Competitor selalu tekan iklan adwords kita. Macamana nak kesan dia?

CG Sponsors




Sabrifx

Banned
Joined
Mar 14, 2019
Messages
83
Reaction score
22
Points
11
sebelum ni pakai seo.. tapi bila orang lain dah pakai adword dekat atas je.. terpaksa la follow pakai adwords sekali.. tapi asyik kena klik2 dengan competitor je.. tengok pattern dia search dengan pattern ip orang yang sama..
dia pakai bot untuk tekan. silap2 rugi besar
 
Sponsored Post

radzee.ar

Freshie
Joined
Jun 2, 2015
Messages
29
Reaction score
1
Points
8
sebelum ni pakai seo.. tapi bila orang lain dah pakai adword dekat atas je.. terpaksa la follow pakai adwords sekali.. tapi asyik kena klik2 dengan competitor je.. tengok pattern dia search dengan pattern ip orang yang sama..
Yang ni memang competitor selalu buat. Saya dulu masa beria-ria jual ebook adwords kena macam tu jugak. Kos CPC mencanak , sales macam kura2. Sabar ja la n belajaq. Organic growth (SEO + teknik2 lain) slow, long term tapi berbaloi untuk labur buat jugak. Consider semua strategi yang ada la kannn.
 

MrDisc

Active Member
Joined
Dec 22, 2016
Messages
1,210
Reaction score
74
Points
35
Sekadar pandangan kerdil saya - buat adwords utk short term period....hari nie tembak mmg harap bunting pelamin.

Buat SEO lain...hari ini tembak belum tentu bunting pelamin... Dengan izin-NYA bunting pelamin pon boleh jadi hilang di pertengahan jln... 🙏

Cuma bila dah steady dengan SEO, mmg selalu branak (kutip hasil) jek kijer nanti dari hasil sniper tepat kita tue... 🙏

Yang ni memang competitor selalu buat. Saya dulu masa beria-ria jual ebook adwords kena macam tu jugak. Kos CPC mencanak , sales macam kura2. Sabar ja la n belajaq. Organic growth (SEO + teknik2 lain) slow, long term tapi berbaloi untuk labur buat jugak. Consider semua strategi yang ada la kannn.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register