Wanted Cicak Gergasi "Tokek"

CG Sponsors




akuworld

Active Member
Joined
Feb 22, 2007
Messages
1,289
Reaction score
2
Points
25
biar betul, mahal nyer harganye,,,
natang ni memang banyak kat pulau redang dan pulau bidong, jabat aku selalu gi ke pulau2 ni,
betul ker ada org nak beli dgn harga ni,
nanti aku suruh member aku yg gi pulau bidong igat sekor dua,
aku tengok pun dah semacam jer natang ni,,
tapi caya ah kat pulau redang dan pulau bidong memang banyak,
kalu malam2 dia melalak semacam jer,, leh buat operasi ni.. he he
aku pun mula-mula tak percaya harga mcm tu punya tinggi. klu bro boleh tangkap...confirm jutawan. Saya tunggu je ni. ramai gak dah call aku tadi. Selagi ada, buyer sentiasa nak tokek ni. Buyer yg nak beli ni dari Holand. Dia akan turun sendiri ambil.
 
Sponsored Post

ARIFFX

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Mar 27, 2008
Messages
12,037
Reaction score
159
Points
123
wallawei..

mcmni bleh jadi pesaing terdekat ind sarg burung wallit nih..

ade pulak nnti company buat ternakan cicak besar2an ni nanti..
 

akuworld

Active Member
Joined
Feb 22, 2007
Messages
1,289
Reaction score
2
Points
25
TT....Rege berapa u tawarkan untuk 300gram ?

tumpang sekaki kat sini ye TT ...tq

saya ada tokek tapi bru 135gram.... ada 30 ekor..berat dari 80gram - 130gram ..saper nak beli untuk bela ... sila pm saya . Rege jual seperti dari RM200 ke RM1,000

Menurut info yg sy tau rege buyer beli adalah seperti berikut :-

200gram = RM3k
semakin berat semakin mahal...
Utk harga yg 300g saya belum dapat update lagi. Ada nanti saya tepek sini. Dengarnya harga akan berubah...makin naik
 

silvermaddness

Legendary Member
Joined
Oct 6, 2007
Messages
11,539
Reaction score
71
Points
130
aku tunggu testimoni budak CG yg dah dapat deal dgn TT and dapat duit..hehe....
 

akuworld

Active Member
Joined
Feb 22, 2007
Messages
1,289
Reaction score
2
Points
25


ni yg aku dpt tgkp gmbar sekor.muke ganas takot pun de..:p
Memang betul dah tu..inilah tokek. Spesies warna hitam. Kalau tak dah jutawan bro ni..
Sebenarnya kat indonesia dah lama menjadi sebutan dan diurusniagakan...
 

anakmalaya

Active+ Member
Joined
Oct 1, 2009
Messages
3,633
Reaction score
47
Points
30
dapat cicak ni bg makan protien+lemak comfirm bleh cecah 1kg dgn senang.. 1m tu..
 

asyraf77

Active Member
Joined
Jan 26, 2008
Messages
1,230
Reaction score
31
Points
30
Memang betul dah tu..inilah tokek. Spesies warna hitam. Kalau tak dah jutawan bro ni..
Sebenarnya kat indonesia dah lama menjadi sebutan dan diurusniagakan...
tu lah lmbt tau rugi2...
jom la repaid g tgkp cicak nie. sp nk ikut aku...
 

destroy3r

Fun Poster
Joined
Dec 19, 2008
Messages
289
Reaction score
7
Points
15
Sorry ye TT,

Sbnrnya kalau 200gm pn kena beli. Aku kenal beberapa org yang beli dalam harga ni:

210gm - 249gm = RM 3K
250gm - 280gm = RM 5K
281gm - 299gm = RM 9K
300gm - 499gm = RM 130K
500gm+ = RM 500K+


Aku bole tolong jual kalau ada. Aku ambil komisen 10% saja dari harga di atas.

P/S :Skang nie aku cari sesiapa yang tinggal kat penang, nak wat joint venture sket pasal jual beli binatang ni. Apa2 hal PM aku, confirm xrugi punya.
 

Wea Izre

Legendary Member
Joined
Apr 13, 2007
Messages
14,020
Reaction score
33
Points
120
pergh gilos,cam x caye nih,huhuh,ramai la jadi jutawan pasnih
 

Bijan2008

Active Member
Joined
Oct 26, 2008
Messages
1,214
Reaction score
5
Points
25
aku tak nak memorex lagi laa..
aku nak monokek pulak laa
 
Sponsored Post
Top
Log in Register