Connect IPTV tanpa wire berselirat

Recommended Brokers


irwanmusa

Freshie
Joined
Jul 10, 2013
Messages
43
Reaction score
0
Points
6
Salam semua,

Saya nak tanya, ada tak cara nak connect IPTV dari Unifi tanpa wayar yg berselirat dari modem ke set top box
 
Sponsored Post

irwanmusa

Freshie
Joined
Jul 10, 2013
Messages
43
Reaction score
0
Points
6
Haah, saya mmg guna Unifi. Ehh dah ada set top box yg wifi ek?
menarik nih.
 

irwanmusa

Freshie
Joined
Jul 10, 2013
Messages
43
Reaction score
0
Points
6
ada cara lain tak macam guna USB wifi adapter ke. sebab Openbox saya guna USB Wifi Adapter jer. untuk set top box Unifi ni tak sure lak mana satu model USB wifi adapter yg boleh guna. Try guna home plug macam tak cantik je gambar.
 

prime

Fun Poster
Joined
Jul 29, 2013
Messages
223
Reaction score
0
Points
10
di indonesia ad reciver merk GetMecom HD ,,, boleh jlakan IPTV dengan sngat lancar dan mulus,,meski guna bandwitch rate 3G sahaja,,,


#www.warungsatelit.com#
 

takuimi87

Fun Poster
Joined
Jul 5, 2011
Messages
366
Reaction score
4
Points
15
pakai home plug brand aztech pun boleh.. tapi make sure cable lan cucuk dekat port no.4 je..port lain tak boleh support iptv.. tak payah tarik cable panjang2 kalau router dekat bawah, nak tgk iptv dekat atas.. die akan forward port 4 dari router dekat bawah ke tingkat atas secara wireless..
 

soultaker

Fun Poster
Joined
Jan 3, 2013
Messages
445
Reaction score
3
Points
15
Salam semua,

Saya nak tanya, ada tak cara nak connect IPTV dari Unifi tanpa wayar yg berselirat dari modem ke set top box
stb unifi x support usb wifi bt masa ni.. so mmg kene pki cable shj.. cara utk kurangkan wayar, spt yg tlh diberitahu, gunakan home plug.. home plug kene pasang ke soket elektrik 3-pin.. so, trafik akan melalui kabel elektrik rumah anda.. beli home plug 1set akan dpt 2 ketul.. 1 pasang dkt router, 1 lg pasang dkt stb.. kalo ade duit lebih, beli yg tinggi sket bandwidth dia.. 200mbps ke.. paling rendah 85mbps kalo tak salah.. port kat router cuma boleh guna port no 4 sbb dah tm dah set vlan tagging utk iptv kat port no 4.. utk advance user yg reti pasal vlan tagging boleh le modify parameter ni.. tp tak digalakkan utk normal user..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register