BTC USD 28,411.6 Gold USD 1,979.25
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Ask/Help Cari contact nelayan yang gune method pompang/pukat pompang/ beg net

dagoo

Active+ Member
Messages
3,704
Joined
Feb 23, 2010
Messages
3,704
Reaction score
177
Points
43
Bismillah,

nak mintak tolong sket.
ade sesape tau tak contact nelayan yang gune method pompang/pukat pompang/ beg net samaade dlm sungai atau kat muara sungai.

ni rupenye pompang kalo sesape tak tau.
gambang.jpg


Lokasi- seluruh semenanjung malaysia kecuali selangor, sbb kat selangor aku dah ade cntact.

Fisheries report ujung tahun 80 an btau, kaedah ni ade digunapakai kat
Penang (bagan jermal, bagan dalam, Kuala Sungai Pinang, Batu maung)
Johor ( segenting, batu pahat, kukup, pontian, penggerang, kota tinggi)
skrg tak sure ade lg idak.

kalo ade cntact/kenalan bole la sent pm kat aku.

thank you in advance
 
Top
Log in Register