BTC USD 63,224.1 Gold USD 1,745.38
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Cari Jodoh (21 Bayi Telah Lahir Dr Servis Saya) 012-3467748 SEE PAGE 189 VIDEO BARU

Apa keputusan anda?


  • Total voters
    0
  • Poll closed .

TrafficRobbers

Active Member
Joined
Dec 19, 2008
Messages
1,668
Reaction score
55
Points
30


PADA YANG TELAH DAPAT RESTU DARI KELUARGA UNTUK KAHWIN ORANG LUAR (JIKA KELUARGA BERKUASA MUTLAK ATAS KEPUTUSAN KAHWIN DGN SIAPA)

DAH ADA RM 18 RIBU + RM 6 RIBU (FLIGHT TICKET UTK 2 ORG RETURN)

PM SAYA UNTUK JUMPA DAN SIGN AGREEMENT OR SMS 0123467748​

[CENTER][email protected][/CENTER]

Berdaftar di bawah nama Baitul Muslima Consultant (002141262-H) Internet Base Company
Boleh buat lawyer agreement ketika menandatangani surat perjanjian

Contoh consultation service:

1. khidmat penterjemahan ketika anda berkenalan online, kami boleh call untuk pihak anda

2. hantar mak mentua saya untuk yakinkan keluarga si gadis yg anda kenal online

3. buat agreement di Morocco dgn si gadis dan family mereka untuk elak ditipu

4. kenalkan pd family atau kawan-kawan gadis yg dah kahwin di Malaysia​

GAMBAR DI BAWAH KETIKA RAKAMAN BERITA TV9 PADA MAC 2007
(SAYA DAN WIFE DITEMURAMAH KERANA PERKAHWINAN 2 BUDAYA)
majliskahwin.jpg




Saya nak buat poll dulu...

Untuk pengetahuan anda, sya kahwin dgn gadis biasa Morocco, dr bandar, tapi.....

yg sya nak beri panduan ni ialah, kahwin dgn gadis luar bandar yg jelita dan baik

Saya dpt idea ni selepas adik ipar saya kahwin tahun lepas (dia kahwin dgn gadis luar bandar) Isteri dia mmg cantik dan sopan santun, tidak seperti gadis moden


TYPE A: berpurdah dan jaga amalan sunnah (yg ni ramai org MSia tak lepas, sbb akan diinterview amalan, cthnya pd yg hafizah, kalau dia hiad, kita kena bacakan 3 juz pd dia setiap mlm utk dia kekalkan al quran, jaga solat jemaah dan solat tahajjud pun dia akan kejut kita

TYPE B: bertudung biasa, biasa gadis kolej

TYPE C: tidak bertudung, but akan bertudung lepas kahwin

TYPE D: anak dara tua dan janda

Wajah-wajah cantik dah biasa bagi org Morocco sbb:

1. di msia: 10 yg lalu depan kita, 2 org je cantik

2. di Morocco: 10 yg lalu depan kita, 8 org cantik

Saya teringat masa saya di India Utara 1999 dulu, awek yg minta sedekah tu mata biru dan wajah jelita..kalau dtg Msia sure jadi model

So sama keadaannya dgn Morocco

MASALAH DI MALAYSIA

Masalah yg sya nampak ialah, belanja yang mahal untuk kahwin di Malaysia dan selepas kahwin dan....susah nak pilih yg lawa (sbb yg lawa biasanya demand tinggi)

Dan, budaya kampung sebenar dah makin hilang di Malaysia

Kalau dpt kahwin yg lawa pun di Malaysia, kebanyakkannya ada budaya nak tunjuk status

Oleh itu,dari segi kos sara hidup dgn keadaan macam ini akan menyusahkan pihak suami

Tetapi di Morocco berbeza, sbb kebanyakkan dr mereka ialah org biasa yg tidak berada, sudah biasa dgn kos sara hidup yg tidak tinggi

jika mereka dtg Malaysia dan tinggal dgn kita, dah kira satu perkara besar dlm hidup mereka, dan tidak banyak demand

kalau nak tgk bentuk wajah mereka ni, sya tunjukkan bagaimana bentuk wajah yg banyak sya lihat di sana

