citer pasal org gila

CG Sponsors




zaikiah

Fun Poster
Joined
Apr 2, 2009
Messages
165
Reaction score
0
Points
10
eh korang,...kita baru je dikejutkan dengan citer pilu bunuh 4 sekeluarga sekaligus, dipercayai pasal tekanan mental,..so, aku nak tau jugak pengalaman korang berdepan dengan org gila ke atau apa2 kisah yang korang bleh share pasal orang2 kategori ni. saja je lah..sebab aku dari aritu x leh lupa pasal kes nih..

so, untuk permulaannya aku citerkan dulu pengalaman aku :)

Aku ada jiran. dia ni kategori gila isim kot,...ada time dia ok, ada time x okay...dia ni cikgu.

Dulu sbelum dia jadik gila tu, dia ditugaskan ke pahang,...ngajor..citer ni zaman 80an gitu lahhh. Ada org asli offer nak kasik anak dia untuk dijadikkan bini kepada cikgu nih...biaser aaaa...tgok cikgu muda,ensem plak tu. jiran aku nih putih melopek!!! pastu, dia cakap kat org asli tu, mak dia dah carikkan calon untuk dia, xleh le dia nak peristerikan anak org asli tu,...dia pon jawab dgn elok je, xdelah maki2 ke apa,...geram kena reject gamak eee, pastu dia jadik gila mcm yg aku cakap tadi. (beb,..aku xde cakap org asli tu jahat eehh!! Alkisah jer yg terjadik kat jiran haku nih) :">

Masa dia ok..,aku slalu lepak ngan dia. Tu time aku kecik lagi aa, bila dh besar aku pikir balik, ngerinya,..lepak ngan org gila!!! aku plak, time dia ok tu, slalu tanya dia, apa dia rasa masa dia jadik gila tu, dia kata dia nampak sumer benda lain...Nampak org berkepala kambing lah...apa lah. Ada time tu aku ada dengan dia, tgh mancing, tiba2 dia terjun dalam paya yg kitaorang tgh mancing tu. Bila dh ok sket, aku tanya dia, pesal terjun..dia kata ada suara suruh dia terjun. Mcm nk pecah kepala dia..tergiang-ngiang suruh dia terjun. dia xleh nak control diri..tu yang terjun tu...huhhh, amacam citer aku?

so, korang..ader citer? kongsi sket..:)
 
Last edited:
Sponsored Post

Norfazli

Active+ Member
Joined
Dec 23, 2007
Messages
3,202
Reaction score
88
Points
30
salah satu perkara penting kalau nak hidup selamat di dunia
terima hakikat bahawa wujudnya orang gila
 

alisha_qistina

Super Active Member
Joined
Jun 27, 2008
Messages
6,410
Reaction score
256
Points
81
bahaya bahaya....
klau naik angin...naya...mati katak...
 

selambeyaya

Super Active Member
Joined
Mar 29, 2008
Messages
5,101
Reaction score
13
Points
65
mcm petikan dari novel misteri tamar jalis je (bercakap dgn jin) :D:D:D
 

BlackPepper

Active+ Member
Joined
Oct 26, 2009
Messages
4,906
Reaction score
50
Points
30
dulu ada jiran aku ni.. aku panggil dia org gila.. sebabnya dia ni da xde keje lain dok kaco aku je.. pastu aku xlayan ada ke nk pukul aku ngan besi lock tayar moto dia tu (yg bentuk u tu)..

pastu aku lari selamatkan diri.. g umah jiran yg berdekatan.. dia dtg pastu dia hina aku ni depan org..:mad::mad::mad: mn tahan kena hina beb.. aku bengang aku lawan la blk ckp dia.. nasib makcik kt situ ckp jgn layan dia ni.. pergghh bengang gila aku blah dari situ.. dia stay lg kt makcik tu buruk2an aku.. sukati mulut mak dia nk kata aku bukan2.. :mad::mad::mad:

pastu da jauh aku jalan ttba dia dtg blk kt aku.. dia ckp plak.. awk kita nk kawan bole...:mad::mad::mad:~X(~X(~X( bong*k mamat ni..

dlm ati kata dia ni memang sewell.. sampai aku buat report polis la.. ~X(~X(
 

sonche

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Nov 22, 2006
Messages
8,432
Reaction score
50
Points
70
eh korang,...kita baru je dikejutkan dengan citer pilu bunuh 4 sekeluarga sekaligus, dipercayai pasal tekanan mental,..so, aku nak tau jugak pengalaman korang berdepan dengan org gila ke atau apa2 kisah yang korang bleh share pasal orang2 kategori ni. saja je lah..sebab aku dari aritu x leh lupa pasal kes nih..

so, untuk permulaannya aku citerkan dulu pengalaman aku :)

Aku ada jiran. dia ni kategori gila isim kot,...ada time dia ok, ada time x okay...dia ni cikgu.

