CARA NAK JUAL KERETA TERPAKAI KEPADA USED CAR

CG Sponsors




juslinda

Boost Internet Promoter
Joined
May 1, 2018
Messages
41
Reaction score
1
Points
11
masa jual haritu carsome dia bankin duit...
Oh kira pakai cash laa kan. Tak payah nak beli lalu bank ke apa. Ingat nak cari 2nd hand car je. Murah - murah buat pergi balik kerja.
 
Sponsored Post

mizzycoffee

Freshie
Joined
Mar 17, 2011
Messages
26
Reaction score
0
Points
3
jual sendiri susah sbb kan x kenal byk org, susah cari pembeli, tulah kena cari agent
Ntah, nak jual keta sekarang mmg susah laa kot, semua orang nak jimat ni datang covid ni lagi susah nak spend duit.
Oh kira pakai cash laa kan. Tak payah nak beli lalu bank ke apa. Ingat nak cari 2nd hand car je. Murah - murah buat pergi balik kerja.
Naik moto laa, lagi laju kalo jalan jem. kekeke. Naik EX5 je pun cukup. Beli yg baru pun baru bape .
 

masyisyi

Freshie
Joined
Aug 13, 2019
Messages
5
Reaction score
0
Points
3
Second hand pun okay, penting condition baik sudah. Lagi lagi zaman nak bejimat ni. Pakai yg biase - biase cukupp.
second hand susah ckit nak cari yg bagus punya. byk yg sini tipu, sana tipu
 

lizahmaembong

Freshie
Joined
Jul 15, 2019
Messages
19
Reaction score
0
Points
3
jual kat mudah..tp used car nak beli? bro jual harga murah ke..jarang kalau ikut harga kat mudah..used car berminat... biasa akan kurang dlm 5K dari harga mudah/...
kenapa mcm ni? bukan jual online lebih murah? mudah tu ada caj kah
 

qubs

Super Active Member
Joined
Oct 4, 2010
Messages
9,480
Reaction score
180
Points
73
biasa used letak harga sama mcm direct owner jual kalau kat mudah...so, takkan used car nak amik harga sama yg dia jual...
ni paling logik 😅
tp biasa kt mudah, ske maen hrga
jgn smpai trciduk dgn salesman sbb diorg akn call kdg2 utk jualkn atau sruh turunkn hrga
 

juslinda

Boost Internet Promoter
Joined
May 1, 2018
Messages
41
Reaction score
1
Points
11
Naik moto laa, lagi laju kalo jalan jem. kekeke. Naik EX5 je pun cukup. Beli yg baru pun baru bape .
Lesen motor ade cuma takut nak naik motor kat KL ni. Ye la tgk mcm mana kawan - kawan sendiri bawak pun kecut perut tgk. Bawak sopan kene hon pulak.
 

juslinda

Boost Internet Promoter
Joined
May 1, 2018
Messages
41
Reaction score
1
Points
11
ni paling logik 😅
tp biasa kt mudah, ske maen hrga
jgn smpai trciduk dgn salesman sbb diorg akn call kdg2 utk jualkn atau sruh turunkn hrga
Service charge le tu. Kalau mcm tu paham laa kut. Tapi tgk used car yg minat kadang mahal jugak. Kena ambik modal lama - lama dulu gayanya.. Pasal harga nak sama dgn model lama first hand kiki.
 

bluemana00

Freshie
Joined
Jul 15, 2019
Messages
24
Reaction score
1
Points
8
Service charge le tu. Kalau mcm tu paham laa kut. Tapi tgk used car yg minat kadang mahal jugak. Kena ambik modal lama - lama dulu gayanya.. Pasal harga nak sama dgn model lama first hand kiki.
Alahhh, simpan ja la duit. Naik grab ke, pengangkutan awam ke. Simpan duit dulu sampai dah betul - betul ada, beli kereta baru teros.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register