Copytrade EssenceFX 5-20% monthly by Master ZhangFE

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.12909
USD / JPY
109.594
GBP / USD
1.2667
USD / CHF
0.96225
USD / CAD
1.34217
EUR / JPY
123.743
AUD / USD
0.69682

CG Sponsors




pijoe

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Jun 11, 2008
Messages
13,219
Reaction score
1,179
Points
221
Siapa yang mulut langsi tu tuan? Saya ke? πŸ˜”

Dalam CG ni memang saya yang paling kuat promote. Memang silap saya lah. Bodoh sangat percaya. Bak kata tuan Tokera, mungkin dah tiba masanya tinggalkan dunia Forex for good.

Alhamdulillah, saya punya client pun bukannya yang high profile ke apa. Semua jenis yang contact rapat, yang percaya pada saya sepenuhnya. Rasa terkilan juga bila jadi camni.

Mungkin saya boleh ceritakan sikit di sini macamana saya boleh terjebak dan percaya dengan program ini dan foundernya.

Saya rasa tuan dan beberapa otai di sini pernah dengar tentang reputasi foundernya si Jay tersebut sebagai broker killer kononnya. Benda ni saya dengar dah lama. Ramai claim macamtu. 6-7 tahun dahulu time saya baru-baru nak belajar Forex pun saya kerap pergi kelas Forex yang dianjurkan oleh orang-orang dalam CG yang agak veteran juga la, yang jadi IB di Exness, IB di Liteforex, melalui mereka ni saya dengar tentang Jay. Kononnya gila hebat si Jay ni. Broker killer dan sebagainya. Malahan saya pernah jumpa orang lama seperti Tuan Doji Forex yang turut acknowledge Jay sebagai trader hebat dan sebagainya.

Kiranya yang saya pernah dengar selama ini ialah tentang how good this Jay is. Itu adalah cerita yang dari dulu dijaja orang. Jadi bila jadi macamni, saya terkejut juga lah rupanya dia ada reputasi yang tak baik dan orang-orang lama di CG pun tahu.

Saya setuju dengan tuan Pijoe. Mereka licik. Silap sikit cakap kena saman. Jadi setiap apa yang kita cakap di public perlu berhati-hati. Malahan saya dengar cerita ada orang yang sudah diugut saman oleh pihak mereka. As I write this, they are watching us, sir. They are watching.

Yang saya tak paham dari mana datangnya cerita-cerita berkenaan broker killer, trader hebat tu semua. Yang bercerita tu pula orang-orang yang dah agak lama pula. Cuma saya tak ingat siapa, tapi kalau saya ingat dan sebut kat sini, saya yakin ramai yang kenal.

Malahan saya juga buat due diligence cari info lebih pasal Jay. Tak ada tuan. Zero. Nada.

Sekarang nasi sudah jadi bubur. Semua orang sedang tunggu withdrawal clear tapi maaf cakap lah, saya rasa it's all gone. Tapi masih ramai yg berharap tuan.

So what to do? If you have any suggestions please help us.

No one of us, the agents, want this. Yang dah tersontot juta2 tu lagi lah. Menangis tak berlagu. Tapi apa nak buat kan. Memang bodoh kami ni. Nak kerja senang, nak mudah. Melayu, kan? Memang saya mengaku lah, itu silap saya dan kesemua kami.

Tapi percayalah. Ramai antara kami yg join sebab yakin program ini genuine. Termasuk saya. Saya siap reinvest lagi. Sebab percaya sangat. Walaupun tak byk. Bodoh kan?

Apa pun, terima kasih masuk dalam thread ni dan bring some good points to the other people's attention.
kalau ini 1st time kamu tersontot...tak apa lah... kalau kamu pernah tersontot dan masih lagi tersontot...dan lagi tersontot..itu ada yg tak kena dengan diri kamu...

org kuat dia nakat apa ntah nick FB dia tu...dia add fb saya ...saya unfriend je... dia add fb saya lagi saya decline je ... memang tak berminat dgn benda2 macam ni.

kalau dia orang baca ni termasuk owner tu... aku nak tanya jugak berapa lama dia nak makan dengan duit tu?? 100 tahun??? rasanya dengan umur dia kalau sihat tak sampai 50 tahun pun koorang makan duit tu... lepas tu duduk dalam kubur lagi lama dari koorang hidup...

malas nak berceramah hahah..

kepada yang tersontot tu buat lah report polis... polis ambil tindakan atau tak itu lain cerita asalkan buat report polis.
 
