BTC USD 47,679.3 Gold USD 1,756.71
Time now: Jun 1, 12:00 AM

camne nak bukak hidden file kalu da kne virus yg xleh buka hidden file?

swr_22

Fun Poster
Joined
Apr 16, 2008
Messages
477
Reaction score
0
Points
10
camne eh?!
otai2 tlg kasi cara skt
bru je format pc takan nak format g...
 
Sponsored Post

azarulez

Super Active Member
Joined
Jul 9, 2008
Messages
8,360
Reaction score
1,155
Points
151
aik..dah format pun ade lg? ke virus tu serang semua partition ko nih..try guna brontokwasher..
 

WnB

Super Active Member
Joined
Dec 30, 2007
Messages
9,328
Reaction score
479
Points
91
hidden files tu dalam portable hard disk ker yg kat dalam hard disk????

Salah satu cara yg mudah.. install linux. Dalam linux biasa boleh view/open /edit files or directories tersebut. Access files tersebut dari linux... lepas tu restart balik pc n buka balik dalam windows...

Kalau tak ok.. restart pc balik dalam linux... lepas tu copy file tersebut ke dalam foldel lain... n restart balik dalam windows...

linux nie ambik yg kita boleh pakai melalui cd jer.... macam knoppix, ubuntu..

semoga berjaya
 
Last edited:

swr_22

Fun Poster
Joined
Apr 16, 2008
Messages
477
Reaction score
0
Points
10
tak
gue baru format
xletak anti virus coz kat hostel ni xbleh nak update
lembap cam cipeng
then kne plak menatang tuh~

da gune penawar brontok stil tak leh
 

swr_22

Fun Poster
Joined
Apr 16, 2008
Messages
477
Reaction score
0
Points
10
linux tu nak install dlm partition laen eh?!
kne bli cd linux la ehk?
cara laen mmg takde ke utk buang virus tuh?!
sbb file tuh ade dlm partition yg bukan c.
gue nak buat partion baru kat hardisk tu tp ade file dlm tu
huuu
 

WnB

Super Active Member
Joined
Dec 30, 2007
Messages
9,328
Reaction score
479
Points
91
linux tu nak install dlm partition laen eh?!
kne bli cd linux la ehk?
cara laen mmg takde ke utk buang virus tuh?!
sbb file tuh ade dlm partition yg bukan c.
gue nak buat partion baru kat hardisk tu tp ade file dlm tu
huuu

kalau run on cd.... tak perlu install..
kalau install pun, boleh install pada c atau d, iaitu partition sedia ada...

linuc pun dah macam windows sekarang nie.. mudah guna..

cara lain ada.... kena google..:D:D
 

swr_22

Fun Poster
Joined
Apr 16, 2008
Messages
477
Reaction score
0
Points
10
huhu
k thanx
nak kne cr cd linux dlu~
udah cr dlm google tp xjmpe
huhu~
 

otaida00taj

Legendary Member
Joined
Apr 4, 2007
Messages
10,625
Reaction score
92
Points
120
tak payah install linux pun boleh settle...
ada masa YM saya.
 

diablo

Active+ Member
Joined
May 18, 2007
Messages
3,639
Reaction score
10
Points
25
tak payah install linux pun boleh settle...
ada masa YM saya.

takyah nk berym2 . direct cni je agar suma org bole dpt ilmu :)

rgt182.jpg


updated to v1.7.0
change log..

-added Account Editor functions
=>allow you to add/delete/disable accounts
=>allow you to reset account password
=>show all available accounts

-added CMD Process Manager
=>command gui task manager

-added Change Computer Name
=>allow you to change your computer name for network

Some AVs will give FALSE POSITIVE result for this file

http://www.mediafire.com/download.php?2dkvdmtz5xj

Download ni . mudah n senang . apa yg da dihidden oleh virus ke apa ke , suma bole bukak . file dia kecik je , dia letak dkt taskbar . mudah n portable .

Member aku yg buat , bdk Jiwang Networks . Mikicun . No harm inside this file jgn risau :)
 

CrusheD_LameR

Moderator
Joined
Dec 25, 2007
Messages
1,308
Reaction score
72
Points
30
hoh...soalan dan masalah amat mengelirukan...
adakah si dia nak buka hidden file tapi access denied atau pon dia tak boleh view hidden file??

sekiranye tak boleh access hidden file...ape yang boleh dibuat adalah beri permission pada user anda sendiri...

cara nye...right click pada file tersebut > properties > security tab > then dalam tu leh tambah user and set read + write permission...

sekiranye ketiadaan security tab....anda boleh enable kan security tab itu di folder option > view tab...dan uncheck checkbox y terdapat diaras paling bawah skali(use simple file sharing)...
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register