CariGold new forum board 2019

CG Sponsors




Xploit Machine

Legendary Member
Joined
Nov 23, 2012
Messages
17,993
Reaction score
3,243
Points
236
@Dann boss, hari ni saya ada isu nak paste image dari hosting www.postimage.org .. sebelum ni ok, saya guna hosting ni sebab xnak beban space dari CG, lagi satu kesenang saya sebab ada desktop uploader, nak pakai PICTR tu owner orang sebelah ..

dah cuba banyak kali sama je, dan bila guna tag IMG tu tiada paparan ..

bagi idea boss TQ

 
Sponsored Post

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Mar 15, 2010
Messages
276,852
Reaction score
11,171
Points
2,376
@Dann boss, hari ni saya ada isu nak paste image dari hosting www.postimage.org .. sebelum ni ok, saya guna hosting ni sebab xnak beban space dari CG, lagi satu kesenang saya sebab ada desktop uploader, nak pakai PICTR tu owner orang sebelah ..

dah cuba banyak kali sama je, dan bila guna tag IMG tu tiada paparan ..

bagi idea boss TQ

Pakai hosting luar lagi ye bang @Xploit Machine
Dah lama tak pakai yang luar sejak pakai CG versi baru ni
 

Xploit Machine

Legendary Member
Joined
Nov 23, 2012
Messages
17,993
Reaction score
3,243
Points
236
Pakai hosting luar lagi ye bang @Xploit Machine
Dah lama tak pakai yang luar sejak pakai CG versi baru ni
ya .. senarai saya banyak, tapi saya lebih kepada desktop uploader, senang sbb upload banyak gambar dan pantas, tag pun sedia ada dah sana :D
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Mar 15, 2010
Messages
276,852
Reaction score
11,171
Points
2,376
ya .. senarai saya banyak, tapi saya lebih kepada desktop uploader, senang sbb upload banyak gambar dan pantas, tag pun sedia ada dah sana :D
Betul dah tu
Kalau nak upload satu² jenuh jgk
Kalau byk² gambar skali harung mmg cepat
Lepas tu taruk under spoiler 😁
 

Dann

Administrator
Staff member
Joined
Nov 19, 2005
Messages
3,214
Reaction score
1,853
Points
101
@Xploit Machine Check image ini, so far tiada masalah.




@TXT Itulah, pelik pula. Salah satu sebab mengapa kita upgrade ke forum baru ialah utk memudahkan upload gambar. Dan FYI, dalam bbrp hari lagi kita akan masukkan fungsi baru dimana semua 3rd party image hosting yg di embed ke dlm mesej akan auto-convert ke server kita. Banyak image attachment dari 5-10 tahun lepas dlm post CGrians hilang mcm tu saja since hosting dah remove dari storage mereka. So ini utk elakkan masalah tu. Dan termasuk juga kita akan solve masalah IMGUR yg tak keluar gambar.
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Mar 15, 2010
Messages
276,852
Reaction score
11,171
Points
2,376
@Xploit Machine Check image ini, so far tiada masalah.




@TXT Itulah, pelik pula. Salah satu sebab mengapa kita upgrade ke forum baru ialah utk memudahkan upload gambar. Dan FYI, dalam bbrp hari lagi kita akan masukkan fungsi baru dimana semua 3rd party image hosting yg di embed ke dlm mesej akan auto-convert ke server kita. Banyak image attachment dari 5-10 tahun lepas dlm post CGrians hilang mcm tu saja since hosting dah remove dari storage mereka. So ini utk elakkan masalah tu. Dan termasuk juga kita akan solve masalah IMGUR yg tak keluar gambar.
Ye tuan @Dann
Posting saya yang lama² banyak jugak hilang gambar sebab hosting tu dah remove storage
Sayang jugak la sebab susah nak cari balik gambar
So far kita boleh upload lum sum tak gambar pakai fungsi CG ni
Atau kena pilih satu² jugak untuk upload
 

Dann

Administrator
Staff member
Joined
Nov 19, 2005
Messages
3,214
Reaction score
1,853
Points
101
Ye tuan @Dann
Posting saya yang lama² banyak jugak hilang gambar sebab hosting tu dah remove storage
Sayang jugak la sebab susah nak cari balik gambar
So far kita boleh upload lum sum tak gambar pakai fungsi CG ni
Atau kena pilih satu² jugak untuk upload
Boleh je upload lebih dari satu image file up to 30 per message/post. Just now dah increase to 50.
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Mar 15, 2010
Messages
276,852
Reaction score
11,171
Points
2,376
Boleh je upload lebih dari satu image file up to 30 per message/post. Just now dah increase to 50.
Ok nice tuan @Dann
Cuma setakat ni takde la nak upload gambar banyak²
10 keping pun dah rasa banyak
Kang jenuh lak CGrian nak scroll page 😁
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Mar 15, 2010
Messages
276,852
Reaction score
11,171
Points
2,376
Salam Tuan @Dann
Berkenaan prefix COVID-19
Adakah untuk section News sahaja
 

cek mek molek

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Jun 3, 2013
Messages
62,110
Reaction score
9,761
Points
1,746
Boleh je upload lebih dari satu image file up to 30 per message/post. Just now dah increase to 50.
salam tn Dann, saya ada masalah utk paste gambar (yg saya copy dari FB) kat cg..
dan ada juga beberapa gambar dari malaysiagazette..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register