur nak tuntut pahala koorang atau ko terima dosa dari mereka. ko ( kaki scam) ingat dosa dgn manusia boleh hapus dgn taubat..silap lah.

 

Tokera

Elite Member
Platinum Member
Joined
Dec 31, 2005
Messages
11,280
Reaction score
154
Points
123

lepas tu gi tanya company ni

siapa yg guna nama untuk register company di vanuatu tu... kot kot rezeki koorang dapat tau empunya company ni.

walau pun semua maklum dah tau siapa owner tapi untuk bukti yg lanjut pandai2 koorang la cari .. aku bukan mato2 nak cari bukti ahahah...

hidup ni terlalu sekejap untuk koorang hidup menipu makan harta orang.

satu hari nanti ko akan tengok macam ni panjang beratur nak tuntut pahala koorang atau ko terima dosa dari mereka. ko ( kaki scam) ingat dosa dgn manusia boleh hapus dgn taubat..silap lah.

Kumpul rete HARAM ni la best..
tinggi menggunung..
Lagi la mereka yang duk layan trade Forex yang jelas2 HARAM..
Majlis Ulama Se-Dunia pon dah sepakati mengatakan Forex Trading Online ni adalah HARAM...
Masih lagi ketegaq...
Allahu..

Cuma nak bagi hint ya..
dulu ade satu brokerage tersohor..
Tak silap saya namanya Broco.. Korang tau tak derang parking main server dia kat mana?
Ada sesapa yg tahu......?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register