CERITA PENDEK: Isterimu Isteriku Jua

CG Sponsors




LLM

Freshie
Joined
Nov 9, 2007
Messages
30
Reaction score
0
Points
6
Haliza termenung. Izat termenung. Ali termenung.

Semua termenung selepas mendengar pengakuan Haliza. Haliza telah berjaya melakukan perkara yang tidak terduga. Dia menipu Izat. Dia menipu Ali.

Ali berkahwin dengan Haliza 6 bulan yang lepas. Haliza yang perangai meliar itu pulak berjaya memikat hati Izat semasa dia ditugaskan ke luar daerah oleh majikannya.

"Liza belum kahwin lagi. Liza berkenan kat Izat" Pembohongan itu mengaburi mata Izat. Mereka berkahwin 3 bulan yang lepas.

Haliza yang bernafsu buas itu telah mencipta sejarah hitam. Sejarah hitam legam umpama najis **** yang berkulat. Wanita berkahwin dua??

Namun kenajisan perbuatannya telah dikesan secara tidak sengaja. Ali pada masa itu terjumpa sijil nikah Haliza dengan Izat. Hampir dia kepitaman. "TIDAAAAAKKKK. LIZAAAA. Mengapa...!!??"

Haliza cuma tersenyum umpama langsuir tua dan berterus terang kepada Ali "Liza gila syahwat. Liza bernafsu kuda. Liza kalau boleh nak nikah dengan semua jejaka di bumi Malaysia gemilang ini.."

Mata Ali membuntang umpama jembalang tanah. "Apaaa!!!???" Dengan penuh syahdu dia melakukan aksi karate dengan tiang rumah...

Kemudian Ali menghubungi Izat. Izat tercirit-birit di dalam seluar mendengar berita parah itu. Haliza cuma tersenyum. Dan terus tersenyum...

Haliza terus termenung. Ali terus termenung. Izat terus termenung. Mereka berdua berpandangan dan berfikir serentak "Aduh..Isteri mu isteriku jua. Mengapa???!!"

Catatan:

Haliza telah dipenjarakan akibat daripada perbuatannya yang menggila itu.

Ali pula telah disahkan gila selang berapa bulan sejak kejadian itu berlaku dan masih menerima rawatan rapi di hospital psikiatrik.

Izat pula membawa diri dan kini bermain gitar di Central Market untuk melupakan kisah hitam itu.

TAMAT
 
Sponsored Post

amir_dais

Active Member
Joined
Feb 12, 2009
Messages
1,473
Reaction score
19
Points
25
dah tu knp TT???ko cuba bgtau pe y ko nk smpaikan ni..
 

haudli

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jul 15, 2009
Messages
47,313
Reaction score
442
Points
136
pas main gitar tu die wat ape??
 

OneMyWnn

Fun Poster
Joined
Jul 14, 2009
Messages
736
Reaction score
9
Points
15
pas main gita nak cari bini lain utk dia jadi madu lagi kot....hehehe
 

shauki2u

Fun Poster
Joined
Apr 24, 2008
Messages
543
Reaction score
0
Points
10
ni lagi satu cerita..

ni cerita kelakar ke cerita apa TT??

aku cuma tergelak bila baca reply orang2 y baca, lolz~
 

habiburrahman

Super Active Member
Joined
Feb 1, 2009
Messages
7,016
Reaction score
193
Points
78
Ape kata kalau kita beramai2 buat laporan kepada admin, ban TT...

SCAM.
 

NEMO

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Jan 13, 2007
Messages
109,185
Reaction score
1,041
Points
1,101
ramainya yg termenung dan gila dlm cerita TT ni..........
aku pun dah start termenung dah ni...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register