Cara saya Dausbiz buat sales biz lebih 5 Angka

CG Sponsors




dausbiz

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Apr 27, 2015
Messages
51,520
Reaction score
1,602
Points
596
harinie saya nak kongsi pada semua tentang eksperimen iklan promosi

Serius saya nak bagitau bukan semua iklan promosi menjadi

ada kala meletup ada kala tak meletup

jadi untuk iklan promosi

kita kena lakukan banyak eksperimen

kadang eksperimen iklan modal free jer

kadang beratus ringgit

kadang beribu ringgit

kita kene tengok result iklan

kadang iklan free lagi berkesan dari iklan berbayar

kadang iklan offline lagi berkesan pada online

kadang promosi online yang murah lagi best pada promosi online mahal

Teknik dan ilmu mesti ditingkatkan dari semasa ke semasa

Teknik yang menjadi adalah bonus bagi kita

selain fokus teknik yang menjadi

kita kene sentiasa mencari tempat iklan promosi

agar lebih ramai orang mengenali biz kita

Sebagai contoh

teknik iklan kita melalui carigold

mungkin dalam 10,000 orang tengok

jadi kita perlu luaskan liputan orang melihat kita melalui banyak lagi teknik

social media facebook insta twitter dan banyak lagi

tak lupa juga offline

flyer dan banyak lagi

usaha tangga kejayaan

insyaallah anda usaha anda dapat

jangan putus asa
 
Sponsored Post

dausbiz

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Apr 27, 2015
Messages
51,520
Reaction score
1,602
Points
596
Banyak dapat ilmu dalam ni...
Alhamdulilah

Apa pun saya terima kasih pada pihak carigold

Bagi peluang saya menapak biz saya disini

Dan saya dapat ramai kawan

Ramai pelanggan

Dari Carigold nie

Kalau anda nak tau

Antara lubuk iklan promosi paling hebat di Malaysia

Adalah carigold

Dan dengan sekali saja keluar duit

Rm350 lifetime carigold supporter

Saya dah dapat beribu ringgit keuntungan

Ada orang kata ok ke carigold

Jawapan saya

Carigold super ok terbaik:)cgrock:)cgrock:)cgrock
 

dausbiz

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Apr 27, 2015
Messages
51,520
Reaction score
1,602
Points
596
salam semua

tahukah anda bahawasanya

bila biz tak payah nak paksa saudara,kawan,ibubapa ,
atau sapa sahaja yang dikenali join biz kita

maksudnya tak payah nak harapkan langsung
orang yang mengenali kita join beli biz kita

Biar saya bagitau kebenarannya

lebih 98% bisnes saya dijoin dan dibeli oleh orang yang tak mengenali saya

strangers yang beli ngan saya

pelik tak

hanya 1 ke 2% saja orang kenal saya beli produk saya


Biar saya cerita pengalaman biz saya

mula mula saya biz

saya dekat ngan ramai rapat ngan saya

kawan la saudara la jiran la

tapi tak ade sape beli

Kadang fedup

Dan saya terus belajar dan belajar

Dan baru saya faham

Rupanya nak membeli produk kita

bukan orang dikenali tapi orang yang nak barang kita


mesti tak fahamkan apa saya terang tapi saya akan huraikan.

OK saya bagi contoh

Perfume lelaki

bagaimana orang beli perfume ngan kita!!!!!!

cara offline pi cakap ngan orang bagi bau semua
tak kira orang kenal dan tak mengenali kita

hakikat belum tentu orang beli

Cara online

antara cara berjaya
orang tak bau perfume
tapi tengok kotak perfume penerangan

Dan orang yang nak cuba dan suka perfume

akan hubungi beli ngan kita.

Jadi pelik tak

orang berdepan ngan kita tak beli
tapi orang yang berdepan dengan iklan kita beli.

