Cara berforum yang betul dan permasalahan wujud dari sesetengah forumer

CG Sponsors




Sponsored Post

joee

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Oct 1, 2010
Messages
40,610
Reaction score
908
Points
161
cadangan jer..bole tak mod delete thread yang tak aktif 5bulan keatas..sbb kdg2 info baru dgn thread lama sama..tp pengisian lain sikit..itu pun dh mcm infraction..ada user kdg2 korek thread citer basi..tp kalau citer lama tp versi baru pun bole jd sensasi...ini cadangan kerdil dr insan kerdil saja
 
Last edited:

adisman

Active Member
Joined
Apr 30, 2013
Messages
1,043
Reaction score
106
Points
33
Nak mencelah sikit, Asterok tu apa geng, jgn marah ye
 

naz84

Active+ Member
Joined
May 8, 2009
Messages
3,867
Reaction score
44
Points
45
Nak mencelah sikit, Asterok tu apa geng, jgn marah ye
astro 2 istilah utk benda yg repeat..benda yg dok ulang2 wlaupn da ade member cg yg post benda yg sama sblm tu..
 

Nobu

Active Member
Joined
Mar 31, 2012
Messages
2,360
Reaction score
27
Points
30
Ttg astrok tu kadang2 aku semak gak.drpd tulis astrok lebih baik bagi pendapat bermas.
Pada aku, jgnlah jadikan perkataan astrok tu sbg satu trend.

Yang mana kene astrok tu, jangan layan. Biarlah.
Makin dilayan menjadik trend astrok.
Drpada melalak melolong jerit astrok, lebih baik kalau kau cari thread yg dah ada, copy url and tepek.
Ini.. Cakap astrok tp xde bukti.

Fine.
Ttg thread sampanh.
Thread sampah yg aku maksudkan ialah thread yg takde arah tujuan,
Thread yg merapu dan takde isu untuk dibincangkan.

Juga thread yg ajak menyembang tapi bukak dithread berita.
saya terpanggil utk menulis di sini (mcm dlm cerpen kisah benar pulak..)

sebenarnya dah lama tersinggung dgn forumer2 yg lebih Senior dan Top2 Poster/Active member.
katekan dah terbukak thread yang same, perkara pertama 'Asterok'.
kalau tgk dulu2 ok la..tp sekarang ni kebanyakan nye sampai menghina..
lagi2 kalau mereka ni users baru.

cth: thread ASTEROK!!!!! lain kali cuba selak2 page dulu, jgn nak main post je
* sampaikan trend sekarang ni kalau orang nak post "mintak maaf kalau astrok,dah cuba cari tapi takde baru post.kalau ade mintak mod tolong deletekan"

lagi satu..
info yang diberikan ada,tp kurang..dan tersalah pulak letak section..
satu comment yang terhebat: 'thread sampah'

perlukah ini semua?

yang benar,
member CG yang tak berape lama join dan tak byk post
aku quote balik post pasal astrok ni..
aku pernah jugak komen astrok..
dah baca komen ni, x buat dah kot :)

apa yang ruth komen tu betul jugak..
kalau dah tau astrok, boleh paste link thread yang dah ada tu kat thread astrok..
lepas tu report kat mod suruh delete thread yang dikatakan astrok tu..
 

sharemalaysia

Legendary Member
Joined
Feb 18, 2010
Messages
13,538
Reaction score
1,016
Points
196
Banyak sangat thread yang didakwa astrok tu takde bukti astrok, tiada bukti contents duplicates pun. Tiba2 saja dikomen astrok. Lepas ni siapa komen astrok perlu dicabar credibility mereka tu dengan mempamerkan bukti kenapa mereka kata astrok.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register