BTC USD 50,640.8 Gold USD 1,781.90
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Cari owner rumah

iswaraburuk

Legendary Member
Messages
10,539
Joined
Sep 11, 2009
Messages
10,539
Reaction score
73
Points
120
salam semua,
saya nak tanya mcm mana cara kita nak cari tuan rumah yang telah lama ditinggalkan?
ibarat dah jadi rumah hantu.
sbb saya berminat dengan rumah tersebut dan ingin membelinye.
cuma tak tau tuan rumah.

harap semua dapat membantu
 
Sponsored Post

silasroon

Active+ Member
Messages
4,428
Joined
Oct 10, 2016
Messages
4,428
Reaction score
1,754
Points
111
salam semua,
saya nak tanya mcm mana cara kita nak cari tuan rumah yang telah lama ditinggalkan?
ibarat dah jadi rumah hantu.
sbb saya berminat dengan rumah tersebut dan ingin membelinye.
cuma tak tau tuan rumah.

harap semua dapat membantu

Tuan ambik address rumah tu, kemudian pergi check dengan PBT a.k.a Majlis.
 

tomie

CG Hardcore Club
Messages
73,886
Joined
Dec 25, 2006
Messages
73,886
Reaction score
8,269
Points
716
kat area ceq pun..ada mcm rumah hantu
banglo....antara terbesaq kat area situ..
tapi separa siap...dinding dgn atap je...

tak tau sbb apa....sbb tak layak buat kot...dikelilingan oleh rumah kampung..
 

silasroon

Active+ Member
Messages
4,428
Joined
Oct 10, 2016
Messages
4,428
Reaction score
1,754
Points
111
kat area ceq pun..ada mcm rumah hantu
banglo....antara terbesaq kat area situ..
tapi separa siap...dinding dgn atap je...

tak tau sbb apa....sbb tak layak buat kot...dikelilingan oleh rumah kampung..

Rumah tu belah mana?
 

silasroon

Active+ Member
Messages
4,428
Joined
Oct 10, 2016
Messages
4,428
Reaction score
1,754
Points
111
PBT atau pejabat tanah tuan?

Pergi PBT dulu sebab disana ada no. lot tanah. Dah dapat no. lot tanah, baru boleh trace owner. Biasanya, kalau dapat maklumat owner di PBT, dah tak perlu ke Pejabat Tanah.

Ke Pejabat Tanah cuma untuk proses tukar hak milik masa nak beli rumah tu je.
 

iswaraburuk

Legendary Member
Messages
10,539
Joined
Sep 11, 2009
Messages
10,539
Reaction score
73
Points
120
Pergi PBT dulu sebab disana ada no. lot tanah. Dah dapat no. lot tanah, baru boleh trace owner. Biasanya, kalau dapat maklumat owner di PBT, dah tak perlu ke Pejabat Tanah.

Ke Pejabat Tanah cuma untuk proses tukar hak milik masa nak beli rumah tu je.

oo gitu yer..

Terima kasih atas maklumat
 

tomie

CG Hardcore Club
Messages
73,886
Joined
Dec 25, 2006
Messages
73,886
Reaction score
8,269
Points
716
Pergi PBT dulu sebab disana ada no. lot tanah. Dah dapat no. lot tanah, baru boleh trace owner. Biasanya, kalau dapat maklumat owner di PBT, dah tak perlu ke Pejabat Tanah.

Ke Pejabat Tanah cuma untuk proses tukar hak milik masa nak beli rumah tu je.

depa akan bagitau ka...
bukankah itu privacy maklumat...
bleh dedah camtu2 saja la ek
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register