Cara Ebit Liew beri bantuan PKP tidak disenangi sesetengah netizen

CG Sponsors




akudotcom

Legendary Member
Joined
Jun 17, 2007
Messages
10,459
Reaction score
1,883
Points
201
Hahaha..sume dok harap kat ustaz ebit
kasi depa malu la ustad ni..
Ustad2 lain sebok suh bukak masjid :D
 
Sponsored Post

tr4falgar

Super Active Member
Joined
Oct 14, 2012
Messages
6,701
Reaction score
601
Points
126
kita ni takyah pi kata kat org lain , kene title ustaz dlu ke baru kene tlg org..kita sendiri pon boleh je tolong, walaupon cuma mampu rm10, besar makna pada org yg betul2 memerlukan.. apa korang tau ke ustaz lain tak de wat amal camni ..

pentingnya sentiasa bersangka baik..
 

hiduprakyat

Active Member
Joined
Dec 6, 2010
Messages
2,342
Reaction score
178
Points
33
Ebit Lew hadiahkan motosikal baharu

WhatsApp-Image-2020-11-20-at-7.48.44-PM.jpeg


PASIR GUDANG – Penceramah popular, Ustaz Ebit Lew sekali lagi tampil membantu individu memerlukan khususnya mereka yang berada dalam kesempatan ketika negara dilanda pandemik Covid-19 ketika ini.

Bapa kepada empat anak yang menjadi tular selepas motosikal ditunggangnya terbakar ketika dalam perjalanan mendapatkan bantuan buat keluarganya menerima motosikal baharu sumbangan penceramah berkenaan.

Ebit menerusi satu kenyataan ringkas yang dimuat naik dalam laman Facebook miliknya berkata, dia berasa sebak apabila mengetahui kisah yang menimpa keluarga berkenaan.

“Sebak rasa baca pasal abang bersama dua anaknya perlu bantuan di Johor dan motor terbakar dalam perjalanan.

“Hari ini saya belikan motor baharu hadiahkan kepada abang ini serta sedikit duit belanja,” katanya dalam kenyataan tersebut.
Isnin lalu, motosikal ditunggang Amran Ronggi, 29, dan dua orang anaknya terbakar di Plaza Tol Senai ketika dalam perjalanan mendapatkan bantuan di Baitulmal.

Kejadian itu dikongsi laman Facebook rasmi Ibu Pejabat Polis Daerah Kulai, sebelum menjadi tular di media sosial dan mendapat perhatian pelbagai pihak untuk menghulurkan sumbangan.

Sementara itu, pendakwah itu turut menyampaikan sumbangan berupa barangan keperluan kepada 84 buah keluarga yang tinggal di Perkampungan Orang Asli Kuala Masai itu.

Ebit turut berkata, syukur banyak pihak tampil menghulurkan sumbangan dan bantuan buat keluarga ini.


== kosmo online
 

Mata_Pena

Active+ Member
Joined
Oct 22, 2008
Messages
4,978
Reaction score
1,674
Points
101
Kalau ebit liew yg urus duit zakat ni..
Mau tak wujud lagi org miskin tegar kat negara ni
 

akudotcom

Legendary Member
Joined
Jun 17, 2007
Messages
10,459
Reaction score
1,883
Points
201
kita ni takyah pi kata kat org lain , kene title ustaz dlu ke baru kene tlg org..kita sendiri pon boleh je tolong, walaupon cuma mampu rm10, besar makna pada org yg betul2 memerlukan.. apa korang tau ke ustaz lain tak de wat amal camni ..

pentingnya sentiasa bersangka baik..
memang la kita tolong
Tp ustaz ebit ni beri pertolongan luar biasa

Berbanding dgn ustaz2 lain
mungkin depa beri bantuan tak masuk media kot
 

TT

CG Super Hardcore Club
Joined
Jan 13, 2009
Messages
153,991
Reaction score
21,124
Points
1,671
uel mmg lincah. mana yg viral terus pg

jug87** betol moto baru register tu. terus bg
 

Xploit Machine

CG Top Poster Club
Top Poster #3
Joined
Nov 23, 2012
Messages
25,798
Reaction score
3,791
Points
236
terbaik UEL, eh .. moto ni bukan ada electric starter ke, nape pakai kick :D
 

zackpenang

Fun Poster
Joined
Jan 9, 2010
Messages
257
Reaction score
124
Points
23
Hahaha..sume dok harap kat ustaz ebit
kasi depa malu la ustad ni..
Ustad2 lain sebok suh bukak masjid :D
Dah ustaz Ebit ni Allah bagi amanah rezeki melimpah ruah sampai jutawan, mengapa tak persoalan Abang Non tak buat macam ni, kalau tak dah lama orang angkat jadi PM, tak payah sibuk nak kata ada angka lagi kat sultan.. Ternyata kemandulan akal lobai waalaauunn walaunta itu benar... :ROFLMAO:
 

GamezStar

CG Top Poster Club
Top Poster #5
Joined
Jul 1, 2008
Messages
30,626
Reaction score
1,392
Points
201
mohon uztas ebit jadi PM dan MP jer
 
Sponsored Post
Top
Log in Register