BTC USD 50,269.5 Gold USD 1,784.08
Time now: Jun 1, 12:00 AM

camner nk tanam uri

edan

Fun Poster
Messages
452
Joined
Jun 10, 2008
Messages
452
Reaction score
0
Points
10
aku sebenarnya nk tahu cara-cara nk tanam uri.(untuk persediaan sbb insyaallah wife aku bakal bersalin bln 12 ni.)bleh saper-saper tlong aku ajar aku x:">?
 
Sponsored Post

epbx

Super Active Member
Messages
7,015
Joined
Jun 9, 2008
Messages
7,015
Reaction score
6
Points
65
:Dmesti kena korek....
klau x korek bukan dikira tanam......:D
lawak jer bro......
aku rasa kena cuci smpai bersih kot.....
tp tggu jer org yg lbih pngalaman
 

insyi©

CG Top Poster Club
Messages
28,101
Joined
Mar 1, 2008
Messages
28,101
Reaction score
177
Points
123
kena cuci dulu ngan asam, kapur, garam

masa cuci tu, ada ayat2 nak kena baca...sepanjang proses mencuci smpi tanam tu, ada bidan bg petua, jgn bercakap2

pastu, bungkus ngan kain putih...kain lampin tu pun blh. letak dlm bekas tanah atau pasu bunga yg ada lubang2 kat bwh tu...dr tanah gak la....tutup.

pastu korek la lubang...tanam je la...

ada petua...kalau anak pompuan, dlm bungkusan uri tu letak sekali jarum + benang....kalau lelaki letak apa ntah...x ingat dah....
 

snowhazel_orange

Legendary Member
Messages
10,685
Joined
May 13, 2008
Messages
10,685
Reaction score
4
Points
115
ade orang cakap kan tanam uri mase tu orang tu akan rase seram2 je..
ye ke?
 

ezis2u

Super Active Member
Messages
9,747
Joined
Aug 1, 2008
Messages
9,747
Reaction score
22
Points
75
tanya je lah kat mak atau ayah ko, dulu masa ko lahir uri ko dorang tanam camana....

senang jer kan...
 

insyi©

CG Top Poster Club
Messages
28,101
Joined
Mar 1, 2008
Messages
28,101
Reaction score
177
Points
123
ade orang cakap kan tanam uri mase tu orang tu akan rase seram2 je..
ye ke?


ntah le...takde la plak asben cakap gitu...cuma penat la....

anak akak, 3-3 tu asben yg uruskan sndiri uri...dr bersihkan hingga la tanam
 

L.O.V.E

CG Top Poster Club
Messages
28,931
Joined
Jul 9, 2007
Messages
28,931
Reaction score
6
Points
120
lagi satu.. kalau baby pompuan tanam kat belakang umah kalau baby lelaki kat depan umah.. tul ker..
:-?
 
Last edited:

xref

Fun Poster
Messages
488
Joined
Apr 4, 2008
Messages
488
Reaction score
17
Points
15
Aku dah 2 x dah tanam uri ni...anak sulong n anak kedua....basuh, bungkus n tanam semo aku....
 

ammar5

Super Active Member
Messages
6,511
Joined
Feb 23, 2006
Messages
6,511
Reaction score
14
Points
65
suruh je parent kita sendiri tanam uri tu.....die org tau apa nak dibuat.....:p:p
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register