(tapi jgn pulak tgk video diorg yg moden-moden dan sosial kat yotube tu, mmg dah macam european ha ha, nanti tambah dosa pulak)

sila lawati di sini untuk video contoh: http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=138767

Oleh itu, anda boleh dtg ke sini untuk melancong dan bawa balik isteri ke Msia, boleh kahwin di Msia or kahwin di sana juga


So itu info secara ringkas..

syarat untuk nak bermula dgn tukar gambar ialah:

anda dah sedia ada rm 15k ke rm 25k

ibu ayah or keluarga dah setuju untuk kahwin dgn org luar ( tunjukkan site di siggy sya dan thread ni semasa beritahu mereka, sbb ramai salah anggap dgn kahwin indonesia yg bermasalah)

income anda jika di kampung ialah rm 1700 sebulan selepas support family jika ada

rm 2000 jika luar bandar dan rm 3000 jika dlm bandar

selepas bertukar gambar, jika berminat, boleh webcam chat dan terus bersedia dtg dalam 40 hari

boleh juga nak dtg dulu, then buat proses di morocco selama 30 ke 40 hari

 
Last edited:
Sponsored Post

tebbaloi

Legendary Member
Joined
Mar 4, 2009
Messages
13,457
Reaction score
444
Points
131
nak ker gadis moroko ni kawin ngan kita orang mesia ni? :-? :-?

maintenance gadis marokok ni camana lak TT? :D
 

dell

Super Active Member
Joined
Apr 29, 2007
Messages
8,152
Reaction score
95
Points
80
..setakat cantik....tapi x bertudung....x beriman...x taw solat..

...nak buat apa ?????????????

...tujuan kahwin apa?


..nak g morocoo semata2 cari yg lawa je ker?????

...apo la...
 

azrul282

Active+ Member
Joined
Jun 23, 2008
Messages
3,686
Reaction score
59
Points
30
agen cari jodoh ke bro,ni?comey2 siot awek2 sana..
 

tebbaloi

Legendary Member
Joined
Mar 4, 2009
Messages
13,457
Reaction score
444
Points
131
..setakat cantik....tapi x bertudung....x beriman...x taw solat..

...nak buat apa ?????????????

...tujuan kahwin apa?


..nak g morocoo semata2 cari yg lawa je ker?????

...apo la...

bukan masalah duit takde

silap soalan ko bro.. bila dah kawin nanti mampukah kita sebagai suami mendidik mereka ni supaya beriman dan taat pada ALLAH?

TT jawab sat yer :D
 

CyberMachine

CG Top Poster Club
Joined
Oct 1, 2009
Messages
22,588
Reaction score
493
Points
131
belanja memang bole dapat murah kot...

maintenance tiap bulan camne??? bole botak x??

huhu
 

TrafficRobbers

Active Member
Joined
Dec 19, 2008
Messages
1,668
Reaction score
55
Points
30
..setakat cantik....tapi x bertudung....x beriman...x taw solat..

...nak buat apa ?????????????

...tujuan kahwin apa?


..nak g morocoo semata2 cari yg lawa je ker?????

...apo la...

eh itu cth bentuk wajah shaja..bro baca balik thread kat atas dgn teliti:)
 
Last edited:

FaRid^sp

Super Active Member
Joined
Mar 8, 2009
Messages
5,745
Reaction score
13
Points
65
kawin gadis kampung dgn budget sederhana x abis RM10k.. x perlu susah2 berurusan ngan imigresen,JPN,pejabat agama dsb.. nak faham pertuturan bahasa depa satu hal lagi..
 

AzMiLLioNaiRe

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jun 9, 2008
Messages
35,495
Reaction score
49
Points
125
memang lawa2 tp mesti ada yang bertudung dan berakhlak mulianya, tp nak paham bahasa die cmne...pastu nak balik raya...susah x kawin org asing ni
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register