Cara Ebit Liew beri bantuan PKP tidak disenangi sesetengah netizen

CG Sponsors




Sponsored Post

akudotcom

Legendary Member
Top Poster #3
Joined
Jun 17, 2007
Messages
11,480
Reaction score
2,006
Points
201
Mari beramal
Lupakan pahala
Ikhlas bantu org2 susah


Lets help Ustad Ebit Liew untuk dapat dana bagi membeli tablet utk 43,000 yang memerlukan.
Any amount infaqkan atau sedekah atau hadiah atau dermakan ke tabung ini.
Membantu tanpa mengira bangsa dan ugama.

Maybe tulis kat description - TABUNG TABLET EBIT LEW

RM2 seorang x 15 juta facebookers - RM30 juta.

Ini account number dia - CIMB 8603546376 (Pertubuhan Kasih Umat Malaysia)

Jika perlukan pengesahan boleh direct DM Ustad Ebit Lew.

#tabletebitlew #kitatolongkita #RM2aje
1611458197469.png

dato vida alif syukri pun bole
 

teapear

Active Member
Joined
Jan 25, 2009
Messages
2,077
Reaction score
300
Points
51
Mari beramal
Lupakan pahala
Ikhlas bantu org2 susah


Lets help Ustad Ebit Liew untuk dapat dana bagi membeli tablet utk 43,000 yang memerlukan.
Any amount infaqkan atau sedekah atau hadiah atau dermakan ke tabung ini.
Membantu tanpa mengira bangsa dan ugama.

Maybe tulis kat description - TABUNG TABLET EBIT LEW

RM2 seorang x 15 juta facebookers - RM30 juta.

Ini account number dia - CIMB 8603546376 (Pertubuhan Kasih Umat Malaysia)

Jika perlukan pengesahan boleh direct DM Ustad Ebit Lew.

#tabletebitlew #kitatolongkita #RM2aje
View attachment 333434
dato vida alif syukri pun bole
Ebit Lew ni business minded. Ada sebab dia recoding semua apa yang dia buat..

Yang berfikir diluar konteks akan paham.
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
290,870
Reaction score
12,196
Points
2,376
Sayu rasa hati ziarah keluarga Dr Ali Noor Hassan. Seorang Dr yang berjuang dalam membantu orang lain. Suami isteri bekerja di KKM. Bawa sedikit hadiah, kata semangat dan doa buat isteri arwah,anak-anak serta keluarga.

Lagi sayu bila tahu Dr Ali selalu hadir program keluarga sunnah dan ceramah saya. Pernah sponsor anak sedara hadir program kem cuti sekolah saya 8 tahun dulu. Bila klik dekat fb beliau antara post terakhir beliau hajat ingin ke elewsmart.

Bertugas lama sebagai Dr di HKL disitu bertemu isterinya yang bertugas di HKL juga. Akhirnya beliau menghembuskan nafas terakhir di HKL . Hidupnya diabdikan diri dengan khidmat buat masyarakat. Ya Allah. Dr Ali kuat berdakwah semenjak muda sampai universiti. Habis UIA berdakwah sampai luar negara sampai India Pakistan.. Selalu khidmat masyarakat. Harapan dan bercita jadi Doktor untuk bantu keluarga dan umat. Kuat fikir agama. Membangunkan agama. Menjadi sukarelawan sabagai Dr ke perhimpunan ceramah dan ijtimak.

Kuat khidmat ibunya sampai saat akhir. Sayang keluarga. Kerana itu rajin bawa isteri pergi program rumahtangga. Semoga Allah beri kekuatan buat isteri dan anak-anaknya. Anaknya semua sebaya anak saya. Kecil-kecil lagi. Semoga Allah hadiahkan syurga Firdaus buatnya.

