CERITA PENDEK: Aku Mengamuk di Kota Singa

CG Sponsors




LLM

Freshie
Joined
Nov 9, 2007
Messages
30
Reaction score
0
Points
6
"Ahhhhhhhh!!!!Hinsssshhhh!!!!" Bakri yang sedang naik darah memekik dan melolong sendirian di flat HDB sewaannya. Dia sudah 2 minggu bersarang di Singapura. Sudah pasti dia akan mengamuk di sini...

Sudah nasib dia terpaksa meninggalkan KL..KL ibukota kesayangannya..atau pun kota ibu ayam kesayangannya..Bekas penyeluk saku yang pernah beroperasi di sekitar kawasan Central Market, LRT Masjid Jamek dan Jalan Bunus mati kutu di kota Singa yang padat umpama tin sardin..

"Waaaa...aku nak mencopet di Jalan Ampang, Jalan Dang Wangi, Changkat Bukit Bintang.. bukannya kat Orchard Road ataupun Marina Bay yang maha bosan!!!! Waaaa...aku nak duduk bawah jambatan Sungai Klang, tanam anggur, bedal ayam kentaki dan hisap rokok dunhill. Kalau duit abis aku boleh pergi copet. Aku tak nak kerja!!!" Dia menangis tersedu-sedu...

Tiba-tiba Bakri tersentak.."Tapi..kalau aku balik kerja mencopet kat KL tu salahkan? Lagi baik aku kerja biasa sekejap kat Singapore ni..Paling kurang aku tak makan duit copetan yang tak ada sijil pengesahan JAKIMkan? Lepas ada pengalaman kat sini, pasti aku tak payah mencopet lagi kat KL nanti. Boleh buat kerja biasa"

Dia tersipu-sipu dengan sepuas-puasnya..

TAMAT
 
Sponsored Post

geniusneuro

Banned
Joined
Nov 1, 2008
Messages
19,775
Reaction score
7
Points
115
langsung aku x paham ape yang lawaknye disini...
 

haudli

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jul 15, 2009
Messages
47,313
Reaction score
442
Points
136
puas tersipu sipu...
 

azam575

CG Hardcore Club
Joined
Jul 19, 2007
Messages
98,752
Reaction score
829
Points
576
hehehee.... maknanya.... Konon2 lah buleh buat duit banyak kalau Kerja kat SINGAPORK .... wakakakakaka..... tu jer....

erk..
 

agbiz2u

Legendary Member
Joined
Dec 13, 2006
Messages
18,700
Reaction score
642
Points
161
jnk

mcm2 laa tuan tanah ni.. sawan ape ni
 

Ramong

Fun Poster
Joined
May 11, 2008
Messages
400
Reaction score
0
Points
10
Tak ada quality langsung...TT budak budak lagi ni.:-?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register