Jadi apa yang nak saya sampai kan

Sebenarnya kita tak payah harap langsung
orang yang mengenali kita akan beli dengan kita

yang kita perlu buat

iklankan promosikan produk biz kita
strangers orang tak dikenali yang nak
produk kita akan hubungi kita untuk beli produk dengan kita

Bende nie memang pelik
tapi nie la kenyataan biz
yang tak pernah biz mesti dalam kepala

takkan orang yang tak kenal kita
boleh beli dengan kita

dan orang yang kenal kita akan beli dengan kita

Bisnes adalah bende ajaib dalam dunia jika anda melaluinya

Hanya yang bisnes faham

yang tak biz hanya mampu melihat

Macam orang makan ais krim cokelat

Hanya yang makan merasai nikmat ais krim

bukan yang melihat ais krim

Moga perkongsian saya jadi manfaat untuk semua
 

blankoguy85

Super Active Member
Joined
Dec 14, 2011
Messages
7,575
Reaction score
66
Points
80
salam semua

tahukah anda bahawasanya

bila biz tak payah nak paksa saudara,kawan,ibubapa ,
atau sapa sahaja yang dikenali join biz kita

maksudnya tak payah nak harapkan langsung
orang yang mengenali kita join beli biz kita

Biar saya bagitau kebenarannya

lebih 98% bisnes saya dijoin dan dibeli oleh orang yang tak mengenali saya

strangers yang beli ngan saya

pelik tak

hanya 1 ke 2% saja orang kenal saya beli produk saya


Biar saya cerita pengalaman biz saya

mula mula saya biz

saya dekat ngan ramai rapat ngan saya

kawan la saudara la jiran la

tapi tak ade sape beli

Kadang fedup

Dan saya terus belajar dan belajar

Dan baru saya faham

Rupanya nak membeli produk kita

bukan orang dikenali tapi orang yang nak barang kita


mesti tak fahamkan apa saya terang tapi saya akan huraikan.

OK saya bagi contoh

Perfume lelaki

bagaimana orang beli perfume ngan kita!!!!!!

cara offline pi cakap ngan orang bagi bau semua
tak kira orang kenal dan tak mengenali kita

hakikat belum tentu orang beli

Cara online

antara cara berjaya
orang tak bau perfume
tapi tengok kotak perfume penerangan

Dan orang yang nak cuba dan suka perfume

akan hubungi beli ngan kita.

Jadi pelik tak

orang berdepan ngan kita tak beli
tapi orang yang berdepan dengan iklan kita beli.

Jadi apa yang nak saya sampai kan

Sebenarnya kita tak payah harap langsung
orang yang mengenali kita akan beli dengan kita

yang kita perlu buat

iklankan promosikan produk biz kita
strangers orang tak dikenali yang nak
produk kita akan hubungi kita untuk beli produk dengan kita

Bende nie memang pelik
tapi nie la kenyataan biz
yang tak pernah biz mesti dalam kepala

takkan orang yang tak kenal kita
boleh beli dengan kita

dan orang yang kenal kita akan beli dengan kita

Bisnes adalah bende ajaib dalam dunia jika anda melaluinya

Hanya yang bisnes faham

yang tak biz hanya mampu melihat

Macam orang makan ais krim cokelat

Hanya yang makan merasai nikmat ais krim

bukan yang melihat ais krim

Moga perkongsian saya jadi manfaat untuk semua

perkongsian yang terbaikkk dari abam dausbiz....
bravo..bravo... :)cgrock
 

dausbiz

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Apr 27, 2015
Messages
51,520
Reaction score
1,602
Points
596
Harinie

Saya nak kongsi ngan semua

Kekuatan iklan kfc mcdonalds disekeliling kita

Dan kita boleh guna untuk bisnes kita

Rata rata kfc mcdonalds akan iklan biz diorang kerap kali dari biz orang lain sampai iklan lain pun tak sekerap diorang

