camner nak buang "RONTOKBRO"

CG Sponsors




kasyaf

Fun Poster
Joined
Nov 11, 2008
Messages
726
Reaction score
3
Points
15
wei...aku nyer masalah kat pc opis aku dah kena baham d sejenis Trojan namer "Rontokbro"....masalah yang ye wat cam ilangkan folfder option,takleh bukak regedit,dos tak function.....adoii....tolong r adoi ganer nak atasi masalah benda alah 2 ek?any ideal?
 
Sponsored Post

eishen

Active+ Member
Joined
Nov 26, 2007
Messages
3,545
Reaction score
82
Points
30
mne otai ni
da lme bro kite ni tgu
heheheh
sabar ek..
 

taufic

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Feb 6, 2008
Messages
14,651
Reaction score
692
Points
161
virus nie byk kenangan dgn aku hahaaa.. :))
dia ada byk version ni.. tp slalunya av yg slalu update da bole detect kot..
 

AlchemisT

Permanently Banned - , Newbie hacker password stea
Joined
Feb 19, 2008
Messages
11,718
Reaction score
328
Points
131
aku plg benci virus nih..
 

maliq7776

Super Active Member
Joined
Mar 8, 2008
Messages
7,835
Reaction score
72
Points
75
viru syg paling gilossssssss sekali..ko explore la dgn google..sori geng..
 

cipyu

Fun Poster
Joined
Aug 1, 2007
Messages
751
Reaction score
17
Points
15
aku guna avast utk kill virus ni..
harap membantu. :)
 

zattara

Active Member
Joined
Apr 26, 2008
Messages
1,514
Reaction score
22
Points
30
wei...aku nyer masalah kat pc opis aku dah kena baham d sejenis Trojan namer "Rontokbro"....masalah yang ye wat cam ilangkan folfder option,takleh bukak regedit,dos tak function.....adoii....tolong r adoi ganer nak atasi masalah benda alah 2 ek?any ideal?

waduh...lama aku tak masuk ni...huhuhu...

ok,1st skali nak tegur dlu...tp,jgn marah2 plak tuan tanah...:D
jgn la nak mintak tolong cmtu ayatnya...tak sedap didengar n bace...hehehe...
tp,takder hal punya lah..

mengikut bro punya prob ni,1st skali belajo2 update AV tu..biasanya ok klau AV sentiasa update...klau tak leh jgk, tukar AV baru...sblum godek2 yg len la...

sbnrnya ada warga CG dah attachkan kat thread dah utk godek cara lain tu...maksud ambo,mcm software utk remove virus ni punya "kepakaran"

boleh rujuk thread ni..atau pon leh taip kat search tu...konpom jumpa...:)cgrock
Code:
http://210.48.146.119/portal/forums/showthread.php?t=57750
boleh tgok jgk kat sini...
Code:
http://210.48.146.119/portal/forums/showthread.php?t=21207&page=6
yang bro A65700 bagi...

kat sini pon boleh...
yang bro kiemiftah bagi...


tp...utk senagkan sikit...
ni utk folder option ilang..

Copy dan Paste command ini di dalam Run

Code:
REG add HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced\Folder\Hidden\SHOWALL /v CheckedValue /t REG_DWORD /d 1 /f
utk search ilang..

Code:
REG add HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer /v NoFind /t REG_DWORD /d 0 /f
utk regedit disable by your administrator

Code:
REG DELETE HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System /v DisableRegistryTools /f
internet option hilang..

Code:
REG DELETE “HKCU\Software\Policies\Microsoft\Internet Explorer\Control Panel” /va /f
tp...klau run takder...tak jadi gak kan?huhu..

ni care dia..kot2 dapat menbantu..

1. Cari gpedit.msc di (C:\WINNT\system32\gpedit.msc) atau (C:\WINDOWS\system32\gpedit.msc)
2. “Double click” fail itu.
3. Pergi ke ‘User configuration‘ -> ‘Administrative Templates‘ ->’Start Menu & Taskbar’
4. Pilih ‘Remove Run from Start Menu’ dan klik 2 kali
 
Last edited:

epi_san

Super Active Member
Joined
Aug 28, 2007
Messages
5,363
Reaction score
26
Points
70
pakai avast pasti settle :)
aku punye connection kat opis ni ftp die kene blok aa
cam ne eh ??

sorri tuan tanah kacau port ko ..
:)cgrock
 
Sponsored Post
Top
Log in Register