Dulu sbelum dia jadik gila tu, dia ditugaskan ke pahang,...ngajor..citer ni zaman 80an gitu lahhh. Ada org asli offer nak kasik anak dia untuk dijadikkan bini kepada cikgu nih...biaser aaaa...tgok cikgu muda,ensem plak tu. jiran aku nih putih melopek!!! pastu, dia cakap kat org asli tu, mak dia dah carikkan calon untuk dia, xleh le dia nak peristerikan anak org asli tu,...dia pon jawab dgn elok je, xdelah maki2 ke apa,...geram kena reject gamak eee, pastu dia jadik gila mcm yg aku cakap tadi. (beb,..aku xde cakap org asli tu jahat eehh!! Alkisah jer yg terjadik kat jiran haku nih) :">

Masa dia ok..,aku slalu lepak ngan dia. Tu time aku kecik lagi aa, bila dh besar aku pikir balik, ngerinya,..lepak ngan org gila!!! aku plak, time dia ok tu, slalu tanya dia, apa dia rasa masa dia jadik gila tu, dia kata dia nampak sumer benda lain...Nampak org berkepala kambing lah...apa lah. Ada time tu aku ada dengan dia, tgh mancing, tiba2 dia terjun dalam paya yg kitaorang tgh mancing tu. Bila dh ok sket, aku tanya dia, pesal terjun..dia kata ada suara suruh dia terjun. Mcm nk pecah kepala dia..tergiang-ngiang suruh dia terjun. dia xleh nak control diri..tu yang terjun tu...huhhh, amacam citer aku?

so, korang..ader citer? kongsi sket..:)
schizophrenia la tu. duk dengar ada suara lain. suruh bunuh orang atau suruh bunuh diri sendiri.

Senior aku masa kat UM dulu ada schizophrenia ni. Rapat gak ngan aku. Mula2 duk cerita dia bleh nampak hantu. MAcam2 jenis hantu. Imagine la, aku tgh naik motor, dia bonceng. tiba2 dia tepuk bahu aku suruh cepat2. katanya ada pontianak duk follow dekat. :)) Hilang segala memori indah baru lepas main snooker.

Bila dah belajar kat universiti di jepun, dia kena rawatan dan di diagnose ada schizophrenia. Dia cite, sampai satu tahap dia berkurung je dalam bilik, sebab asyik duk dengar suara.

Tengok cite "A Beautiful Mind" kalau nak selami dan fahami mcm mana org kena schizophrenia. :)paid
 

mimie813

Super Active Member
Joined
Nov 26, 2009
Messages
6,534
Reaction score
290
Points
81
ssh kan...sekarang bnyk org yg ada masalah psikatri,tp malu nk jmpa dr..

masyarakat pun selalu pandang negatif pada org2 yg jumpa psikatri nie....

p/s: berhati2 ngan org sekeliling....
 

mangkaq

Super Active Member
Joined
Mar 13, 2008
Messages
8,834
Reaction score
71
Points
75
dulu ada jiran aku ni.. aku panggil dia org gila.. sebabnya dia ni da xde keje lain dok kaco aku je.. pastu aku xlayan ada ke nk pukul aku ngan besi lock tayar moto dia tu (yg bentuk u tu)..

pastu aku lari selamatkan diri.. g umah jiran yg berdekatan.. dia dtg pastu dia hina aku ni depan org..:mad::mad::mad: mn tahan kena hina beb.. aku bengang aku lawan la blk ckp dia.. nasib makcik kt situ ckp jgn layan dia ni.. pergghh bengang gila aku blah dari situ.. dia stay lg kt makcik tu buruk2an aku.. sukati mulut mak dia nk kata aku bukan2.. :mad::mad::mad:

pastu da jauh aku jalan ttba dia dtg blk kt aku.. dia ckp plak.. awk kita nk kawan bole...:mad::mad::mad:~X(~X(~X( bong*k mamat ni..

dlm ati kata dia ni memang sewell.. sampai aku buat report polis la.. ~X(~X(
Wahahaha...lawak tol citer ko ni!
 

BlackPepper

Active+ Member
Joined
Oct 26, 2009
Messages
4,906
Reaction score
50
Points
30
Wahahaha...lawak tol citer ko ni!
mmg lawak kalo citer blk.. tp tu le hakikatnya... mamat gila tu cam tercabut wayar la.. ngok btul..

tp cuak gak beb time dia nk hempuk aku ngan besi tu..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register