CELCOM vs MAXIS vs STREAMYX

CG Sponsors




kasyaf

Fun Poster
Joined
Nov 11, 2008
Messages
726
Reaction score
3
Points
15
salam....tanye sket deh....antara Celcom broadband ngan maxis or streamyx maner yang ok?kasi detail pro n contra ye ek...maseh
 
Sponsored Post

heuda

Freshie
Joined
Jan 8, 2009
Messages
1
Reaction score
0
Points
3
Celcom broadband ngan streamyx k..maxis x k.mcekik je lbih.
 

sanz

Super Active Member
Joined
Jul 30, 2008
Messages
5,911
Reaction score
481
Points
81
amik streamyx untuk home user. kalau yg salu kuar pegi memane pakai celcom je. tapi limited la celcom coverage ni. kalau tpt takde 3g tu payah la. tapi kalo dok umah leh pasang fixed line pakai je streamyx. maxis no way. merane aku setahun.
 

belakepare

Active+ Member
Joined
Apr 19, 2008
Messages
2,912
Reaction score
40
Points
30
AKU NAK ADD SATU LG ...JARING...so sapa2 yg pakai jaring mcm mana laju x...ada apa2 problem?

p/s : jangan tertukar dgn jaring utk tangkap ikan dah ler:))
 

sanz

Super Active Member
Joined
Jul 30, 2008
Messages
5,911
Reaction score
481
Points
81
jaring slow ler. tapi stabil.
 

silverchair959

Legendary Member
Joined
Dec 21, 2005
Messages
17,557
Reaction score
81
Points
125
aku still vote streamyx...

hanya ada masalah kalo aku pindah umah...port penuh jer

speed sumer setakat nih ok...mungkin nasib aku baik sket kot...
 

Kurma

Active+ Member
Joined
Jul 23, 2007
Messages
4,219
Reaction score
95
Points
30
salam....tanye sket deh....antara Celcom broadband ngan maxis or streamyx maner yang ok?kasi detail pro n contra ye ek...maseh
tgk kawasan dn keperluan....
kalau selalu mobile dan penting....amik celcom atau maxis...
kalau selalu ,obile tak penting....g kat tempat ada wi5....
kalau selalu mobile, tapi tak pemting sgt2 tenet..amik streamyx
 

irWan_c0m

Freshie
Joined
Jan 14, 2009
Messages
3
Reaction score
0
Points
3
btoi 2....streamyx klu ade prob..call 100..senang..fix prob
 

taikunx

Active Member
Joined
Dec 21, 2007
Messages
1,395
Reaction score
9
Points
25
line celcom bb dah mula merapu...kalau leh buat masa ini beritahu kengkawan/saudara kita jgn sesiapa jadi pelanggan baru celcom bb ..ikhlas dr hati pengguna Celcom BB
 
Sponsored Post
Top
Log in Register