BTC USD 63,193.7 Gold USD 1,808.50
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Ask/Help Cinta Penjual Burger

Status
Not open for further replies.

epol rider

Active+ Member
Joined
Oct 25, 2010
Messages
3,381
Reaction score
37
Points
30
Salam to all CGrian...
ari ni aku nak minta pendapat sedikit kat kawan2
aku ni sebenarnya nak menulis novel...
tajuknya "Cinta Penjual Burger"

cintapenjualburger.jpg


gambar di atas ni kira cover untuk cerita aku la...

sinopsis :

Cerita ini mengisahkan tentang Iqbal,iaitu seorang penjual burger yang sering kecewa dalam bercinta apabila dia sering ditinggalkan hanya kerana dia tidak berharta dan hanya seorang penjual burger.
Disebabkan sering kecewa,hatinya telah tertutup untuk menerima cinta dan baginya cinta sejati tidak wujud dan cinta hanya diukur melalui harta yang ada.
Qaisarah Raudah,seorang gadis yang datang dari keluarga berada, namun kekayaan yang dimiliki itu tidak membuatkan dia menjadi sombong malah dia juga berhati baik serta suka besederhana. Qaisarah telah jatuh hati setelah berkenalan dengan Iqbal. Kecekalan hati dan ketabahan Iqbal dalam menempuh kehidupan membuatkan hatinya tertambat.
Adakah Iqbal mampu menerima cinta Qaisarah tatkala hatinya sudah tertutup untuk mempercayai kewujudan cinta untuk insan yang tidak berharta sepertinya?
Adakah Qaisarah akan dapat membuka pintu hati Iqbal untuk menerima cintanya?


itu sinopsis kepada cerita yang aku nak buat.
Persoalannya, ada tak idea lain supaya jalan cerita kepada penulisan aku ni menjadi lebih menarik???

atau mungkin ada jalan cerita yang lain yang berkait ngan "cinta penjual burger"?

atau ada idea lain yang untuk sinopsis baru?hehe

any idea ????????????:)cgrock:)cgrock
 
Sponsored Post

wak_handalan

Super Active Member
Joined
Feb 8, 2010
Messages
6,680
Reaction score
59
Points
80
ko cedok sikit citer cerekarama tv3..cinta seorang penggali kubur :)) :)) lakonan sheila rusly
 

Overclock

Legendary Member
Joined
Dec 1, 2006
Messages
14,056
Reaction score
42
Points
120
tambah sikit.. Diorang kawin pastu si penjual berger tuh jadi jahat...:))
 

AjuL

Super Active Member
Paid Membership
Joined
Jul 2, 2009
Messages
9,046
Reaction score
173
Points
73
penjual burger sekarang kaya2 bro :)paid

ada yg den tgk pakai bmw m3 lagi..jual burger je..hu2
 

RuthlessFairy

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
May 15, 2009
Messages
27,578
Reaction score
167
Points
128
rolong jangan buat endingnya happpy ending.
happy ending ni happen kat novel je

ko buat satu cerita realistik.kekejaman cinta.

sebenar nya, si penjual burger yang akan hancurkan hati heroin.


sbb kalau novel biasa2, aku dah tahu apa ending nye.
mesti nnt heroin kawen ngan hero. ala.. bosan la
 
Last edited:

anuarul

CG Top Poster Club
Joined
Jan 9, 2009
Messages
26,151
Reaction score
104
Points
133
Ko buat la cite seram. Die nak jadi pembuat beger tekenal. Pastu, setiap mase die nak upgred beger die tu dr sedap kepada super sedap. Dalam pejalanan mdapatkan resepi daging buger, die tepakse becinte dengan ramai wanita. Cantik dan dara. Dalam kepekatan malam selepas di goda, dia akan mensetubuhi wanita2 dara dan cantik itu kemudian dibunuh dan dijadikan daging buger. Kelakuan ini diulang2 sehigga mencapai mangsa ke 77 iaitu seorang supermodel yg terkenal tapi lawa. Daging supermodal dijadikan buger dan di iktiraf antara daging yg paling sedap yang pernah dimasak oleh tukang beger. Dlm masa yang sama..detektip konan telah dapat membaca agenda jahat si pembuat beger..seterusnya............


Ko sambung la TT...kalau kaya bagi ako sikit royalti...
 

fido_figos

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Aug 20, 2009
Messages
602
Reaction score
2
Points
15
rolong jangan buat endingnya happpy ending.
happy ending ni happen kat novel je

ko buat satu cerita realistik.kekejaman cinta.

sebenar nya, si penjual burger yang akan hancurkan hati heroin.


sbb kalau novel biasa2, aku dah tahu apa ending nye.
mesti nnt heroin kawen ngan hero. ala.. bosan la

yeke macam tu ? jelasla ko menipu je bro...contoh mudah, legenda budak setan..:"> kemudian sambungannya katerina...sama jek..hero x ketemu kebahgiaan jua..begitu juga heroin.berbagai-bagai masalah dtimpa.:">

tu 1 contoh novel ringan..ada beberapa lagi novel yg akhirnya heroin berendam dgn airmata...not hepi ending.. luaskan pembacaan anda. berikan pendapat yg membina tt okeh? ;)


buat tt,kalau dah siap novel ni hubungi aku melalui pm..ak try tolong mana2 yg patut,..insyaallah..jarang nak jumpa penulis novel dari sabahan ni..:)cgrock
 

highway

Active+ Member
Joined
Oct 17, 2009
Messages
4,417
Reaction score
293
Points
46
penjual tu jual burger "baby".... lama kelamaan makin hilang pelanggan satu persatu....dan akhirnya.... sila sambung
 

fido_figos

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Aug 20, 2009
Messages
602
Reaction score
2
Points
15
penjual tu jual burger "baby".... lama kelamaan makin hilang pelanggan satu persatu....dan akhirnya.... sila sambung

akhirnya burger "baby" yg terkenal itu membuatkan pelanggan takut kerna mereka berprasangka bahawa penjual burger telah meletakkan daging bab1.....:mad:) namun..............................................:eek:
 
Status
Not open for further replies.
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register