Sponsored Post

Tokera

Elite Member
Platinum Member
Joined
Dec 31, 2005
Messages
11,280
Reaction score
154
Points
123
kalau ini 1st time kamu tersontot...tak apa lah... kalau kamu pernah tersontot dan masih lagi tersontot...dan lagi tersontot..itu ada yg tak kena dengan diri kamu...

org kuat dia nakat apa ntah nick FB dia tu...dia add fb saya ...saya unfriend je... dia add fb saya lagi saya decline je ... memang tak berminat dgn benda2 macam ni.

kalau dia orang baca ni termasuk owner tu... aku nak tanya jugak berapa lama dia nak makan dengan duit tu?? 100 tahun??? rasanya dengan umur dia kalau sihat tak sampai 50 tahun pun koorang makan duit tu... lepas tu duduk dalam kubur lagi lama dari koorang hidup...

malas nak berceramah hahah..

kepada yang tersontot tu buat lah report polis... polis ambil tindakan atau tak itu lain cerita asalkan buat report polis.
ada mata-mata ek?
πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
 

hani85

Super Active Member
Joined
Oct 24, 2010
Messages
6,820
Reaction score
256
Points
91
kalau ini 1st time kamu tersontot...tak apa lah... kalau kamu pernah tersontot dan masih lagi tersontot...dan lagi tersontot..itu ada yg tak kena dengan diri kamu...

org kuat dia nakat apa ntah nick FB dia tu...dia add fb saya ...saya unfriend je... dia add fb saya lagi saya decline je ... memang tak berminat dgn benda2 macam ni.

kalau dia orang baca ni termasuk owner tu... aku nak tanya jugak berapa lama dia nak makan dengan duit tu?? 100 tahun??? rasanya dengan umur dia kalau sihat tak sampai 50 tahun pun koorang makan duit tu... lepas tu duduk dalam kubur lagi lama dari koorang hidup...

malas nak berceramah hahah..

kepada yang tersontot tu buat lah report polis... polis ambil tindakan atau tak itu lain cerita asalkan buat report polis.
Sebelum ni tak pernah tersontot macam ni. Pernah tertipu dengan sorang signal provider, tapi itu duit sendiri, invest sendiri, bukan sebagai IB. Tak melibatkan sesiapa.

Ini first time jadi IB, promote pada orang, dan first time juga tersontot sebagai IB. Sebab tu jugak saya sebenarnya sangat berat hati pada mulanya tapi pihak di sana sangat bijak meyakinkan orang ramai.

Pengajaran yang sangat besar buat saya.
 

Sniper

Super Moderator
Staff member
Joined
Feb 26, 2006
Messages
5,709
Reaction score
342
Points
86
aku masih tertnye2 knp dr dlu lg otai2 yg baru msk ni x msk kasik warning ngan cite psl manipulasi mt4 tu

nape bile bende dh scam bru nk kasitau cite sbena
 

NEMO

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Jan 13, 2007
Messages
109,139
Reaction score
1,037
Points
1,091
Sebelum ni tak pernah tersontot macam ni. Pernah tertipu dengan sorang signal provider, tapi itu duit sendiri, invest sendiri, bukan sebagai IB. Tak melibatkan sesiapa.

Ini first time jadi IB, promote pada orang, dan first time juga tersontot sebagai IB. Sebab tu jugak saya sebenarnya sangat berat hati pada mulanya tapi pihak di sana sangat bijak meyakinkan orang ramai.

Pengajaran yang sangat besar buat saya.
hani ko sebelum ni buat UTC kan..
jadi ib dengan broker yg lama kat sini, xde kena sontot


dah lama tau pasal essence ni..... yg promot pun bukan calang2 org...org lama kat cg dan forex jgk...tu ramai yg yakin join.
sistem copytrade dia ni lain dari broker regulated lain..buat sangsi nak join...
 

