Cara keluar wang tanpa guna kad di ATM Maybank

CG Sponsors




thelegends

Active Member
Joined
Feb 13, 2011
Messages
2,196
Reaction score
36
Points
30



Pergi giant sebab nak withdraw duit, malas nak beratur panjang kat dataran sebab susah parking semua.

Sekali sampai giant tengok2 tak bawak purse. Hahahahaha

Pastu terus teringat boleh buat pengeluaran tanpa kad (cardless withdrawal) kat atm maybank.

Cara2 dia :

1) log in maybank2u

2) klik accounts & banking, pergi bahagian 'transfers'

3) tengok menu under cardless withdrawal, klik 'Open Cardless Withdrawal'

4) masukkan no telefon sendiri, nama penuh & amaun berapa nak keluar (ada pilihan 100, 200, 300 - limit RM300 sehari)

*ada servis caj RM1.06 termasuk gst*

5) klik setuju dengan terma & syarat, klik continue, request TAC pastu confirm.

6) pastu nnt dia send kat no henpon yg dimasukkan tadi no id utk transaction dgn kod utk pengesahan.

7) pergi atm, pilih pengeluaran tanpa kad. Pastu masukkan 16 atau 17 no id yg dia bg kat sms td, pastu masukkan kod dia bg tu jugak.

Terus dpt duit. Mudah kannnn!*
kt atm mesin kalau buka menu pengeluaran tanpa kad blh ke tanpa kad?tanpa kad,kt mana nk klik menu tu bos?or kena guna mesin deposit tunai ke?atm mesin dpt ke bos?
 
Sponsored Post

TT

CG Super Hardcore Club
Joined
Jan 13, 2009
Messages
152,335
Reaction score
20,969
Points
1,671
kt atm mesin kalau buka menu pengeluaran tanpa kad blh ke tanpa kad?tanpa kad,kt mana nk klik menu tu bos?or kena guna mesin deposit tunai ke?atm mesin dpt ke bos?
tekan je mana2 button. nnt kua menu bahasa. pstu kua menu ni

 

kopirait

CG Top Poster Club
Joined
Apr 18, 2010
Messages
34,359
Reaction score
1,922
Points
206
seterusnya
mesti ramai orang beratur belakang brader ni.
tapi baguslah dia niat nak memudahkan urusan orang lain.

haritu aku pergi atm maybank petronas ada satu pempuan ni bukan main lama pakai atm. sekali tekan butang mesin, lepastu dia beralih pandang skrin handphone. berulang-ulang dengan motion yang perlahan.

entah apa benda dia buat.
terpaksa aku withdraw duit dekat atm cimb sebelah.
 

syamsoulcc

Super Active Member
Joined
Apr 30, 2014
Messages
9,523
Reaction score
2,133
Points
151
mesti ramai orang beratur belakang brader ni.
tapi baguslah dia niat nak memudahkan urusan orang lain.

haritu aku pergi atm maybank petronas ada satu pempuan ni bukan main lama pakai atm. sekali tekan butang mesin, lepastu dia beralih pandang skrin handphone. berulang-ulang dengan motion yang perlahan.

entah apa benda dia buat.
terpaksa aku withdraw duit dekat atm cimb sebelah.
tu la pasal...teknologi da bagus...

tapi sepatutnya kena improvekan lagi supaya tak membazir masa..

seperti yg member CG kita dah post kat depan tu, buat QR CODE..
 

SmileAlways

Super Active Member
Joined
Aug 11, 2014
Messages
9,520
Reaction score
426
Points
91
terbaik..teknologi yg berguna
klo takda servis caj tu lagi terbaik

skrg servis caj rm1.06 atau rm1?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register