Bila masuk tv ke iklan youtube online ke facebook ke

Hampir 3 ke 4 hari sekali

Atau seminggu sekali

Iklan terus di ulang

Dan telah berlangsung rasa bertahun

Dan sampai satu masa orang tak larat nak tengok

Iklan tak habis habis kfc mcd

Tak ade iklan lain ke

Itu yang bagi orang terus ingat produk biz diorang

Berulang ulang setiap masa sampai bertahun

Dan konsep ini

Saya guna banyak tempat

Antaranya

Di carigold

Setiap hari bump dan komen

Every day

Dan saya rasa dah bertahun saya buat

Sama juga di weechat dan facebook saya


Saya akan sentiasa promosi promosi dan promosi

Dan keajaiban terus datang

Tak berhenti orang beli dengan saya


Saya juga iklan di akhbar tempatan seperti di sinar harian

Berbulan bulan


Dan alhamdulilah

Manusia datang silih berganti

Paling best

Diorang beli kembali repeat juga ada yang beli pelbagai barang

Ada customer mula mula beli 1 barang jer

Lepas suka semua

Dia datang balik dan beli banyak barang

Dan terus membeli

Kat sini saya bagitau

Iklan promosi bukan hanya berlangsung sehari dua saja

Tapi kene berlangsung setiap hari sepanjang masa


Juga saya buat di majalah.com

Antara tempat iklan promosi yang best

Ramai pelanggan saya dapat kat situ


Jadi apa yang nak saya sampaikan

Bila proses iklan promosi anda buat

Anda kene ingat

Kene buat promosi berulang kali

Banyak kali

Berulang ulang sampai

Orang sentiasa lihat iklan promosi anda

Sekali dua orang lihat mungkin orang tak beli

Tapi kalau dah berminggu minggu berbulan bulan nampak iklan promosi anda

Keinginan dan kepercayaan orang akan bertambah untuk mendapatkan juga mencuba


Konsep nie dah diguna pakai oleh peniaga beratus tahun

Sebagai contoh

Colgate

Maggi

Milo

Darlie

Banyak jenama dah buat

Dan sehingga kini

Jenama produk diorang masih bertahan juga mendapat sambutan di Malaysia

Antara kunci yang amat penting

Iklan dan promosi berulang ulang:)cgrock:)cgrock:)cgrock:):)cgrock:)cgrock


Semoga bermanfaat pada semua
 

dausbiz

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Apr 27, 2015
Messages
51,520
Reaction score
1,602
Points
596
salam semua

kali nie saya nak fokus topik kepercayaan pelanggan untuk join beli produk servis kita.

Sebenarnya kepercayaan adalah bende amat penting untuk pelanggan beli dari kita.

Contoh ada seseorang tak dikenali nak beli produk kita

Mesti dia percaya baru dia beli

Dan salah satu senjata kepercayaan pelanggan adalah

ssm kita



Sepertimana yang kita tau

di online saja ada beribu peniaga seperti kita

Ingat

bukan kita 1 orang sahaja meniaga di online

Jadi untuk memberi kepercayaan kepada pelanggan

sijil ssm perniagaan kita adalah amat penting

Sijil nie menunjukkan

no pendaftaran biz kita

Jadi bila orang rasa gusar nak beli ke ape

mesti orang tertanya tanya

betul ke dia meniaga nie sat jadi scam ke kene tipu ke ape

Jadi ssm nie la akan jadi penyelamat kita

Membuktikan kita betul buat biz

dan kita genuine buat biz betul bukan scammer dan penipu


Ini lah antara nyawa biz bagi orang percaya untuk buat urusniaga ngan kita

Ingat kepercayaan adalah faktor utama sale

Kalau tak percaya macam mana orang tue nak beli dari kita

Moga thread nie dapat memberi manfaat pada semua aaamiinnn
 

dausbiz

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Apr 27, 2015
Messages
51,520
Reaction score
1,602
Points
596
Salam Jumaat semua

ada orang tertanya tanya betul ke saya dah buat sales lebih rm300,000

Jawapan saya memang saya buat

nak tengok bukti

leh whatsapp saya

kalau lagi nak tengok real jumpa terus saya face to face

Buat yang tak percaya

itu hak anda

Cuma kat sini saya share ilmu saya dapat dan perjalanan biz saya.

