BTC USD 38,467.9 Gold USD 1,800.44
Time now: Jun 1, 12:00 AM

CIDB Green Card Training

k_k

Freshie
Joined
Nov 10, 2008
Messages
6
Reaction score
0
Points
3
SICW (safety induction for construction worker) minimun 20 candidates. maximum 40 candidates. feel free to contact me, [email protected] see yaa
 
Sponsored Post

+kOoL+

Legendary Member
Joined
Apr 11, 2007
Messages
12,425
Reaction score
68
Points
120
didnt have any idea what this is all about.. :-?
 

podgie

Active+ Member
Joined
Jun 23, 2008
Messages
4,245
Reaction score
1
Points
30
green card for what??
SHO ??
 

abu85

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
May 31, 2008
Messages
30,147
Reaction score
453
Points
131
red card.. mean you work outside.. ehehe...

green card mean you are good worker... huhu..

entah la.. mcm kejer buat building jer,,, atau pun tahan kereta kuar masuk,,,heheh lori nak jalan...
 

ddfx1

Freshie
Joined
Jun 24, 2008
Messages
43
Reaction score
0
Points
6
Green card tue untuk punch kad yang lewat 3 kali kot. hahaha
 

hazri99

Active Member
Joined
Nov 30, 2007
Messages
1,576
Reaction score
2
Points
25
ohh CIDB green kad.. kalau tak der kad nih tak leh masuk site.. lg kad nih dah siap ader insuran cover.. safety course.. mcm niosh gak.. tapi niosh seumur hidup..
 

+kOoL+

Legendary Member
Joined
Apr 11, 2007
Messages
12,425
Reaction score
68
Points
120
ohh CIDB green kad.. kalau tak der kad nih tak leh masuk site.. lg kad nih dah siap ader insuran cover.. safety course.. mcm niosh gak.. tapi niosh seumur hidup..

utk pe card nih??.. masuk site pe??.. kalo takley 2.. connection takde or web filter la 2.. :))
 

baim

Active+ Member
Joined
Jan 22, 2007
Messages
3,214
Reaction score
18
Points
25
utk pe card nih??.. masuk site pe??.. kalo takley 2.. connection takde or web filter la 2.. :))

ni utk engineer civil + org yg masuk ker site project, mcm banggunan tinggi tinggi tu.. utk site supervisor gak. aku ader cidb ngan niosh.. tapi cidb dh mati,
p/s tuan tanah, kalau dh mati leh tolong renew tak??
 

clorox_bersih

Legendary Member
Joined
Jul 2, 2008
Messages
18,906
Reaction score
43
Points
120
kad ape pulak ni??
banyak betul la kad2 ni..
yg aku tau green kad,muallaf ade r..
sbb membe aku sorang muallaf die kate
green kad tu :)):)):))
 

aunpower

Active+ Member
Joined
Dec 28, 2005
Messages
4,061
Reaction score
32
Points
30
Kad ni penguatkuasaanny dah lama dah.... kad ni di keluarkan oleh CIDB utk setiap orang yang bekerja di tapak pembinaan..... kalau ikot undang2... kat mane sekali pon site.. dalam Malaysia... setiap orang yang ade dalam site tu wajib ade Green Card ni... kalau xde bile ade inspectin CIDB.. kene berenti site tu.. sampai orang semua dah ade Green Card... kalau ade kemalangan dan mase tu xde plak green card.. silap2 boleh tutup kompeni di kerjakan cidb & NIOSH ni... tapi biase lah... leh "SUAP" ... sorry to say... :(
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register