Tim TRADR

Freshie
Joined
Mar 18, 2020
Messages
39
Reaction score
0
Points
6
aku masih tertnye2 knp dr dlu lg otai2 yg baru msk ni x msk kasik warning ngan cite psl manipulasi mt4 tu

nape bile bende dh scam bru nk kasitau cite sbena
Ada je otai2 share kat FB. Dalam group komuniti TFM (fb) pun ada. Dorang bukan niat nak jatuhkan sesiapa. Niat cuma nak sharing knowledge supaya trader2 celik dari kena scam. Tak tuju khas dekat mana-mana program. Sebab byk program yg sama dan lebih kurang mcm ni. Midasama, MIA, Goldtinkle, igofx, dan lain2.
 

Tokera

Elite Member
Platinum Member
Joined
Dec 31, 2005
Messages
11,280
Reaction score
154
Points
123
Ada je otai2 share kat FB. Dalam group komuniti TFM (fb) pun ada. Dorang bukan niat nak jatuhkan sesiapa. Niat cuma nak sharing knowledge supaya trader2 celik dari kena scam. Tak tuju khas dekat mana-mana program. Sebab byk program yg sama dan lebih kurang mcm ni. Midasama, MIA, Goldtinkle, igofx, dan lain2.
Ya.. di SosMed lagi meluas.. cuma yg banyak terkena benda mcm ni mostly dari offline market investor.. yg invest besar2 adalah golongan yang terdesak nak tambah pendapatan.. buat loan dengan harapan dpt jana extra income..

actually benda ni dah bermula dari 2005 lagi Sehingga ke hari ini..
Tektik/Kaedah/Produk dan Modus Operandi je bertukar tp penghujungnya akan berakhir dengan kisah sedih..
itu lah money game..
Konsep Fifo..
Sapa masuk awal akan untung dan selamat jika tidak reinvest atau cepat dpt pulangan modal & Roi jika turut menjadi agen atau leader.. makan besar dekat komisen dan bonus serta affiliate..

Benda macam ni sentiasa tumbuh macam cendawan setiap tahun sebab?

1-Wujudnya Demand maka adalah Supply... (ada permintaan adalah penawaran).
2-Anda sendiri yg menyokong.. melabur.. memasarkan..
3-Kesedaran sivik masih berada di tahap amat rendah bahawa semua program yg anda join ni pokok utamanya adalah HARAM dan tak berkat...
4-Anda masih lagi panjang angan-angan dan cintakan dunia.. Sebab tu sentiasa tidak berasa puas malahan berebut-rebut nak mengejar kemewahan DUNIA siang dan malam..
 

Tokera

Elite Member
Platinum Member
Joined
Dec 31, 2005
Messages
11,280
Reaction score
154
Points
123
Ada je otai2 share kat FB. Dalam group komuniti TFM (fb) pun ada. Dorang bukan niat nak jatuhkan sesiapa. Niat cuma nak sharing knowledge supaya trader2 celik dari kena scam. Tak tuju khas dekat mana-mana program. Sebab byk program yg sama dan lebih kurang mcm ni. Midasama, MIA, Goldtinkle, igofx, dan lain2.
Dalam FB Grup2,Forex.. ramai je Para Masta/Sifu Forex yang dipuja & disanjung skrg ni dulu pun segelintir tu ada bad record.. Track tak cantik.. pernah bukak tutup program & scheme.. ghaibkan diri 2-3 tahun.. muncul balik dengan gelaran masta... 😬😬😬

bab duit ni,
tak yah la nak percaya sgt 100% pada manusia akan berlaku jujur... tidak buta mata,tamak loba dan khianat....

Zaman skrg ni Cash Is King..
Kena show off Ko ada duit byk..
Baru Ko akan dihormati.. dipuja.. dikenali.. banyak follower dan byk pengaruh...
soal duit tu datang dari mana mmg org dah tak peduli.... akhir zaman kan!!!

Benda ni mmg berlaku di mana2 sahaja..
even di kelab kereta pun sama...
level king dan dewa je org pandang..
πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
 
Sponsored Post
Top
Log in Register