 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
290,870
Reaction score
12,196
Points
2,376
Pagi ini ke Port Dickson. Berjumpa dengan Pengusaha bot pancing dan pelancongan serta nelayan. Dah lama mereka tiada pendapatan sangat. Semua dah ikhtiar macam-macam rezeki lain. Bawa 100 beg makanan barang asas. Suka betul walau sangat kecil hadiah itu. Terima kasih ustaz hadir lawat kami. Terima kasih ingat kami. Terima kasih. Kuat mereka ucap. Segan rasa. Dalam hati saya. Kecil jer hadiah ini abang dan sorry lambat. Macam abang-abang dan ada macam ayah kita. Mereka minta saya beri sedikit kata semangat dan doa. Terharu baik sangat mereka semua.

Kami ke IPD juga tadi. Hadiahkan 150 pax KFC dan mask serta makanan sedikit. Baik-baik sangat OCPD Port Dickson. Semua pegawai tadi tunggu dan minta nasihat dan doa. Katanya terima kasih ustaz sebab sentiasa me njadi yang pertama membantu orang lain.

 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
290,870
Reaction score
12,196
Points
2,376
Sayu sangat rasa hati terbaca 2 beradik yang tinggal dengan mak semenjak kecil. Maknya meninggal dunia 21 Jan dan hilang motor. Mak tiada sebelah kaki dan sakit buah pinggang dan sentiasa dialisis. Ada seorang kakak dibesarkan oleh nenek dan makcik. Mereka berdua dengan mak. Sekarang tinggal berdua jer. Seorang 17 tahun. Seorang 16 tahun. Dah lama juga tak ke sekolah.

Baik-baik adik berdua ini. Saya bincang tadi untuk sekolahkan mereka berdua. Masuk sekolah mereka inginkan. Saya kata adik berdua belajar sampai berjaya yer. Nanti saya bayarkan yuran dan lain-lain.

Saya hadiahkan motor baru Modenas. Dapat diskaun. Tauke kedai THM Motorcyles Trading Desa Pandan baik. Setahun adik ni service dan ganti barang dapat free di kedainya selepas ini. Dia kasihan pada adik tadi. Dia kenal saya. Selalu tengok ebit lew.

Saya beri sedikit duit belanja buat keduanya. Semoga adik berdua kuat yer. Ibunya mendapat bantuan bulanan dari BaitulMal KL.
Semoga adik berjaya dalam hidup dan terus kuat tabah yer. Jumpa mak dalam syurga insyaAllah.

 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
290,870
Reaction score
12,196
Points
2,376
Doakan yer. Misi bantuan ke Sabah. Saya bawa 1000 set makanan, 100 kerusi roda, 75 ribu pcs mask, 200 Samsung Tab bagi kegunaan pelajar disana yang benar-benar memerlukan.

Terima kasih terharu sangat dengan My Jet Xpress dan Zen Aviation sponsor kapal untuk kami. Semoga Allah tambah rezeki buat MyJet. Terima kasih Klia Kargo Airport yang beri free caj. Baik sangat semua

Saya hantar barang dulu. Flight saya dijadualkan lusa dengan MAS Airlines. Terima kasih tak terhingga juga Mas Airlines beri special rate buat team kami. Semoga menjadi asbab kebaikan.

 

cek mek molek

CG Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #2
Joined
Jun 3, 2013
Messages
76,042
Reaction score
12,083
Points
1,906
Ebit Lew

1m ·

Tadi ziarah kasih sayang ke Gereja St Dominit Katolik Lahad Datu. Berjumpa dengan Father Simon. Baik dan lemah lembut orangnya. Beri hadiah 100 set makanan, 10 kerusi roda, dan facemask.

Berbual betapa pentingnya kasih sayang dan berkongsi kebaikan. Walau berlainan agama kita sebuah keluarga. Terharu Father kenal saya, katanya selalu tengok ebit lew membantu semua orang. Ustaz chinese kan. Yer saya chinese. Ramai pelajar disini semua melambai-lambai saya. Sayang pada mereka semua.

Semoga menjadi asbab kebaikan dan kasih sayang-ebitlew

 

akudotcom

Legendary Member
Top Poster #3
Joined
Jun 17, 2007
Messages
11,480
Reaction score
2,006
Points
201
Ustad ziarah gereja bole
Politician ziarah gereja yg tak bole
Haram katanya Huhuh
 
Sponsored Post
Top
Log in Register