BTC USD 48,950.9 Gold USD 1,778.61
Time now: Jun 1, 12:00 AM

<Cari Keja> Ada Diploma Kejuteraan Awam..!! Tolong bantu..

azimlife

Super Active Member
Messages
9,619
Joined
May 31, 2007
Messages
9,619
Reaction score
151
Points
73
salam dan selamat sejahtera...
aku bukak thread ni sbb nak tolong member aku...
dia nak cari keja dlm bidang yang dia pelajari..
dia mempunyai sijil dan juga diploma awam daripada politeknik shah alam.
ada pengalaman kerja 9 bulan.
sbb berhenti...
sebelum ni tempat kerja yg dia kerja tuh juz bg basic RM1000 jer sbg pembantu teknik...(alasan majikan tiada pengalaman)
kemudian dia cari keja lain..then gi interview.
gaji ditawarkan RM1300...
sekali bila da keja...rupanya2 jd site supervisor jer...
x boleh claim paper...
member dok klang...opis baru kat PKNS..site kat Morib..
sbb tuh dia berhenti..
maintenance keta,duit minyak & tol,hp sumer x ley claim...
ada saper yg ley tolong..kesian plak aku tgk...

kalo ley nak area klang,shah alam,subang & PJ...:)cgrock
 
Sponsored Post

usahajaya

Fun Poster
Messages
869
Joined
Oct 5, 2007
Messages
869
Reaction score
7
Points
15
Skrg ni susah nak dpt keje. Aku pun ada dip civil. Tp keje bidang lain. Member2 yg sama study dulu pun gaji kecik jugak walaupun pengalaman dah byk.
 

asyraf77

Active Member
Messages
1,230
Joined
Jan 26, 2008
Messages
1,230
Reaction score
31
Points
30
tu la..aku ni ada dip meki pun dh lari bidang..hidup dh mcm segan mati xmau
 

azimlife

Super Active Member
Messages
9,619
Joined
May 31, 2007
Messages
9,619
Reaction score
151
Points
73

fotosintesis

Active+ Member
Messages
2,505
Joined
Dec 11, 2008
Messages
2,505
Reaction score
19
Points
25
k...
thanx...
kalo ley saper yg opis dia mmg nak cari pekerja...
gitau la...
keja yg dia dapat kali ke-2 tuh dr jobsmalaysia..
skrg da nganggur balik...
bg aku keja bukan susah nak dapat..tp sumer pakai cable...~X(

apply keja situ mesti dia adjust masuk bidang yang kita blaj. kalau xda dia ofer lain. gaji paling rendah pon kalau dip rm1650 x masuk ot or lain2 elaun. 2 kat penang punya cawangan la. xtau la kalau tpt ko
 

tebbaloi

Legendary Member
Messages
13,457
Joined
Mar 4, 2009
Messages
13,457
Reaction score
444
Points
131
memang perit skit bro bila gaji yg di terima tak setimpal dengan kerja dan kos² tu semua.. bersabar jek la.. anggap ianya 1 ujian dari ALLAH..

kat area olak lempit banting ni banyak kilang dan rata² tgh cari pekerja.. cuba try kat situ..
 

abdul_ir

Super Active Member
Messages
6,738
Joined
Mar 26, 2009
Messages
6,738
Reaction score
37
Points
70
my sis amek civil...
pas dip dia keje cume dpt bersih dalam 1000 je..dari cerita dia, kete teruk..company melayu...
dengan gaji tu dia sara hidup,bayar kete,blajr dan mcm2..
4thn bersabar dan lepas dpt degree, dia tukar keje..
kalau tak silap dapat la dalam 3k..
baru2 ni dia citer bos dia da ofer peluang baik punya...
so sabar la walau gaji kecik....tggu la bia betol2 ade pengalaman...
civil kalau dip, standard r gaji takuk tu...
 

AktaHasutan

Fun Poster
Messages
139
Joined
Sep 13, 2008
Messages
139
Reaction score
0
Points
10
site supervisor je..? besar aa tu beb. kira lucky la dia bukan site supervisor junior.
dia pakai kete sendiri ke kete company? masa interview dia tak tanye dulu ke keje apa yg dia akan dpt dan kemudahan?
kalau masa interview pon nampak cam tenganga, bleh consider berpengalaman ke?
ok aa tu beb gaji macam tu. kene sabar sket kompol pengalaman.
orang skang bkan pandang sangat konye sijil. keje2 berkaitan civil ni setau aku gaji base on perfomen. kalo bagus ko keje, sempurna tanggungjawab ko bagi satu2 projek. lagi up la ko, lagi sayang la company kat ko. seriuss beb
 

azimlife

Super Active Member
Messages
9,619
Joined
May 31, 2007
Messages
9,619
Reaction score
151
Points
73
site supervisor je..? besar aa tu beb. kira lucky la dia bukan site supervisor junior.
dia pakai kete sendiri ke kete company? masa interview dia tak tanye dulu ke keje apa yg dia akan dpt dan kemudahan?
kalau masa interview pon nampak cam tenganga, bleh consider berpengalaman ke?
ok aa tu beb gaji macam tu. kene sabar sket kompol pengalaman.
orang skang bkan pandang sangat konye sijil. keje2 berkaitan civil ni setau aku gaji base on perfomen. kalo bagus ko keje, sempurna tanggungjawab ko bagi satu2 projek. lagi up la ko, lagi sayang la company kat ko. seriuss beb

ermm...bunyinya mcm nak marah saya jer bro...:D
saya tolong member jer bro...
sebelum ni pun dia da keja 9 bulan..basic RM1000..bersih dlm RM800++ la kot...
tp bila nampak peluang pekerjaan lain..
tuh la nak cuba nasib...
masa interview sumernyer manis...
kata kenaikan ada la...
itu ini la...
tp bila da kerja...
lain plak citer...
kalo naik keta company lain la..
ni keta sendiri...minyak,tol,hp sumer x ley claim..
gaji RM1300 basic...
dia nak cari kerja lain sbb nak wat simpanan...(sbb tuh nak gaji lebih):)cgrock
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register