BTC USD 50,202.8 Gold USD 1,825.83
Time now: Jun 1, 12:00 AM

cimbclicks.com dan .com.my

12daily_pro

Active+ Member
Joined
Dec 11, 2005
Messages
3,705
Reaction score
31
Points
30
salam...

nk tanya korang skit ...

http://www.cimbclicks.com/
http://www.cimbclicks.com.my

dedua bleh pkai ke salah satu tu website tipu ... nie email aku dapat td ... email m2u aku biasa dapat da... delete jerk terus.. tp nie pelik skit ...

[IMPORTANT] We must properly verify your account again
...
CIMB Clicks <[email protected]>

Dear valued customer,

We are hereby notifying you that, after a recent review of your account activity, it has been determined that you are in violation of CIMB Bank's Acceptable Use Policy. Therefore, your account has been temporarily limited for: video chat. We must properly verify your account again.

Here's how to get started:

1. Log in to CIMBClicks online account (click here).

2. You must request for TAC online via CIMBClicks - your TAC will be sent via SMS to the mobile phone number you registered at the ATM.
( you can find the "request TAC" button in the left menu of your account )

3. Logout from your account and close the browser.

4. When you have received the TAC (Transaction Authorization Code) on your mobile phone, Log in to our secured verification server and submit the requested information(Account user ID, password and TAC).CLICK HERE to go on our secured server.

5. Please allow 48 hours for processing.

Please comply and thanks for understanding.
2008 CIMB Bank

Note: Please do not reply to this email.
This mailbox is not monitored and you will not receive a response.


aku musykil ttg email tu.. [email protected] .... tp x mungkin pihak bank hantar link kan... jadi aku nk tanya pendapat korang... aku mmg xkan click la ape2 link masuk kat email.. huhuhu ....:mad::mad::mad:
 
Sponsored Post

gOdFeLLa

Senior Member, InstaForex Official, Introducing Br
Platinum Member
Joined
Jan 4, 2007
Messages
9,441
Reaction score
401
Points
81
kena tengok link dia refered ke website mana...
itu yang penting
 

12daily_pro

Active+ Member
Joined
Dec 11, 2005
Messages
3,705
Reaction score
31
Points
30
kena tengok link dia refered ke website mana...
itu yang penting

mmg bukan ke cimbclicks ..dia ke http://no ip recording bla3 ...... aku mmg xkan clicks la.. yg aku musykil .. email yg dapat tu dari [email protected]

berbalik kepada soklan kat atas... cimbclicks.com ngan .com.my tu dedua leh pkai ke... web sebiji sama ...#:-S
 

gOdFeLLa

Senior Member, InstaForex Official, Introducing Br
Platinum Member
Joined
Jan 4, 2007
Messages
9,441
Reaction score
401
Points
81
mmg bukan ke cimbclicks ..dia ke http://no ip recording bla3 ...... aku mmg xkan clicks la.. yg aku musykil .. email yg dapat tu dari [email protected]

berbalik kepada soklan kat atas... cimbclicks.com ngan .com.my tu dedua leh pkai ke... web sebiji sama ...#:-S

email tu boleh spoof. kalau check secara terperinci, aku rasa email tersebut originating dari tempat lain.
 

ibnuqadir

Active+ Member
Joined
Dec 10, 2008
Messages
2,561
Reaction score
23
Points
30
ko kene tengok kat google yang mana 1 valid refferal, then ko save kat boomark yang tu ade pottential phishing tuh tapi cimb pakai TAC so takde masalh sebab aku pun pakai cimb gak
 

12daily_pro

Active+ Member
Joined
Dec 11, 2005
Messages
3,705
Reaction score
31
Points
30
ko kene tengok kat google yang mana 1 valid refferal, then ko save kat boomark yang tu ade pottential phishing tuh tapi cimb pakai TAC so takde masalh sebab aku pun pakai cimb gak

aku mmg da sedia bookmark da akunya... tp tang email tu la... sekadar mengingatkan kawan2 ... ko baca balik dianya email tu, dia suh ko request tac kat web betul..pastu login pkai link dia kasi kat email.. kat sini dia leh amik konya duit ... hati2 jela... :D .. sama kes cam m2u hari tu... tektik sama.. hilang cash rm5k ... dia mungkin auto script bila ko masukkan jerk username pass n tac... ko x masukkan figure trf pun dia auto trf ke akaun scammer tu...
 

12daily_pro

Active+ Member
Joined
Dec 11, 2005
Messages
3,705
Reaction score
31
Points
30
email tu boleh spoof. kalau check secara terperinci, aku rasa email tersebut originating dari tempat lain.

aku x biasa time email camnie.. aku yg dah bertahun pkai internet pun x tau psal nie.. lagila budak2 yg pkai tenet tuk trf cash jerk... bahaya tu... sbb hurufnya sama, biasanya tak sama tang hurufnya .. contoh l dia ganti ngan 1...
 

gOdFeLLa

Senior Member, InstaForex Official, Introducing Br
Platinum Member
Joined
Jan 4, 2007
Messages
9,441
Reaction score
401
Points
81
aku x biasa time email camnie.. aku yg dah bertahun pkai internet pun x tau psal nie.. lagila budak2 yg pkai tenet tuk trf cash jerk... bahaya tu... sbb hurufnya sama, biasanya tak sama tang hurufnya .. contoh l dia ganti ngan 1...

takper la.. atleast bank kat malaysia ada 'the last line of defense': TAC code...
 

fine net

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Apr 5, 2007
Messages
43,404
Reaction score
339
Points
136
mane yg betol..sbb aku keliru nie.....com.my ke .com je..argh......
 

dr_alban

Super Active Member
Joined
Apr 5, 2007
Messages
7,350
Reaction score
170
Points
88
takper la.. atleast bank kat malaysia ada 'the last line of defense': TAC code...
TAC pun x selamat.. derang ada script leh tau TAC kita..
bila da dpt login ID n passw.. mcm2 leh jd.
so hati2 selalu..

selalulah n rajin2lah menaip URL Online Banking kita di browser..
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register