cara nak buat networking 2 komputer

Recommended Brokers


systemdown

Fun Poster
Joined
Feb 18, 2006
Messages
145
Reaction score
0
Points
10
sapa2 tau cara nak buat networking tolong aku..
 
Sponsored Post

yeeradhi

Active Member
Joined
Jan 14, 2006
Messages
1,377
Reaction score
0
Points
20
hmm.. komputer ko pakai windows apa? network card dah ada? UTP cable..
 

systemdown

Fun Poster
Joined
Feb 18, 2006
Messages
145
Reaction score
0
Points
10
aku nak sharing internet .. yg aku ada.. network card.. hub.. 1 . cable.. 2 komputer.. aku dah baca kat internet cara2 nak buat tapi sampai sekarang tak leh.. adehhh dah 2 hari nih
 

yeeradhi

Active Member
Joined
Jan 14, 2006
Messages
1,377
Reaction score
0
Points
20
skrg ni 2 komputer tu ada connection tak? ko search komputer kalau ada maknanya internet je tak ada
 

systemdown

Fun Poster
Joined
Feb 18, 2006
Messages
145
Reaction score
0
Points
10
hmmm.. target aku semata2 2 komputer ke pas ni nak tambah lagi?
 

yeeradhi

Active Member
Joined
Jan 14, 2006
Messages
1,377
Reaction score
0
Points
20
kalau cam tu.. ko masukkan cable dari computer ke hub .. 2 dua computer pas tu try search computer..
 

systemdown

Fun Poster
Joined
Feb 18, 2006
Messages
145
Reaction score
0
Points
10
ok dah ada.. tapi internet tak leh share.. kalau aku nak transfer2 file dah boleh tapi internet satu je.. 1 lagi tak ada sebab apa ni?
 

systemdown

Fun Poster
Joined
Feb 18, 2006
Messages
145
Reaction score
0
Points
10
automatic ip adress.. tapi aku dah share tapi tak leh gaks
 

yeeradhi

Active Member
Joined
Jan 14, 2006
Messages
1,377
Reaction score
0
Points
20
ko buat cam nih.. computer yg ada internet tu ko letak ip add 192.168.0.1 subnet mask 255.255.255.0
 
Sponsored Post
Top
Log in Register