CIMB WEALTH atau PUBLIC MUTUAL

CG Sponsors




fazrimukhtar

Freshie
Joined
Oct 12, 2008
Messages
48
Reaction score
0
Points
6
Salam,

Aku tengah tercari2 UT yg sesuai untuk aku sekaligus bercadang2 nak amik pekse & jadi agen.

Dilema aku, aku tak tau mana satu yg cambest? CIMB WEALTH atau PUBLIC MUTUAL?

Aku study & tny kenalan CIMB, dorang ckp Islamic produk dorang No. 1. Tny Public Mutual, kata overall dorang No. 1.

Aku harap ada yg dapat tampil memberi buah fikiran utk aku dpt ilham dlm membuat pilihan.

Fikir lama2, tak start plak aku nanti...tlg ek?

Thanks
 
Last edited:
Sponsored Post

PeRwaRis

Active+ Member
Joined
Oct 14, 2007
Messages
3,308
Reaction score
47
Points
30
nie cadangan aku la...ko buat "window shopping" lagi..kalau boleh sampai meroyan..:))

pastu ko decide..
 

cdan

Active+ Member
Joined
Aug 8, 2006
Messages
4,382
Reaction score
367
Points
41
haha... otai UT dah bagi cadangan.... :))
 

Mlano Rock

Fun Poster
Joined
Dec 9, 2009
Messages
441
Reaction score
2
Points
15
yup, study sampai meroyan. ada 40 UT companies di malaysia.
 

Anonymous89

Super Active Member
ForexMart Fans
Joined
Apr 28, 2009
Messages
5,408
Reaction score
28
Points
80
UT antara due nie ..
mane yg terbaik ye ?
 

slayer7815

Active+ Member
Joined
Mar 27, 2009
Messages
3,221
Reaction score
33
Points
30
tgk la mana yg ko rasa best dedua pun ada kelebihan memasing
 

PeRwaRis

Active+ Member
Joined
Oct 14, 2007
Messages
3,308
Reaction score
47
Points
30
UT antara due nie ..
mane yg terbaik ye ?
aku UTC PM...aku buy PM fund and aku also buy CIMB fund...2 2 aku puas hati..sbbnya, aku check performance, check report utk lihat MER & fund manager serta historynya, check sector kat mana duit tue di allocate, check market environment dan akhir skali, aku buy at the bottom...

is not about the company now to compare..is about how u handle ur investment..
 

Mlano Rock

Fun Poster
Joined
Dec 9, 2009
Messages
441
Reaction score
2
Points
15
aku UTC PM...aku buy PM fund and aku also buy CIMB fund...2 2 aku puas hati..sbbnya, aku check performance, check report utk lihat MER & fund manager serta historynya, check sector kat mana duit tue di allocate, check market environment dan akhir skali, aku buy at the bottom...

is not about the company now to compare..is about how u handle ur investment..
ni advise dia nak jadi UTC ke nak melabur?

klu melabur good advise bro.

utk utc, kena compare commission bagi brape lah kot? utc customer service, etc.. selling point like service charge, UT performance, assesibility etc..

klu tak nak meroyan, survey few UT companies. don't overlook AMInvest too.. its 2nd largest private TC company. :eek:
 
Sponsored Post
Top
Log in Register