BTC USD 48,803.8 Gold USD 1,786.37
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Celcom Broadband Menipu Pengguna Rakyat Malaysia!!

Bombastic

Fun Poster
Messages
866
Joined
Aug 10, 2008
Messages
866
Reaction score
47
Points
20
Celcom Broadband 3G / HSDPA

Gua adalah pengguna ini Celcom Broadband. Gua subscribe RM98 sebulan dengan kontrak 12 bulan.
Untuk menggunakan Celcom Broadband ini, anda perlu membeli sebiji USB 3G Modem contohnya model Vodafone 7.2mbps atau pakej Celcom Broadband Huawei Modem HSDPA 7.2Mbps gak. Harganya adalah dari Rm400-Rm499. Modem Vodafone member gua jual RM400. Huawei pula RM499. Kalau nak yang 2nd hand pun ada sekitar RM200. Boleh try cari kat mudah.com.my atau lelong.com.my.

Bagi mereka yg memula nak pakai Celcom Broadband, jangan biarkan diri anda dikuasai EXCITED yang amat sebelum subscribe benda alah ni. Jika anda kaki download atau bukan kaki download, ANDA PERLU BACA FAIR POLICY Celcom Broadband, setiap bulan limited bandwith hanya 5GIG!!! Namun jika anda kaki chat atau pembaca blog, news and such..benda ni tak menyusahkan anda sangat. Tapi kalau anda kaki youtube, sorry... 5G polisi ini akan membuatkan anda memaki hamun Celcom dan negaranya. Dalam 2 minggu atau tidak sampai 2 minggu, bandwith anda akan kehausan. Dengan kata lain, RM98 atau RM68 anda akan burn dalam 2 minggu sahaja dengan limitasi tersebut.

Apa yang berlaku selepas anda sudah mencapai limitasi tersebut? Speed akan menjadi perlahan lebih perlahan dari Dial-Up sehingga gambar lgsg tidak dapat loading atau boleh kata serendah 10-30kb/s sahaja. LAGIIII YANG BOLEH MEMBUATKAN ANDA GIGIT JARI SENDIRI adalah setiap kilobytes yang kita pakai selepas limitasi akan dicaj! Jika anda pakai berterusan sehingga akhir bulan, dalam RM20 la anda akan dicaj. Dalam bil, dia akan tulis YOUR ACCOUNT OVERDUE. Jadi kalo anda sepatutnya hanya bayar RM68, tambah lagi RM20..dah RM88..kalao RM98, jadi RM100+!!!

Cilake ke tak Celcom?

Menyembunyikan POLISI dan meletakkan title BROADBAND UNLIMITED dalam promosi untuk melariskan produk. Menipu ke takkkkkkkkkkkk????Menipuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!

~X(~X(~X(~X(~X(~X(
 
Sponsored Post

muorian

Active+ Member
Messages
3,798
Joined
Apr 27, 2007
Messages
3,798
Reaction score
62
Points
40
aku pakai pakej rm98 tu.. ok jer stakat ni x de plak caj2 tambahan rapidshare pecut semacam jer :p dh kat 6 bulan dh i love my celcom :D
 

bahtiar

Active Member
Messages
1,872
Joined
Mar 6, 2007
Messages
1,872
Reaction score
180
Points
33
Bkn Info Aku!!

patutlah tiap2 hujung bulan aje..aku susah sgt nak xcess internet...pastu tiap2 bulan bil aku tak ingat naik..siap ada xtra charge utk download..:-? .cilakak punya cialcom ni...:mad:
 

StanNero

Super Active Member
Messages
7,442
Joined
Mar 12, 2006
Messages
7,442
Reaction score
164
Points
73
entahlah.. ako pun naik xpaham...

oke je ako guna... xpenah plak kena caj tambahan.

Bab modem kalau dari CELCOM mahai tu standard ahh.. cam beli HP la beza HP AVAXX ngan HP underwater...sama je cuma bezanya firmware dia dah disetting untuk maximum ngan celcom sahaja..so leebih stabil and laju

Kalau beli modem ngan luar biasanya uNLOCK version untuk trima semua line, so ada potensi slow..mmg slow pun.. Kalau pakai yg ori xde masalah sgt...
 

aidiryatim

Legendary Member
Messages
14,011
Joined
Dec 25, 2006
Messages
14,011
Reaction score
22
Points
120
Celcom Broadband 3G / HSDPA

Gua adalah pengguna ini Celcom Broadband. Gua subscribe RM98 sebulan dengan kontrak 12 bulan.
Untuk menggunakan Celcom Broadband ini, anda perlu membeli sebiji USB 3G Modem contohnya model Vodafone 7.2mbps atau pakej Celcom Broadband Huawei Modem HSDPA 7.2Mbps gak. Harganya adalah dari Rm400-Rm499. Modem Vodafone member gua jual RM400. Huawei pula RM499. Kalau nak yang 2nd hand pun ada sekitar RM200. Boleh try cari kat mudah.com.my atau lelong.com.my.

Bagi mereka yg memula nak pakai Celcom Broadband, jangan biarkan diri anda dikuasai EXCITED yang amat sebelum subscribe benda alah ni. Jika anda kaki download atau bukan kaki download, ANDA PERLU BACA FAIR POLICY Celcom Broadband, setiap bulan limited bandwith hanya 5GIG!!! Namun jika anda kaki chat atau pembaca blog, news and such..benda ni tak menyusahkan anda sangat. Tapi kalau anda kaki youtube, sorry... 5G polisi ini akan membuatkan anda memaki hamun Celcom dan negaranya. Dalam 2 minggu atau tidak sampai 2 minggu, bandwith anda akan kehausan. Dengan kata lain, RM98 atau RM68 anda akan burn dalam 2 minggu sahaja dengan limitasi tersebut.

Apa yang berlaku selepas anda sudah mencapai limitasi tersebut? Speed akan menjadi perlahan lebih perlahan dari Dial-Up sehingga gambar lgsg tidak dapat loading atau boleh kata serendah 10-30kb/s sahaja. LAGIIII YANG BOLEH MEMBUATKAN ANDA GIGIT JARI SENDIRI adalah setiap kilobytes yang kita pakai selepas limitasi akan dicaj! Jika anda pakai berterusan sehingga akhir bulan, dalam RM20 la anda akan dicaj. Dalam bil, dia akan tulis YOUR ACCOUNT OVERDUE. Jadi kalo anda sepatutnya hanya bayar RM68, tambah lagi RM20..dah RM88..kalao RM98, jadi RM100+!!!

Cilake ke tak Celcom?

Menyembunyikan POLISI dan meletakkan title BROADBAND UNLIMITED dalam promosi untuk melariskan produk. Menipu ke takkkkkkkkkkkk????Menipuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!

~X(~X(~X(~X(~X(~X(

eh.. betul ke cite nih? da try call 100? tny ape komen derang? klu betol la.. mmg x patot arr.. boikot jer cenggini..
 

JaMeQ

Legendary Member
Messages
16,164
Paid Membership
Joined
May 15, 2007
Messages
16,164
Reaction score
102
Points
123
kat complain customer tread ni patut masuk la...
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register