Check ctos dan ccris

CG Sponsors




abbas

Fun Poster
Joined
Dec 11, 2005
Messages
617
Reaction score
28
Points
20
Credits
0
just for info skrg CTOS telah melancarkan selfcheck dimana setiap org boleh check rekod ctos utk diri masing dan ianya PERCUMA caranya

1) download borang di www.ctos.com.my
2) salinan fotokopi IC dgn pengesahan suruhanjaya sumpah
3)isi borang tersebut dan disahkan oleh suruhanjaya sumpah juga
4)pos borang dgn salinan ic yg telah disahkan ke alamat yg tertera
5) tunggu dlm beberapa hari akan dpt salinan repot ctos utk diri anda ,,,,,,,,,,,,,selamat mencuba:):):)

UTK CCRIS

pegi kemana2 cawangan BNM yg berhampiran dgn membawa IC,sampai disana isi borang dan pegawai BNM akan printkan 1 salinan utk anda:D:D:D
 
Sponsored Post

DDos

Legendary Member
Joined
Nov 7, 2007
Messages
14,110
Reaction score
690
Points
166
Credits
0
on9 takda ka? boring le zaman tekno ni pun kena pos2 lagi surat/borang
 

bahtiar

Active Member
Joined
Mar 6, 2007
Messages
1,872
Reaction score
180
Points
33
Credits
0
apsal ctos ni beroperasi lagi? kata nak mansuhkan lah..gi jahanam sama ctos..nyusahkan!
 

liver_bird

Active+ Member
Joined
Jun 17, 2008
Messages
4,874
Reaction score
4
Points
25
Credits
0
sebut jer ctos ke ccris ke....mmg menyirap darah aku....
mmg cilaka besor...kate nak di hapus kan...kerajaan ckp tak serupa bikin...btul2 menyusah kan org jer!!~X(
 

abbas

Fun Poster
Joined
Dec 11, 2005
Messages
617
Reaction score
28
Points
20
Credits
0
apsal ctos ni beroperasi lagi? kata nak mansuhkan lah..gi jahanam sama ctos..nyusahkan!
depa kata saje dah x guna CTOS tapi semua bank masih guna,dgr kata CTOS ini dibangunkan oleh bekas2 pegawai bank juga sebab diorang yg tahu kelemahan CCRIS so just pegi check rekod korang kat CTOS mana tahu ada maklumat yg silap terutama kat section D tu yg paling sensitif kalau ada remark memang susah nak dpt loan dr mana2 bank,kalau ada kesilapan suruh CTOS perbetulkan kalau diorang x mahu boleh antar surat samanlah hehehe:D:D:D
 

eddie80

Super Active Member
Joined
Nov 18, 2007
Messages
5,583
Reaction score
46
Points
70
Credits
0
aku nasihatkan, korang fikir dulu sblm pos borang tu... bcoz, ada diantara kita yg masih belum selesai byr utang2 seperti kad kredit, rumah, kereta dll... so, mungkin juga ada antara kita yg terpaksa berpindah ke rumah lain, kerana tk mau diganggu oleh wakil2 / surat2 bank dan surat2 layer yg mungkin berkunjung ke rumah kita untung menuntut hutang. kita sedia maklum, kita bukan sengaja tk mau bayar.. tp mungkin disebabkan keadaan2 tertentu membuatkan kita tk dapat untuk memjelaskan hutang tersebut buat masa skrg ni. jadi, hati2 la bg golongan yg seperti ni, kerana CTOS berpeluang untuk meng'update' alamat kediaman dan no tel terkini anda.. so, adakah anda sudah bersedia untuk menjawab panggilan2 dari pihak bank berkenaan dgn hutang anda???
 

hafis_81

Super Active Member
Joined
Feb 15, 2008
Messages
6,386
Reaction score
32
Points
70
Credits
0
Aku pnya loan reject sbb ccris..yg peliknya keta aku gantung 2bln jer..dlm ccris tulis 4bln..hampeh btl!!!
 

abbas

Fun Poster
Joined
Dec 11, 2005
Messages
617
Reaction score
28
Points
20
Credits
0
section D...?
section tentang ape tu...?
citer la sket...
section D to namanya summon to special remark-------kat ruangan inilah dinamakan blacklist,maksudnya kalau xde apa info yakni kosong saje maksudnya nama korang clear,tapi kalau ada tunggakan kat kredit sampai ada surat mahkamah,diorang akan masukkan info tu kat sini,semuanya lengkap sampai nama bank dgn company lawyer punya nama pun ada,so korang boleh try check tgk2 kalau ada kesilapan
 
Sponsored Post
Top
Log in Register