Kepada yang rasa merapu apa yang saya sampaikan

Terpulang la pada anda.


Kali nie saya nak kupas tajuk istiqamah dalam tindakan.

Sapa faham apa maksud istiqamah.

Terus buat setiap hari dan berterusan.

Biz nie bila kita nak mahir

Kita kene sentiasa buat dan bende nie sama macam memasak.


Macam mana nak dapatkan makanan yang sedap.

Kene buat slalu la kene masak setiap hari.

Sama macam biz nie,

kene edit web setiap hari

kene baca setiap hari

kene tambah ilmu

kene iklan promosi setiap hari

kene usaha setiap hari

kene eksperimen setiap hari

itu yang kita kene lakukan setiap hari.

Anda boleh mulakan di carigold

Percaya tak anda saya masuk Carigold setiap hari.

Kadang pagi petang malam

kadang lama kadang kejap

tapi hari hari.

Kenapa saya masuk dan komen setiap hari.

Kerana saya promosikan signature web saya setiap hari.

Setiap kali saya komen sentiasa menonjolkan signature saya dan iklan promosi web saya.

Dan apa keputusannya.

Ramai forumer jadi kawan dan pelanggan saya.


Bisnes nie bukan perkara mudah bila nak buat.

Satu bende yang amat susah tapi boleh buat jika anda selalu buat.


ok saya bagi kronologi bisnes sebelum mula biz sampai dapat sale sampai dapat untung cara saya.

Pertama sekali kita cari biz yang menjadi kesukaan kegilaan manusia

apa yang manusia suka dalam hidup.

Macam saya memilih produk suami isteri sebab bende tue yang disukai manusia.

Kita kena ingat ,bila nak biz

Pastikan produk servis kita mampu dibeli oleh manusia dan paling penting manusia suka bende tue.

Sebab keuntungan biz adalah dari hasil jual beli dengan manusia.

Selepas tue

Fikirkan nak setup kedai dan kedai yang penting adalah kedai online.

Kenapa kedai online penting????

sebab boleh promosi biz seluruh Malaysia seluruh dunia.

Tanpa batasan,jika kedai fizikal hanya kawasan tue saja.

Kalau online seluruh Malaysia dan seluruh dunia.

Dah ada kedai online!!!!!!

Tugas kita iklan promosi dan promosi

Bende nie adalah nyawa biz

Kalau tak promosi orang tak tau biz kita.

Macam mana kita nak buat duit jika tak ada orang beli dengan kita.

Jadi usaha promosi kene diletakkan sebagai jantung utama dalam bisnes.

Bila orang tau baru orang hubungi baru leh jual beli dan baru dapat keuntungan.

Selain tue banyak aspek kita kene lihat dalam biz.

Banyak eksperimen.

Saya sarankan anda kembali baca apa yang saya tulis dalam thread nie dan banyak lagi hasil tulisan saya di thread Internet busines discussion.

apa pun apa yang saya lakukan dengan buka thread nie adalah sebab saya sukakan biz online ,dah jadi sebahagian hidup saya.

Juga sebab minat biz dan salah satu cara saya sampaikan ilmu pada semua disamping promosikan web saya.

Jika anda perkataan saya mengguris hati dan perasaan semua.

Saya mohon maaf

Moga perkongsian saya bagi manfaat pada semua:)cgrock:)cgrock:)cgrock
 

kenzo816

Active Member
Joined
Aug 17, 2010
Messages
1,183
Reaction score
2
Points
25
terbaik sharing daus.... nak buat dropship boleh?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register